Stire

Gropile şi mizeria fac legea pe strada Constituţiei

20.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Deşi se tot promite reabilitarea străzilordin Arad, asfaltarea şi introducerea canalizării, faptele întârzie să apară înmajoritatea cazurilor. Aşa se întâmplă şi cu strada Constituţiei, care pareuitată de lume, deşi se află în Aradul Nou, nu în vreun cătun neştiut denimeni. Mormanele de gunoi şi gropile aflate la tot pasul sunt motiv de revoltăşi nervi pentru toţi cei care locuiesc acolo.

Se pare că Primăria Arad a uitat complet destrăzile marginaşe ale cartierului, iar nimeni nu a mai trecut să pietruiascădrumurile de-acolo, cetăţenii fiind obligaţi să trăiască în condiţii rurale.Locuitorii câtorva străzi din Aradul Nou îşi murdăresc maşinile în fiecare zi,dar mai greu este pentru cei care circulă pe jos prin noroaie.

Strada Constituţiei este una din acelestrăzi pe care nu îţi doreşti să locuieşti. Nu pentru că ar fi într-o zonăproastă a oraşului, ci din cauza stării foarte proaste a drumului şi a gropiide gunoi care există acolo. Se pare că pe nimeni nu interesează că în acea zonăexistă un teren, care, din câte am aflat e proprietate privată, care a devenitlocul în care sunt aruncate toate gunoaiele şi mizeriile posibile, lucru extremde deranjant pentru cei care locuiesc pe strada Constituţiei. Oamenii suntrevoltaţi că trebuie să îşi ducă veacul într-o zonă plină de mizerie şi mormanede pământ. „E inadmisibil ce se întâmplă. Până în capătul străzii e tot aşa. Vădaţi seama că nu îmi convine să stau cu mormanul de gunoi în faţa casei. În plus,la început nu era aşa multă mizerie, dar, oamenii se iau unul după altul şiaruncă ce nu au nevoie aici. Eu tot urmăresc şi le mai atrag atenţia dar suntşi care vin noaptea şi aruncă. E groaznic”, spune mâhnit Ioan Pop.

Tot pe strada Constituţiei, terenul publiceste folosit ca parcare de cei care locuiesc în zonă, care îşi „depozitează”utilajele agricole pe iarba care, poate, ar putea fi îngrijită şi astfel arputea înfrumuseţa zona, devenind un loc de joacă pentru copii sau un părculeţ,nu un loc unde, în momentul de faţă îşi duc veacul haite de câini. Culmea estecă în apropierea terenului unde sunt depozitate mormanele de gunoaie, care potdeveni adevărate focare de infecţie, a fost construit un cartier ...rezidenţial, cu foarte multe vile, frumos aranjate, cu flori la poartă, care tefac să crezi că eşti în alt cartier.

 


 

 

În contrast cu somptuozitatea imobilelor,strada Constituţiei şi cele din jur par mai degrabă a face parte din epocaevului mediu. În zilele călduroase, locuitorii acestei zone au parte de prafdin plin, iar când plouă, străzile sunt pline de mocirlă. Doar cei care posedăo maşină au şansa de ajunge cu încălţămintea cât de cât curată acasă ori lalocul de muncă. Alte străzi sunt asfaltate doar pe jumătate, iar pe parteaneasfaltată locuitorii sunt obligaţi să ocolească cu grijă gropile şi bălţile.

 

Terenul din spatele halelor industriale loc de păscut pentru oi

O zonă care privită dinspre şosea aratăexemplar dar care privită din cealaltă parte te îngrozeşte este cea din spatelehalelor industriale de la şoseaua care duce spre Zădăreni. Spaţiul verde estefolosit ca păşune pentru turmele de oi care dau impresia că ne aflăm într-unsătuc uitat de lume. Oare nimeni nu îşi dă seama cât este de penibil ce seîntâmplă? Avem pretenţia că ne aflăm în secolul XXI, că suntem la un pas deEuropa şi oile pasc în zone „industriale”. O altă chestiune care provoacă râsuleste trotuarul care duce spre şosea, căruia, sincer, nu îi văd rostul. Este maiimportant să existe pavaj în plin câmp, unde merg oile la păscut sau pestrăzile Aradului, care arată deplorabil, sunt pline de gropi şi noroaie. Păcateste de cei care locuiesc în zonă şi încearcă să îşi îngrijească gospodăriileşi chiar şi-au ameajat curţile foarte frumos. În linii mari, cam aşa aratăcâteva străzi din Aradul Nou: sunt pline de bălţi şi de noroaie, iar cetăţeniinemulţumiţi pot doar să înjure şi să se acomodeze cu statutul de cetăţean alunui oraş… european.

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro