Stire

Confort - Construct aduce pe piaţa arădeană noi materiale de construcţii

14.03.2009 ⋅ 0 comentarii

A doua zi a expoziţiei Confort-Construct, târg de tehnologii, materiale de construcţii şi decoraţiuni interioare, a adunat mult mai mulţi vizitatori decât miercuri (în ziua deschiderii). Expozanţii, peste o sută la număr, au părerile împărţite. Unii spun că numărul vizitatorilor este foarte mare, chiar mai mare decât anul trecut, în timp ce alţii consideră că efectele crizei sunt resimţite în rândul arădenilor, acest lucru fiind vizibil prin prezenţa la târg.
Oferta este foarte variată, de aici putând fi achiziţionate diferite materiale de construcţii, atât pentru exterior cât şi pentru interior, balustrade şi scări interioare din lemn şi metal, uşi pentru apartamente sau pentru camere, uşi blindate cu feţe din lemn pentru construcţii civile şi industriale, automatizări uşi, uşi garaj, automatizări porţi. De asmenea pot fi achiziţionate materiale fono/hidro/ termoizolante, termospumante, pentru protecţie la incendiu; blocuri ceramice şi de zidărie; tâmplărie din PVC, aluminiu, lemn, jaluzele, confecţii metalice din fier forjat, tehnica parasolară; vopsele, zugrăveli, finisaje.

Tehnologii şi materiale noi la Confort Construct

Printre cele mai de efect produse prezentate se numără „Vekla” – un material relativ nou pentru construcţii ce poate fi folosit pentru diverse lucrări. „Este vorba despre un material nou, pentru inventarea acestui au fost necesari 15 ani de cercetări. Firma noastră caută producători în România. Am spus că este un material unic deoarece este mai uşor decât betonul însă mult mai rezistent. Acesta se fabrică prin combinarea unui lichid cu diferite deşeuri. Se poate expune oriunde, la orice temperaturi fiind foarte rezistent la frig dar şi un bun izolator la apă şi la sunet”, ne spune un reprezentant al firmei producătoare (Ungaria). Produsul Vekla poate fi folosit şi în loc de gresie sau faianţă, la faţadele clădirilor, iar prin amestecarea soluţiei respective cu cauciuc mărunţit se poate folosi chiar pentru asfaltarea drumurilor, fiind foarte rezistent. „Un alt aspect constă în faptul că este mult mai ieftin, preţul unei lucrări cu asemenea materiale fiind cu aproximativ 30% mai scăzute dar implicit şi facturile la căldură scad vekla fiind un bun izolator termic. Nu avem un preţ pentru acest material pentru acest târg pentru că noi ne propunem să vindem tehnologia, să găsim persoane interesate să îl fabrice”, spune reprezentantul firmei.
Alte noutăţi prezente la această ediţie a târgului constau în diferite modele de faţade, scări pentru mansarde cu diferite accesorii dar şi diferite sisteme de încălzire cu energie alternativă.

Preţul materialelor de construcţii a rămas pe loc
Expozanţii ne-au spus că produsele lor se vând la aceleaşi preţuri ca şi anul trecut, în unele cazuri au apărut diferite promoţii. Astfel la cumpărarea unui produs clientul primeşte diferite accesorii gratuit. O firmă din Ungaria ne-a explicat că la ora actuală preţurile materialelor exterioare pe care le comercializează sunt la nivelul preţurilor practicate în anul 2002. Deşi oferta este foarte tentantă puţină lume îşi mai permite să îşi cumpere materiale pentru a construi un imobil.
Târgul Confort-Construct mai poate fi vizitat astăzi între orele 10 şi 16 iar mâine între orele 9-16. Biletul de intrare costă 2 lei, iar Expo Arad pune la dispoziţia celor interesaţi, transport gratuit pe ruta Podgoria – Gara CFR – UTA – Fortuna – Expo Arad şi retur.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro