Stire

Bilanţul primelor două luni şi jumătate din acest an pe şoselele Aradului: 14 accidente rutiere grave şi 14 morţi!

17.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Numărul accidentelor rutiere soldate cu victime decedate şi /sau grav rănite creşte cu fiecare zi. În doar două luni şi jumătate, cât a trecut de la începutul anului până în prezent, s-au înregistrat 14 evenimente rutiere grave, tot atâtea persoane, şoferi, pasageri şi pietoni pierzându-şi viaţa pe şoselele municipiului sau ale judeţului Arad.
Cel mai recent accident mortal a avut loc, ieri dimineaţă, pe D.N. 7, în afara localităţii Săvârşin. În jurul orei şapte, un autoturism condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 44 de ani, a pătruns pe contrasens, lovin-du-se frontal cu un autotractor marca Iveco, condus regulamentar din sens opus de  către Ioan P., în vârstă de 41 ani. În urma impactului, cetăţeanul bulgar a decedat pe loc, pentru scoaterea corpului neînsufleţit dintre fiarele contorsionate fiind nevoie de intervenţia unui echipaj al descarcerării din cadrul ISU.  
În vârful topului accidentelor grave din acest an se clasează, de departe, accidentul rutier de vineri de la Şimand soldat cu doi morţi, doi răniţi, aflaţi în comă, şi alte cinci persoane internate. Toate victimele făceau parte din ansamblul „Doina Banatului” din Caransebeş, microbuzul în care aceştia se aflau îndreptându-se spre Oradea, unde aveau programată o filmare. Un camion încărcat cu legume a intrat pe contrasens şi a lovit frontal microbuzul. Unul dintre membrii ansamblului a murit la câteva minute de la impact, în salvare, o altă persoană din microbuz decedând sâmbătă la spital, unde fusese adusă în stare de comă.
Pe tot parcursul anului trecut, pe raza judeţului nostru, s-au înregistrat 230 de accidente grave soldate cu 75 persoane decedate şi 197 persoane rănite grav, cele mai multe evenimente rutiere înregistrându-se pe D.N. 7, pe D.N. 69. şi D.N. 79A.  Numărul accidentelor de anul trecut clasează Aradul pe locul 18 la nivel naţional, însă având în vedere că numărul deceselor survenite în accidente sunt cu nouă mai puţine decât în anul 2007, ne situăm pe locul şapte pe ţară la scăderile înregistrate la numărul de persoane decedate.

Sursa: Observator.info

Autor: Ana Maria Cantea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro