Stire

Wizz Air se muta o saptamana de la Timisoara la Arad!

19.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Un numãr de 389 pasageri au zburat ieri de la Arad cãtre Londra, Valencia și Roma, cu avioanele care ar fi trebuit în mod normal sã decoleze de la Timișoara

Timp de o sãptãmânã, în perioada 18 martie-25 martie, pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara se restricționeazã operarea aeronavelor cu o greutate mai mare de 50 de tone. Oficialii aeroportului justificã aceastã restricționare prin lucrãrile de reparație la covorul asfaltic al pistei de decolare-aterizare pentru aeronave, în scopul de a evita deteriorãri ale unor subansambluri ale aeronavelor de cãtre reziduri de asfalt. Din punct de vedere comercial, vor fi afectate în mod special zborurile companiei Wizz Air (operate cu eronave tip Airbus 320) care, în acest interval de timp vor opera pe Aeroportul Arad. Pasagerii acestei companii, pot obține informații suplimentare legate de operarea zborurilor, de la compania Menzies, la numãrul de telefon  0256.386.003. Lucrãrile de reparații și modernizare începute în luna martie a acestui an constau în frezarea îmbrãcãminții asfaltice (pusã în exploatare în anul 2000) și refacerea covorului asfaltic, conform soluției propuse de expertiza tehnicã întocmitã de specialiști. Lucrãrile sunt evaluate la 2 milioane de euro și vor fi finanțate din bugetul propriu al aeroportului, prin reinvestirea profitului financiar din anul 2008, precum și din alocații bugetare, transferate de cãtre Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
Ovidiu Moșneag, directorul comercial al Aeroportului din Arad ne-a declarat cã existã capacitate pentru traficul generat de cursele Wizz Air. Compania gestioneazã opt rute. Ieri de la Arad au plecat avioane cãtre Londra și Roma; 112 au mers în Anglia, 129 în Italia și 148 la Valencia, tot cu Wizz Air. Astãzi va opera cursa spre Bergamo – Italia.
De pe Aeroportul Arad opereazã și Blue Air, dar în regim permanent, cu curse la Valencia (de douã ori pe sãptãmânã) și Verona (de patru ori pe sãptãmânã).
“Pentru noi înseamnã mai mulți bani. Dacã sunt bani mai mulți, putem realiza mai multe lucrãri. Sigur, este vorba și de o creștere a vizibilitãții și în același timp putem demonstra și operatorului dar și clienților, pasagerilor, cã avem condiții bune și la Arad” – ne-a declarat ieri Ovidiu Moșneag.
Cu câteva zile înaintea acestui “incident” fericit pentru Aeroportul din orașul nostru, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, avansa ideea unirii celor douã aeroporturi, Timișoara și Arad, aflate la o distanțã de 50 de kilometri. Ministrul vorbea atunci despre o tutelã unicã, sub care cele douã obiective s-ar putea dezvolta mult mai bine.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro