Stire

Victorie perfectă pentru UTA

16.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Având în vedere că lotul are o vechime de zece zile, că primul 11 s-a conturat doar vineri seara, că există probleme mari de omogenitate sau de ordin fizic, Bătrâna Doamnă a reuşit un meci perfect sâmbătă: a înscris de două ori înainte de pauză, făcându-şi viaţa uşoară în repriza secundă, pentru care nu are deocamdată suflu şi putere

UTA - Lupeni 2-1 (2-0)
Au marcat: Ţucudean 27, 39 / Dumitra 86
UTA (4-4-2): Bujor - Toc, Pascariu, Paşcovici (cpt.), Văsâie - Nădăban, Lee Won (84, A. Militaru), Mutulescu, Jăpălău (70, V. Ghindaru) - Negru (61, D. Copil), Ţucudean. Consilier tehnic: Ionuţ Popa.
Lupeni (4-4-2): Bănică -  Zapodeanu, Irina, Vodiţă, Roman - Bozian (46 Isfan), Dumitra, Ad. Cristian, Nicorec (71, Apostol) - Boroiban (78, Vlăduţ), Chiţu (cpt.). Consilier tehnic: Petre Gigiu.
Arbitri: Şt. Erdei (Oradea) - R. Timar (Marghita), I. Ciocănea (Sibiu). Observator FRF: Dorin Naste (Tg. Mureş). Cartonaşe galbene: Pascariu 10, Paşcovici 16, Ţucudean 55 / Dumitra 21, Ad. Cristian 24.
Stadion: UTA; spectatori: 2000.
Jucătorul meciului: George Ţucudean.

Absolut meritată, clară şi oarecum neaşteptată - având în vedere situaţia echipei - victoria UTA-ei de sâmbătă. Net superioară, injectată cu o supra-doză admirabilă de ambiţie, dăruire şi devotament, Bătrânei Doamne i-a ieşit un joc bun, încântător pe alocuri, şi, mai ales, croit exact pe faţa actuală a echipei: o echipă neînchegată, lipsită de omogenitate, relaţii de joc, improvizată de alocuri şi cu resurse fizice doar pentru 50-60 de minute deocamdată. În aceste condiţii, ce poate să fie mai bine decât să conduci cu 2-0 în minutul 39, să ai un avantaj important într-o perioadă în care te ţin balamalele, într-un joc de care ţi-a fost frică?
Chibiţ, după cum s-a auto-descris, consilier tehnic sau antrenor mascat, mâna lui Ionuţ Popa s-a văzut sâmbătă. A reaşezat echipa într-un sistem 4-4-2, cu Pascariu şi Paşcovici în centrul defensivei, l-a reprofilat pe Mutulescu ca închizător, a renunţat la Militaru în favoarea lui Nădăban şi a avut curaj să-i titularizeze pe Lee şi Jăpălău, legitimaţi cu puţin înaintea meciului. Deşi în apărare mai sunt destule de pus la punct, fundaşii şi-au făcut treaba acceptabil, iar mijlocul, în formula Nădăban, Mutulescu, Lee şi Jăpălău a funcţionat bine, cu plusuri pentru ultimii trei. În atac, lucrurule au stat şi mai bine, George Ţucudean fiind exploziv şi încântător în acelaşi timp.
Superioritatea UTA-ei din prima repriză a fost clară: echipă croită pe atac, dominare teritorială, destule mingi utile pentru atacanţi, pragmatism de senzaţie, toate şi în condiţiile unui adversar modest, care a ajuns rar, dar periculos, la poarta lui Bujor. Două două-trei faze fierbinţi au căzut şi golurile lui Ţucudean, arădenii având astfel ocazia să joace fără crispare în partea secundă. Fără crispare, dar şi fără suflu, deoarece după circa 60 de minute, UTA şi-a pierdut din intensitatea atacurilor. Cu norocul de rigoare în mintele 74 şi 76, când oaspeţii au ratat ocazii mari prin Chiţu şi Cristian, golul lui Dumitra din minutul 86 n-a produs decât un final încrâcenat şi plin de emoţii pentru spectatori, punctele fiind, meritat, ale Aradului.

Radiografia meciului
Min. 1-15: Început curajos al UTA-ei, cu acţiuni purtate în jumătatea adversă. În primele zece minute, Ţucudean a trimis de două ori, cu capul, spre poarta lui Bănică, de fiecare dată mingea fiind deviată în corner, însă cea mai importantă ocazie a fost a oaspeţilor, Bujor respingând în faţă mingea şutată de Chiţu din lovitură liberă, fără ca vreun jucător oaspete să mai intervină.
Min. 16-30: UTA şi-a intensificat atacurile, cu o construcţie alternată când pe dreapta, când pe stânga, când frontal, dar cu mingi pierdute în preajma careului. În min. 26, centrarea lui Nădăban pentru Ţucudean a fost puţin prea lungă, dar în min. 27, UTA a deschis scorul: angajat de pe dreapta, Ţucudean a pătruns în „stil buldozer”, cu fundaşul în spate, a insistat admirabil şi a înscris de la circa 9-10 metri, în dreapta portarului.
Min. 31-45: Oaspeţii au ieşit la joc după gol, dar n-au reuşit să ajungă periculos la poarta lui Bujor. În min. 38, defensiva UTA-ei a rezolvat, în faţa lui Bozian, o minge grea, iar un minut mai târziu a venit şi golul doi: Lee a insistat pe dreapta la o minge pierdută, a recâştigat-o, Ţucudean a intervenit la 16 metri, a avansat doi-trei metri şi l-a învins, cu un şut plasat, pe Bănică. Lupeniul a replicat cu un „cap” sub transversală al lui Dumitra, dar Bujor a intervenit bine.
Min. 46-60: Început bun de repriză pentru UTA, cu o ocazie ratată de Ţucudean - şut din 5 metri în plasa laterală. Jocul s-a mutat apoi între careuri, cu un mic plus pentru oaspeţi, care s-au arătat ceva mai decişi pe faza de atac, dar fără ocazii mari, nişte şuturi şi câteva centrări prinse de Bujor fiind realizările lor.
Min. 61-75: UTA devine tot mai slăbită fizic şi mai puţin capabilă să atace susţinut, motiv pentru care face pasul înapoi şi alege să joace prudent, dar fazele fierbinţi îi aparţin (reluare imprecisă Ţucudean, după o preluare de efect - min. 66 şi şut frumos, fără preluare, al lui Copil, prins de portar - min. 68). În min. 74, UTA este ocrotită de bară la şutul lui Chiţu din centrarea lui Dumitra.
Min. 76-90: În min. 77, oaspeţii ratează din nou, prin Ad. Cristian (şut puţin alături, în diagonală, de la 12 m.). UTA e fără vlagă, dar rezistă, însă cedează dintr-o fază fixă, în min. 86: zidul s-a mişcat la o lovitură liberă de la 25 de metri, executată de Dumitra. Mingea, şutată puternic, a fost deviată, Bujor a plecat pe direcţia iniţială, apoi s-a întors, dar a alunecat, iar mingea era deja în plasă. Finalul a fost încins, dar fără ocazii mari.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro