Stire

Momentul revanşei pentru ICIM

10.04.2009 ⋅ 0 comentarii

 BC ICIM Arad – CSM Satu Mare, azi de la ora 18 – Sala Sporturilor „Victoria” (intrare liberă), primul joc al sfertului de finală contând pentru Divizia „A” 
Chiar dacă şi-au atins obiectivul în acest sezon, şi anume calificarea în play-off de pe un loc patru onorant, baschetbalistele de la ICIM au şansa de a confirma evoluţia bună din cadrul sezonului regulat şi de a face pasul spre o frumoasă calificare în careul de aşi. Mai mult decât atât, echipa pregătită de Dan Moraru îşi poate lua revanşa în faţa celor de la CSM Satu Mare, adversara din sferturile de finală. Graham şi colegele sale s-au impus în ambele meciuri din sezonul regulat, având un important avantaj cel puţin moral în faţa arădencelor, dar terenul propriu este un atu la fel de important pentru ICIM. Chiar dacă nu se va mai conta pe Elisabeth Pavel, ieşită din calcule după ce a refuzat o prelungire a contractului, Moraru crede că şansele de calificare în semifinale sunt egale: „Nu cred că Satu Mare este favorită, şansele sunt egale. Chiar dacă au un lot ceva mai complet, noi avem avantajul terenului propriu. Dacă câştigăm jocurile de acasă, ne calificăm în semifinale, va conta foarte mult în ce formă se vor afla echipele la ora meciurilor. De asemenea, determinarea şi concentrarea vor juca şi ele roluri importante. Cert este că va fi o confruntare foarte dificilă, dar ori locul patru, ori locul cinci, cam tot acolo suntem, noi ne-am îndeplinit obiectivul în acest sezon.” Dacă facem o comparaţie între cele două loturi, CSM Satu Mare pare să aibă un uşor avantaj, atât valoric cât şi numeric, plus că adversarele au câteva jucătoare experimentate şi capabile oricând să facă diferenţa, cum ar fi Czukor, Drăgoescu sau Pricop. Cu siguranţă, vedeta formaţiei antrenate de Dan Fleşeriu şi principalul pericol pentru arădence este americana Cherisse Graham, care a fost desemnată recent şi MVP în cadrul All Star Game-ului, o jucătoare extrem de rapidă şi tehnică, dar nici Claudia Pop sau Monica Urse nu trebuie neglijate. 
Vor arbitra Fabiana Niţu şi Alin FaurDe partea cealaltă, ICIM-ul se bazează în primul rând pe eficienţa puternicilor pivoţi Meszaros şi Kine, dar şi pe ruperile de ritm ale unor jucătoare cu potenţial, gen Tarţa, Sene sau Bucică. Plusul de experienţă şi de responsabilitate în fazele cheie cade pe umerii Biancăi Urban, în timp ce Mercea şi Ionescu vor fi soluţii de rezervă, dar care vor trebui să confirme în momentul în care se va apela la serviciile lor. Se anunţă, în concluzie, o primă confruntare extrem de echilibrată şi disputată, un important rol urmând să îl joace şi brigada delegată pentru partida de azi (aceeaşi de la All Star Game), sibianca Fabiana Niţu şi timişoreanul Alin Faur, care vor fi supervizaţi de observatorul Radu Bucerzan, din Timişoara. Meciul din Polivalenta locală va începe la ora 18, iar intrarea va fi liberă, astfel că la sală sunt aşteptaţi cât mai mulţi spectatori, pentru a le purta pe arădence spre o primă victorie importantă. Vă reamintim că în sferturi se joacă după sistemul mai bun din trei meciuri, echipa care obţine două victorii făcând pasul spre semifinale. Jocul cu numărul doi este programat marţi, 14 aprilie,  la Satu Mare, iar în caz de egalitate la general, meciul decisiv va avea loc vineri, 17 aprilie, la Arad. Iată şi programul celorlalte trei sferturi de finală contând pentru Divizia „A”, cu specificaţia că primele echipe au avantajul terenului propriu, în cazul meciului decisiv: BCM Târgovişte – SCM Craiova (sâmbătă), CST Alexandria – CSU Oradea (sâmbătă) şi LMK Sfântu Gheorghe – CET Govora, acest din urmă meci fiind programat tot azi.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.H.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro