Stire

Modificări ale tarifelor pentru parcare

14.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Problema parcărilor este dezbătută în aceste zile în primăria din Arad, însă doar la nivel de taxare, nu şi pentru găsirea unor soluţii pentru amenajarea unor alte spaţii cu această destinaţie. Pentru că se pare că ne aflăm în perioada scumpirilor, se vor scumpi şi taxele pentru parcare. Corina Drăghici spune că în unele situaţii se vor şi ieftini. Nu ne-a oferit însă mai multe amănunte.

Din câte ne-a informat purtătorul de cuvânt al primăriei din Arad, se discută în acest moment despre modificarea taxelor încasate pentru parcarea în municipiu. Corina Drăghici nu ne-a dat însă informaţii legate de noile preţuri care vor fi aplicate, însă ne-a asigurat că deocamdată nu s-a luat în discuţie taxarea pentru locurile de parcare dintre blocuri, deşi ar fi apărut solicitări de acest fel de la cetăţeni. De fapt, există pe site-ul primăriei o întrebare adresată arădenilor: „Introducerea unui sistem de închiriere a locurilor de parcare în cartierele de blocuri este propunerea pe care mai mulţi cetăţeni au transmis-o în ultimele luni Primăriei Municipiului Arad. Cum vi se pare această idee?” Cei 186 de participanţi la sondaj au răspuns în felul următor: 64 - bună, iar restul de 122 –  proastă.
„Se evaluează unele influenţe în sus, altele în jos la tarif. Se vor adăuga de asemenea zone care n-au fost cuprinse până acum la taxare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt. Ca noutate, vor fi introduse sancţiuni pentru staţionarea pe spaţiile verzi şi pe trotuare.
Deocamdată, o jumătate de oră de parcare costă 50 de bani, o oră - 1 leu, iar 10 ore - 30 de lei.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro