Stire

Test greu pentru UTA

20.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Arădenii evoluează, sâmbătă, în deplasare,împotriva echipei Internaţional Curtea de Argeş. Nu este genul de meci pe careutiştii n-au voie să-l rateze în acest moment. Prin urmare, pot evolua deschis,fără presiune

UTA nu va avea deloc o partidă uşoară laPiteşti, acolo unde va înfrunta sâmbătă formaţia Internaţional Curtea de Argeş.Înscrisă în cursa pentru promovare, formaţia pregătită de Ştefan Stoica vede înBătrâna Doamnă un adversar pe care obligatoriu trebuie să-l învingă. Argeşeniisunt  la curent cu problemele clubuluiarădean şi, cu siguranţă, vor încerca să profite de slăbiciunile lui, deşiultimul rezultat al UTA-ei - 2-1 la Arad, cu Minerul Lupeni - i-a pus în gardă.Totuşi, între Lupeni şi Internaţional Curtea de Argeş există o diferenţă devaloare în favoarea formaţiei lui Ştefan Stoica, ceea ce face meciul mult maigreu pentru arădeni.

Săptămână agitată pentru club, program normal pentru echipă

Pentru UTA, ca şi club, o săptămânăagitată, plină de tensiune, înaintea unui joc oficial, nu mai reprezintă onoutate. În ultimele zile, Bătrâna Doamnă a trăit din nou periculos, tot dincauza datoriilor vechi, însă, aproape ca de obicei, acestea s-au rezolvat. Celmai important, este că programul echipei n-a avut de suferit în ultimele zile,deşi atât jucătorii, cât şi antrenorii au fost conectaţi la presiunea de careau avut parte conducătorii. UTA a urmat un program normal de pregătire înaceastă săptămână, cu accent fizic pe zilele de luni şi marţi, când Ionuţ Popaşi Roland Nagy au ţinut să mărească intensitatea şedinţelor de pregătire, înideea de-a oferi un tonus mai bun jucătorilor. De astăzi, UTA se mută la Piteşti,deplasarea urmând să se efectueze cu autocarul.

Posibilă schimbare Bujor - Mârne

Schimbări în primul 11 sunt posibile.Echipa s-a mişcat bine în confruntarea cu Minerul Lupeni, motiv pentru careIonuţ Popa nu prea are motive să modifice echipa de start, decât în cazul încare intenţionează să modifice sistemul de joc. Eventual, doar Marius Mârneeste posibil să revină în primul 11, după etapa de suspendare ispăşită sâmbătatrecută ca urmare a eliminării din meciul cu Minerul Lupeni. Probabil că experienţanet superioară a lui Mârne în comparaţie cu a lui Bujor va cântări în alegereape care o va face Ionuţ Popa, însă şi Dan Ţapoş va avea un cuvânt de spus,legat de forma sportivă a portarilor.

Alte schimbări, în funcţie de sistem

O altă modificare este legată de modul încare Cosmin Paşcovici se va raporta la club. În mod normal, Paşcovici ar trebuisă se numere printre titulari, dar jucătorul este nemulţumit şi este posibilsă-şi redeschidă litigiul cu clubul. Dispus să accepte 20.000 de euro din cei 45.000pe care îi avea de primit de la UTA, Paşcovici s-a supărat când a realizat căpentru foşti colegi se găsesc mereu bani, mai ales că el nu şi-a depus memoriupentru a forţa clubul să-i achite restanţa. Dacă problema se va rezolva,Paşcovici va fi sâmbătă în teren. Altfel, Ionuţ Popa trebuie să găsească o altăsoluţie pentru postul de fundaş central, ceea ce va complica lucrurile,deoarece UTA nu deţine în acest moment un fotbalist la fel de experiementat caşi Paşcovici. În rest, fundaşii Toc, Pascariu şi Văsâie nu ar trebui să aibămotive să se teamă că-şi vor pierde locul în primul 11.

Nici la mijloc nu pot interveni schimbări.Eventual, în cazul în care problema Paşcovici va persista, Mutulescu va fimutat înapoi în centrul defensivei, iar atunci trebuie găsit alt închizător.Altfel, Nădăban, Lee şi Jăpălău, după cum au jucat împotriva Minerului Lupenişi-au cam câştigat locul în echipă. În atac, George Ţucudean e sigur. Deaceastă dată va avea o misiune mult mai grea, un joc în deplasare pentru un fotbalistlipsit de experienţă fiind, de obicei, ceva mai complicat, dar formaatacantului de 17 ani este foarte bună, demonstrată şi în ultimul amical, 2-1cu Gloria Arad, în care a marcat cele două goluri ale UTA-ei. Dacă Ionuţ Popaalege un sistem de joc ceva mai prudent, 4-1-4-1, de exemplu, Ţucudean varămâne singur în atac şi ar urma să fie susţinut de un mijlocaş ofensiv genCopil sau Georgiu. În schimb, dacă alegerea tehnicianului se vaîndrepta spre modulul 4-4-2, probabil Negru va fi al doilea vârf. Spredeosebire de zona centrală a apărării, unde nu prea există în acest moment oalternativă pentru Paşcovici, sau de postul de mijlocaş defensiv, lotul UTA-eioferă destule soluţii, motiv pentru care Ionuţ Popa trebuie să fie doar inspirat.

Meciul se dispută pe stadionulTineretului-Ştrand din Piteşti

Partida dintre Internaţional Curtea deArgeş şi UTA se va disputa pe stadionul Tineretului-Ştrand din Piteşti. Partidava începe la ora 11, nu va fi televizată, şi va fi arbitrată la centru deIstvan Kovacs (Satu Mare). Cei doi asistenţi sunt Costin Florescu (Huedin) şiAndrei Chivulete (Bucureşti). Observator din partea FRF a fost delegat GheorgheNedelescu (Craiova).

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro