Stire

Directorul APIA, demis de ministru!

20.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Toţi directorii APIA din Bucureşti şi ţară au fost demişi, a anunţat ministrul Agriculturii. Potrivit lui Ilie Sârbu, în locul celor demişi au fost numiţi interimari, însă PSD, căruia îi revine funcţia la Arad potrivit protocolului local, nu a avut timp să reacţioneze.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a explicat în cadrul unei intervenţii televizate că demisia directorilor APIA se datorează nerespectării termenilor de acordare a a subvenţiilor pentru terenurile agricole. Ilie Sârbu a luat această decizie întrucât Agenţia de Plăţi în Agricultură nu au început încă să dea subvenţiile pentru fermieri.

„Aşa cum am anunţat anterior, data de 15 martie a fost data limită în care mai aşteptam de la APIA să se finalizeze dosarele cu sumele rămase restante de circa un an. Vorbim aici de circa 1.200.000 de persoane care nu şi-au primit banii de la Uniunea Europeană şi a căror dosare trebuiau procesate până la această dată. De aceea am decis să demit toţi directori, mai ales că aceştia au primit sporuri în valoare de 75%, adică au beneficiat de toate condiţiile", a afirmat Sârbu.

La Arad, funcţia de director APIA a fost deţinută de Cornel Şorhenţ. Marius Lazăr, liderul PSD Arad spune că pentru desemnarea unui director este nevoie de un vot în interiorul partidului.

 

Remeţan, numit subprefect

Florin Remeţan a fost numit în funcţia de subprefect, în şedinţa de guvern de miercuri. Astfel, schimbarea decisă politic la Prefectură e completă, după numirea în fruntea instituţiei a lui Călin Bibarţ (PDL) şi a celuilalt subprefect, Radu Stoian (PSD). Florin Remeţan a mai fost subprefect de două ori, în guvernarea 2000-2004. El a fost demis pentru că s-a implicat în campania electorală, fiind apoi numit în aceeaşi funcţie, după doar câteva zile.

Sursa: Observator.info

Autor: (F.G.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro