Stire

Fizidean răm?ne ?n arest minim 30 de zile

10.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Doi dintre membrii clanului „Împăratul” – D. Dragoman şi I. Covaci – sunt căutaţi în continuare de poliţie

Ioan Fizidean, unul dintre cei doi presupuşi locotenenţi ai lui Uţu Rohozneanu rămâne în arest - aceasta este decizia instanţei care a hotărât prelungirea mandatului de arestare a interlopului care a fost prezentat luni în faţa judecătorului.
 
Decizia nu este surprinzătoare, având în vedere că în urmă cu aproximativ două săptămâni ceilalţi 12 colegi ai săi din clanul „Împăratul”, în frunte cu Rohozneanu, au avut aceaşi soartă. Atunci, decizia judecătorului i-a nemulţumit pe opt dintre cei arestaţi, care au făcut recurs la Curtea de Apel Timişoara, în speranţa că vor fi eliberaţi. Avocaţii au dat vina pe mass-media care ar fi exagerat lucrurile, însă decizia Curţii de Apel a fost identică.
În schimb, Fizidean nu a făcut niciun recurs, cel puţin deocamdată, însă are la dispoziţie zece zile pentru a contesta prelungirea mandatului de arestare. Ioan Fizidean a fost dat în urmărire generală după ce pe numele lui a fost eliberat un mandat de ares-
tare în lipsă. Acesta a fost săltat de mascaţi în urmă cu o lună din casa sa din Grădişte. Văzând că poliţiştii sunt pe urmele lui, „Fizi” a recurs la o măsură ciudată pentru a scăpa, ascunzându-se într-un butoi aflat într-o anexă a locuinţei. În momentul în care a fost descoperit în ascunzătoare, interlopul în casa căruia s-a găsit majoritatea armelor albe şi de foc din arsenalul descoperit de poliţişti a declarat că tocmai dorea să se predea.

După ce a fost prezentat în faţa  judecătorului care a reconfirmat mandatul, Fizidean a fost introdus în arestul IPJ Arad acolo unde va rămâne şi în următoarele 30 de zile.
Alţi doi membrii ai clanului sunt în continuare căutaţi de oamenii legii. Este vorba despre Dragoman Daniel-Valeriu şi Covaci Ioan-Moise. Dacă primul a scăpat din mâinile autorităţilor, rupând-o la fugă pe câmp, arestarea celui de al doilea urmărit general a fost dispusă ulterior arestării celorlalţi. Persoanele care pot oferi informaţii care ar putea conduce la depistarea  celor două persoane sunt rugate să anunţe la apelul de urgenţă 112.
Interlopii clanului „Împăratul”, în fruntea căruia se află Uţu Rohozneanu, avându-i ca locotenenţi pe Fizidean şi Belei, deţin împreună 15 capete de acuzare, printre care aderarea şi  sprijinirea unui grup infracţional organizat, tâlhărie, şantaj şi violenţe,  utilizare de arme albe, ameninţarea cu moartea  etc.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro