Stire

O mizerie bine ţintită

18.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Mizeria din viaţa politicã, cu interese de gaşcã şi trãdãri, cu afaceri oneroase care pãgubesc direct sau indirect majoritatea populaţiei, cu minciuni neruşinate, cu demagogie şi cu principii sufocate de cinism – toate acestea ţin publicul departe de fenomenul politic. Uneori însã, aceste mizerii ies din sfera lor infectã şi atacã viaţa privatã a oamenilor. A persoanelor publice, dar şi a celor din jurul lor. A bãrbaţilor care îşi asumã o anumitã luptã, dar şi a copiilor şi femeilor. La douã-trei zile dupã ce a anunţat cã va candida pentru primãria Arad, deputatul Ciprian Luca e atacat de presa de partid. E vizatã viaţa lui personalã, e terfelitã imaginea unei femei care nu face politicã, a unui copil care nici nu s-a nãscut, a unei familii de oameni obişnuiţi. Astfel de atacuri, bazate pe zvonuri şi supoziţii, care lovesc viaţa privatã, nu sunt o noutate în politica localã.

Nu mã numãr printre admiratorii lui Ciprian Luca, în calitate de om politic. Atacul josnic la adresa vieţii sale private, mai ales postura jenantã în care sunt puse persoane din jurul sãu, sunt însã profund incorecte, revoltãtoare. Momentul ales pentru „dezvãluiri” aratã cã e vorba despre o strategie de intimidare şi discreditare, pusã în scenã fãrã scrupule.
Sunt câteva elemente scandaloase în acest demers aşa-zis moralizator, al unui ziar teleghidat politic, prin care Ciprian Luca e acuzat cã nu merge la peţit, pentru a-şi asuma paternitatea unui copil.
Se loveşte mizer în viaţa privatã, intimitatea, imaginea unui copil încã înainte de a se naşte, a unei mame, a familiei acestora. Este vorba despre persoane care nu şi-au asumat rolul de persoane publice, de categorii pe care orice om cu bun simţ le protejeazã.
Dezvãluirile – chiar dacã vor fi confirmate prin fapte, ceea ce deocamdatã nu este cazul – nu au nicio relevanţã cu privire la politicianul Ciprian Luca, cu mandatul sãu de deputat sau cu eventuala sa calitate de candidat pentru primãria Arad.
Atacul vine la doar câteva zile dupã ce Ciprian Luca a provocat – prin anunţul candidaturii sale la Primãrie – interesele unor personaje politice care susţin ziarul respectiv.
Atacurile grosolane la persoanã, la viaţa de familie, nu sunt o noutate în viaţa publicã arãdeanã. În anul 2004, Dorel Popa a pierdut alegerile pentru Primãrie (şi) dupã o campanie mizerabilã, care viza viaţa lui privatã. S-a spus atunci cã „Popa minte, furã, îşi bate nevasta, divorţeazã”. Au trecut cinci ani şi Dorel Popa este cãsãtorit, are familie şi nu e nici cercetat de DNA, nici trimis în judecatã pentru corupţie şi abuz în servici. În schimb, nu mai e primar.
Se poate face o legãturã între cele douã cazuri? Fiecare e liber sã judece. Nu pot însã sã nu remarc faptul cã atât Dorel Popa, cât şi Ciprian Luca au „lezat”, prin intenţiile lor politice, aceleaşi interese. Au pus în discuţie ambiţii ale unor persoane care – ne convingem pe zi ce trece – nu au cum sã pretindã statutul de persoane morale.

Sursa: Observator.info

Autor: Flavius Ghender ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro