Stire

Primul val de disponibilizări la CET ? 69 de persoane, din luna mai

14.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Adunarea Generală a Acţionarilor de la CET a decis ieri să reducă numărul de posturi de la 936 la 842, însă 22 erau oricum neocupate.

Directorul Centralei, Cornel Secianschi, spune că 69 de angajaţi vor rămâne efectiv fără loc de muncă, pentru că restul au fost redistribuiţi. Această măsură face parte din proiectul de modernizare a CET-ului, realizat de consultantul BERD-ului, care va acorda un împrumut de 20 de milioane de euro pentru lucrări de modernizare. În raportul consultantului se arată că trebuie să existe trei etape în efectuarea disponibilizărilor: prima de 130 de posturi, a doua în 2010 de 200 de posturi şi a treia în 2011 cu 35 de posturi, în total 365 de posturi.
Cei 69 de angajaţi îşi vor înceta efectiv activitatea la începutul lunii mai şi vor primi, în funcţie de vechime, până la 12 salarii compensatorii.
Secianschi spune că cei care urmează să fie disponibilizaţi fie îndeplineau condiţiile de pensionare, au solicitat acest lucru sau aveau probleme de disciplină.
Traian Deliman, lider de sindicat în cadrul Centralei, spune că nu este de acord cu această decizie: „Ne-am opus total acestei propuneri. Disponibilizările se fac pe anumite motive temeinice. Consider că motivele invocate nu sunt întemeiate, de aceea conducerile sindicatelor vor avea o şedinţă şi ulterior, săptămâna viitoare, vom organiza o conferinţă de presă pentru a ne prezenta poziţia”.
Consiliul de Administraţie a adoptat această propunere, urmând ca ea să le fie prezentată spre vot şi consilierilor municipali, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro