Stire

Aerul proaspăt al schimbărilor a intrat şi ?n Olari, după plecarea celor care s-au opus dezvoltării comunei!

16.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Aer proaspăt şi schimbări în bine la Olari, în sfârşit, după ce o parte dintre consilierii care s-au opus din răsputeri dezvoltării comunei – au ieşit din primărie. Mult experimentatul primar Ştefan Muscă, actualmente licenţiat în horticultură, pasionat, totodată, de creşterea animalelor a ieşit „în larg” cu proiecte importante, având, deci, „vânt la pupa”.

Imediat după alegerile electorale, primarul reales Ştefan Muscă s-a pus pe treabă. Unul dintre obiective, modernizarea primăriei a intrat în lucru şi a şi fost finalizat, în mare parte: „am renovat faţada clădirii, am pus pavele în jur, am înlocuit geamurile şi uşile cu termopane, iar acum se lucrează la încălzirea cu gaz şi la acoperiş. Privind proiectele - suntem în faza de SF pentru alimentarea cu apă la Olari şi Sintea Mică (sat fără apă) reţele de canalizare şi staţie de epurare ape uzate Olari, modernizare drumuri de interes local (Olari), modernizare şi dotare cămine culturale. Toate acestea fac parte dintr-un proiect integrat. Am mai pus garduri noi, ornamentale, la căminul cultural din comună, iar acum ne ocupăm de concesionarea serviciului de iluminat”. Lista realizărilor poate continua şi, evident, totul poate fi deja văzut: dispensarul uman, reparat (izolaţie, termopane, zugrăvit interior/exterior, repararea căminului cultural la Olari şi Sintea Mică (aici s-au pus jgheaburi noi, acoperiş, burlane, streşini) s-a lucrat la betonarea trotuarelor, iar la biserica ortodoxă s-a terminat pictura interioară. „Evident, ne ocupăm de toate bisericile, pe rând. În lucru se află şi şcoala generală din Olari (modernizare grup social, cost 1 miliard 300 milioane lei) ocupându-ne, concomitent, de pietruirea drumurilor, acolo unde este nevoie. Ne mândrim cu remiza de pompieri, cu cele două maşini bune pe care le avem în caz de nevoie. A doua maşină, un Ford aproape nou l-am adus personal, anul trecut din Austria. Cum am spus, iluminatul şi salubrizarea vor intra la concesionare luna viitoare, iar groapa de gunoi va fi închisă, conform programării, pentru luna iulie.”

Centru social creştin sprijinit de primărie
Primăvara va găsi comuna cu spaţiile verzi frumos amenajate, cu arbori ornamentali, spaţii de joacă pentru copii, deja realizat, reparaţii drumuri, alături de proiectele amintite. Un fapt ce merită menţionat cu toată lauda este proiectul gândit de preotul ortodox Călin Dragoş din Olari - care va ridica, ajutat de primărie, un centru social creştin pentru toţi cei nevoiaşi, copii sau adulţi. „Copiii vor servi aici, masa, după terminarea cursurilor şi îşi vor putea face lecţiile, iar adulţii, de asemenea, vor servi prânzul şi vor avea parte de consiliere creştină – spune Muscă. Suntem în discuţii cu un viitor investitor în zonă, un neamţ care va planta o livadă de 11 hectare, dintre care 3 hectare vor fi plantate cu soiuri vechi şi valoroase de măr (batul, şiculan, vanilie). Vom aloca bani şi pentru achiziţionarea de îngrăşăminte chimice pentru păşune (păşunea nu a mai fost îngrăşată din 1997!)  ne dotăm cu motocositoare, avem în calcul peste 800 de tone piatră pentru întreţinere drumuri, extindere trotuare, şi, totodată, avem în plan înfiinţarea unui muzeu local”. Primarul este – în sfârşit- optimist: „dacă vom prinde un buget substanţial, suntem bucuroşi că vom putea realiza multe obiective importante pentru Olari, tot ceea ce n-am putut face în mandatul trecut! De câştigat, firesc, va câştiga comuna şi cetăţenii!” 

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R.Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro