Stire

Băieţelul născut ?n secţia de poliţie, abandonat de mamă ?n maternitate

18.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Copilul care la începutul lunii martie a fãcut senzaţie, venind pe lume în secţia de poliţie din cartierul Aurel Vlaicu, asistat la naştere de doi agenţi, a fost abandonat de mamã în maternitate.
Soarta micuţului Dian a fost pecetluitã încã de la naştere, fiind adus pe lume de o femeie care îşi duce traiul în scãrile blocurilor din cartierul Vlaicu. Tânãra în vârstã de 29 de ani care l-a nãscut pe Dian mai are încã doi copii pe care, de altfel, i-a abandonat încã de la naştere. Medicii spun cã starea de sãnãtate a micuţului este foarte bunã, acesta dezvoltându-se ca orice ce bebeluş venit pe lume în condiţii normale, chiar dacã sarcina nu a fost supravegheatã medical.
Şi mama se simte bine, fiind externatã în câteva zile de la naştere. La plecare însã a preferat sã-l lase pe micuţ mai departe în grija cadrelor medicale, pânã când va fi preluat de asistenţii sociali de la Protecţia Copilului şi dat în plasament, la fel ca şi fraţii sãi mai mari. Alãturi de Dian, în maternitatea din Arad se aflã alţi cinci copii abandonaţi încã din primele zile de la naştere, din diverse motive, de mamele lor. Pe tot parcursul anului trecut, 28 de nou nãscuţi au fost abandonaţi în Spitalul Matern, deşi numãrul mamelor care intenţionau sã facã acest lucru a fost de douã ori mai mare.  În cele mai multe dintre cazurile de abandon mamele provin din mediul  rural, majoritatea dintre ele fiind persoane de etnie rromã.

Sursa: Observator.info

Autor: Ana Maria Cantea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro