Stire

T?năra Bătr?nă Doamnă...

19.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Noua UTA are o medie de vârstă excelentă: 23 de ani şi trei luni, dar mai ales juniori capabili să confirme

Deşi a fost încropit în mare grabă, lotul Bătrânei Doamne este extrem de echilibrat ca vârstă. Există un nucleu al veteranilor, care pot să-şi pună experienţa în slujba echipei, apoi urmează un val compus din jucători de 23-26 de ani şi un altul cu cei mai tineri, de 20-22 de ani, pentru ca lotul să fie completat de marile speranţe - juniorii. Oricum, cu toate că deţine destui jucători cu vârste peste 30 de ani, UTA are o excelentă medie de vârstă: 23 de ani şi trei luni!

„Bebe” Mitu - „pensionarul” UTA-ei
Dumitru Mitu este decanul de vârstă al Bătrânei Doamne. La 34 de ani, împliniţi în 13 februarie, „Bebe” Mitu a ajuns cel mai bătrân component al lotului UTA-ei. Revenit în curtea Bătrânei Doamne după o absenţă de 13 ani, timp în care a evoluat la formaţii de top din Croaţia sau Grecia, trecând şi pe la CFR Cluj, Dumitru Mitu este, cum spuneam, „pensionarul” trupei arădene. Îl urmează, în clasamentul veteranilor utişti, fundaşul stânga Cosmin Văsâie, cu 32 de ani împliniţi anul trecut, în noiembrie. Nici Andrei Militaru, jucător adus de la Gloria Arad, nu mai este la prima tinereţe, el fiind acum la cota 32.
Portarul Marius Mârne este şi el în topul veteranilor. Născut în 8 februarie 1977, Marius Mârne pare de-o veşnicie la UTA, deşi a avut „evadări” la FC Bihor sau Universitatea Cluj-Napoca. La 32 de ani, Marius Mârne este un portar care ar mai avea destule de spus. Vasile Ghindaru împlineşte în data de 9 mai vârsta de 31 de ani. Jucător polivalent, capabil să evolueze în apărare sau la mijlocul terenului, Ghindaru se află de câţiva ani pe o pantă descendentă a carierei sale, dar poate UTA va reprezenta o rampă de relansare. Fundaşul Cosmin Paşcovici închide lista bătrânilor de la UTA, el urmând să împlinească în 12 iunie vârsta de 31 de ani.

Olariu, Nădăban, Lee, Georgiu, Fritea, Drida şi Jăpălău în valul doi
Valul al doilea al jucătorilor utişti îi cuprinde pe Olariu, Nădăban, Lee, Georgiu, Fritea, Drida şi Jăpălău. Adus de la Gloria Arad via Şoimii Pâncota, Ciprian Olariu are 26 de ani. Reprezintă varianta de rezervă pentru Bogdan Toc pentru postul de fundaş dreapta. Adrian Drida a împlinit în 5 ianuarie 27 de ani. Nădăban „îmbătrâneşte” şi el, în luna mai urmând să împlinească 25 de ani. Sud-coreeanul Lee Won este un mijlocaş destul de matur. La 1 aprilie va face 24 de ani şi pare capabil să se integreze urgent în lot. Răzvan Fritea face parte din generaţia 1983 a Romvestului, fiind apropiat de vârstă de Vasile Georgiu (23 de ani) şi Sergiu Jăpălău (25 de ani).

 


 

Generaţia 20-22 de ani
„Departamentul tineret” al Bătrânei Doamne este compus din Pascariu, Mutulescu, Negru, Gavrilă şi Leucuţa. Toţi au puţin peste 20 de ani şi încă foarte multe de spus - teoretic - în fotbal. Pascariu face în luna octombrie 21 de ani. Este un produs 100% al UTA-ei, la fel ca şi Florin Negru, atacantul urmând să împlinească 22 de ani în 27 aprilie. Andrei Mutulescu este născut în 5 aprilie 1988. A cochetat cu naţionala de tineret, a jucat de la 16 ani la Forex Braşov şi a ajuns şi în Republica Moldova, la FC Tiraspol. La 21 de ani, Alex Leucuţa l-a urmat pe Ionuţ Popa de la Poli Iaşi la Arad. Ineuanul a avut ocazia de-a fi legitimat la UTA şi urmează să-şi joace şansa pentru un loc în linia de atac a Bătrânei Doamne. Un alt atacant din lotul utist provine din propria pepinieră, Cristian Gavrilă, născut în 27 noiembrie 1987. 

Juniorii - foarte talentaţi!
Aripa foarte tânără a UTA-ei este consistentă şi extrem de talentată. Bătrâna Doamnă deţine în acest moment şapte juniori foarte talentaţi, din care patru-cinci ameninţă constant primul 11. Portarii Bujor şi Bodea au viitorul în faţă. La nici 18 ani, Bujor a fost deja titular în poarta UTA-ei, iar Roberto Bodea este şi mai crud: născut în 22 iunie 1993, are deja o jumătate de an petrecută în anturajul echipei, deşi apără, din cauza vârstei, la juniori. Dintre juniorii-fundaşi, Toc şi Rada au deja meciuri bifate în Liga a II-a. Născut în 16 aprilie 1990, Toc este titular, fiind reprofilat acum ca fundaş dreapta, după ce în tur a evoluat ca fundaş central. Alexandru Rada (27 aprilie 1991) poate să evolueze atât în defensivă, cât şi la mijloc sau chiar în atac. Deocamdată are de recuperat din punct de vedere fizic, dar debutul în eşalonul secund şi l-a făcut, în tur, la CFR Timişoara. Şi el, ca şi Toc, este un produs al clubului privat Atletico Arad.
Sergiu Cristian Muth este un alt junior care ameninţă primul 11 al UTA-ei, Adus în urmă cu două săptămâni de la Gaz Metan Mediaş, Muth (24 iulie 1990) evoluează ca fundaş central şi este component al echipei naţionale under 19. Dumitru Copil a ajuns la timp la UTA. După un transfer nereuşit pentru el la Hearts of  Midlothian, Copil a fost readus în ţară de Sandu Ion şi redirecţionat spre UTA. Are 18 ani, împliniţi în 4 martie, şi tot viitorul în faţă, cu condiţia să dea dovadă de seriozitate. În momentul în care i se va găsi locul în echipă şi va fi 100% apt din punct de vedere fizic, Dumitru Copil poate fi noua stea a Bătrânei Doamne, calităţile sale tehnice fiind formidabile. În fine, marea speranţă a Aradului, George Ţucudean. Va împlini 18 ani în 3 aprilie şi deja să semne de... fotbalist.

 

 

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro