Stire

Peste 700 de TIR-uri au blocat frontiera!

17.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Sărbătoarea Ziua maghiarilor de Pretutindeni a adunat sute de TIR-uri în vama Nădlac. Din cauza sărbătorii, vameşii maghiari nu au permis intrarea automarfarelor în ţara vecină. Măsura i-a enervat peste măsură pe şoferi, nevoiţi să aştepte ore bune să treacă graniţa. Circulaţia TIR-urilor spre Ungaria a fost reluată imediat după miezul nopţii. Controlul merge însă anevoios iar TIR-urile au format în vamă cozi de
3-4 km.
Şoferii au fost foarte supăraţi că aşteaptă 3 ore să iasă din ţară. Ei spun că guvernul nu are grijă de ei, că ungurii îi controlează excesiv şi primesc amenzi la cântar. Şoferii povestesc că orele de întârziere îi ard la buzunar. Poliţiştii de frontieră din Nădlac au lucrat pe două benzi  pentru ca sutele de TIR-uri să nu blocheze vama. De la miezul nopţii şi până la prânz au ieşit peste 700 de maşini de mare tonaj din ţară.
De la 1 martie, vameşii unguri au reluat restricţiile de circulaţie pentru TIR-uri în zilele de duminică iar din vară le vor extinde şi pentru ziua de sâmbătă. Din aceasta cauză, poliţiştii de frontieră se aşteaptă ca la început de săptămână la ieşirea din ţară să fie permanent cozi.  

Sursa: Observator.info

Autor: (C.P.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro