Stire

Ludovic Orban i-a convins pe liberalii arădeni să-l aleagă pe Crin Antonescu

14.03.2009 ⋅ 0 comentarii

După toate aparenţele, filiala arădeană a Partidului Naţional Liberal este câştigată de către Crin Antonescu, în ceea ce priveşte cursa electorală pentru desemnarea noului lider al PNL. Chiar dacă o poziţie oficială nu pare că va fi asumată de către conducerea filialei, cei mai mulţi liberali arădeni se declară în favoarea unei schimbări la vârful partidului. Mai mult, aceştia susţin afirmaţia lui Ludovic Orban, privind faptul că fostul premier Tăriceanu „şi-a bătut joc de PNL Arad”.

Neluţu Cristina: „Tăriceanu nu ar trebui să primească niciun vot de la Arad”
Consilierul judeţean Neluţu Cristina spune că el nu a avut nevoie să fie convins de către nimeni pentru a-l susţine pe Crin Antonescu. „Călin Popescu Tăriceanu şi-a bătut joc de organizaţia PNL Arad de câte ori a avut ocazia. A anulat alegerea lui Sever Jurcă în funcţia de preşedinte, apoi a nesocotit dorinţa organizaţiei privind desemnarea prefectului”, a declarat Neluţu Cristina. Mai mult, acesta acuză faptul că şi unii liberali arădeni au făcut greşeli, precum cea de a colabora cu PNŢCD Arad la alegerile locale. „Am fost votaţi sub 15 la sută doar pentru că ne-am aliat cu ţărăniştii. Cu ei am obţinut sub media pe ţară la municipiu”, consideră fostul candidat liberal pentru funcţia de senator în colegiul de nord al judeţului. De fapt, acuzele către conducerea centrală a PNL se conţin şi elemente ce ţin de repartizarea liberalilor arădeni pe colegii electorale. „Aceastea au fost trasate defavorabil pentru PNL, iar candidaturile au fost puse indirect de Tăriceanu, prin Bogdan Olteanu”, a mai dezvăluit Cristina. În plus, aceasta consideră că fostul premier Tăriceanu i-a ascultat pe cei care „i-au şoptit tot felul de bârfe despre unii colegi care au mai fost pe la Bucureşti, cum că eu, Abrudan, sau Farcaşiu am fi oamenii PDL-ului şi pe care le-a crezut.” Concluzia lui Neluţu Cristina este că „Tăriceanu nu ar trebui să primească niciun vot de la Arad”.

Tiberiu Dekany: „Sper ca Orban să fi convins cât mai mulţi colegi de-ai mei”
Fostul viceprimar al Aradului speră ca Orban să fi reuşit „să convingă cât mai mulţi liberali arădeni pentru că are foarte mulţi prieteni în organizaţia arădeană, fiind un om foarte deschis”. Dekany argumentează că nimeni nu-i contestă calităţile lui Călin Popescu Tăriceanu, însă pur şi simplu „Antonescu ar fi un preşedinte mai bun”, nu atât pentru funcţia din partid, cât pentru cea de preşedinte al României, ca alternativă la Traian Băsescu. Din acest motiv, Tiberiu Dekany crede că PNL ar trebui să fie condus de Crin Antonescu, chiar dacă „Tăriceanu a condus foarte bine Guvernul, pentru prima dată românii simţind efectele creşterii economice”.
Mihăiţă Calimente: „Orban a venit doar pentru o discuţie
cu liberalii arădeni”


Deputatul Mihăiţă Calimente are o poziţie mai neutră vis-a-vis de alegerea dintre Tăriceanu sau Antonescu. „Domnul Orban nu a cerut susţinere de la Arad, ci a venit aici pentru a purta o discuţie cu liberalii arădeni” a afirmat Calimente, dorind să sublinieze faptul că în cadrul PNL nu se pune problema ca delegaţilor să le fie impus un anumit mod a vota, din partea unui lider din partid. „În PNL nu se va cere delegaţilor cum să voteze pentru că nu e normal în practica unui partid liberal”, a spus singurul deputat PNL de Arad. În ceea ce priveşte declaraţia prin care Ludovic Orban îl atacă pe Tăriceanu pentru situaţia PNL Arad, Calimente crede că „e opinia domnului Orban în sensul în care la Arad s-au tot schimbat preşedinţii organizaţiei şi tot timpul unii au fost hăis şi alţii cea”

Caius Parpală: „Pe mine nici măcar nu a încercat Orban să mă convingă”
Călin Popescu Tăriceanu are, totuşi, susţinători şi în cadrul filialei arădene a PNL. Unul dintre aceştia este Caius Parpală, cel care afirmă deschis că îl susţine pe fostul premier, din cauza legăturilor personale cu acesta. „Eu îl susţin pe Tăriceanu. Pe mine personal nici nu a încercat Orban să mă convingă. Călin este şi naşul meu şi nu se pune în discuţie faptul de a nu-l susţine”, este declaraţia consilierului judeţean, Caius Parpală.

Alianţa PNL-PNŢCD este apărată de cei care au contribuit la formarea ei
Dacă liberalul Neluţu Cristina acuză colaborarea partidului său cu PNŢCD, în alegerile locale din iunie anul trecut, colegul său de partid, Tiberiu Dekany, spune că dimpotrivă, alianţa electorală dintre cele două partide a fost una benefică. „Poziţia pe care a fost organizaţia municipală în Arad, de-a lungul timpului, a fost locul trei. La alegerile locale ne-am clasat pe locul doi în municipiu, pentru prima oară cu un procent mai bun decât PSD-ul. Alianţa cu PNŢCD-ul se impunea pentru o unitate în jurul ideii de schimbare în Arad. Este adevărat că până la urmă, alianţa nu a fost în beneficiul PNL Arad din cauza instabilităţii din partidul nostru şi a faptului că am avut unii colegi care au luptat pentru PDL”, este declaraţia lui Tiberiu Dekany. Liberalul este susţinut de preşedintele organizaţiei municipale a PNŢCD, Cosmin Galu, care spune că este „lipsit de fair-play să acuzi pe alţii de rezultatele tale slabe. Alianţa PNL-PNŢCD a obţinut rezultate mai bune la locale decât PNL la europarlamentare, noi aducând un plus atât în procente, cât şi în oameni implicaţi în campanie. Noi am avut cel mai consistent staff, în timp ce unii lideri PNL Arad erau concentraţi pentru victoria lui Falcă”, a conchis Cosmin Galu.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro