Stire

Elena Băsescu demisionează din PDL şi candidează ca independent la PE

19.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că demisionează din PDL, urmând să candideze ca independent la europarlamentare şi să revină în formaţiunea democrat-liberală după euroalegeri.
Elena Băsescu a făcut o declaraţie de presă la sediul central al PDL, anunţând că, după ce a obţinut votul Organizaţiei de Tineret a PDL, şi-a depus candidatura pentru un loc pe lista pentru Parlamentul European.
"Din acel moment, însă, s-a declanşat o largă campanie de presă din care au de pierdut tata şi PDL. Contrar celor apărute în presă, vreau să ştiţi că nu tata mi-a impus candidatura şi nici PDL nu a acţionat servil, acceptându-mă pe listă", a spus Elena Băsescu, precizând că lista nu a fost încă aprobată de BPN.
Nu doresc ca tatăl meu să fie acuzat de nepotism
"Eu nu doresc să mă ascund după listele unui partid, nu doresc ca tatăl meu să fie acuzat de nepotism şi PDL să fie pus în situaţia dificilă de a alege între mine şi intelectuali, şi ca urmare am decis să demisionez din PDL", a mai spus fiica cea mică a preşedintelui, adăugând că va candida independent pentru Parlamentul European.
Elena Băsescu a ţinut să facă menţiunea că va reveni, în urma alegerilor din 7 iunie.
"Sunt conştientă că nu am şanse reale de a ocupa un loc în Parlamentul European, mai ales că legea prevede ca până la 7 aprilie să adun un număr de 100.000 de semnături, lucru aproape imposibil de realizat, aşa că există posibilitatea ca nici măcar să nu strâng acest număr de semnături, dar o să încerc", a mai declarat Elena Băsescu.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro