Stire

Dan Ţapoş: ?Gazdele au prima şansă ?n partida de s?mbătă?

15.04.2009 ⋅ 0 comentarii

Dan Ţapoş a fost prezent luni seara la emisiunea UTA 100% de la Info TV şi a comentat despre partida de sâmbătă, ce va avea loc în Aradul Nou, cu CS Universitatea „Vasile Goldiş”. Antrenorul Bătrânei Doamne spune că nu-l consideră, în opinia sa, a fi un meci special, ci unul simplu de campionat susţinut în deplasare. „Este un meci în deplasare în care ne dorim să facem mai mult decât în celelalte jocuri. Am făcut egal şi am pierdut, iar acum a sosit momentul să şi câştigăm, dacă putem”, afirmă Ţapoş, care i-a studiat pe studenţi pe DVD la partida din deplasarea de la Cluj-Napoca, unde trupa lui Bogoşel a obţinut o victorie cu 3-1, după ce a fost condusă la un moment dat cu 1-0. „CS Universitatea e o echipă pe val, e în creştere de formă. Îi cunoaştem foarte bine. Au avantajul terenului propriu şi, teoretic, pornesc cu prima şansă. Acesta este adevărul. Noi mergem să ne jucăm şansele noastre”, a mai spus Dan Ţapoş. În actualul retur de campionat, UTA a obţinut o singură victorie, 2-1 cu Minerul Lupeni (Ţucudean a reuşit o dublă), iar în precedentele trei runde a înregistrat tot atâtea remize, toate 0-0. „Am pierdut la Mioveni cu 5-0 şi la Cluj cu 4-0. Am făcut în retur două egaluri acasă cu două echipe foarte slab cotate şi am fost aplaudaţi de suporteri. Nu cred că este un capăt de ţară dacă ne bate CS Universitatea. Care e problema? Noi avem de îndeplinit un obiectiv şi sunt convins că nu vom retrograda chiar şi fără victorie în meciul de sâmbătă”, a recunoscut Dan Ţapoş.  
„O echipă masivă”Dan Ţapoş spune că echipa din Aradul Nou este una masivă, cu jucători cu experienţă. „Am văzut meciul de la Cluj Napoca şi am observat că sunt foarte determinaţi şi bine aşezaţi în teren. O echipă masivă, avându-i în componenţă pe Lung, Roşca sau Luca, jucători care pot face diferenţa. Nu ştiu cât poată să mai continue această curbă ascendentă. Cu UTA, toţi adversarii se capacitează la maxim”, a spus tehnicianul utist. După ce l-a făcut frizer pe arbitrul întâlnirii cu Arieşul Turda, Ţapoş îşi doreşte la partida cu CS Universitatea un arbitraj corect şi imparţial. „Ne dorim un arbitru corect, imparţial, gen Salonta, unde a fost o lecţie de arbitraj. Nu avem nevoie să fim ajutaţi ci lăsaţi să jucăm aşa cum ştim noi”, a declarat Ţapoş. „Sperăm să nu-i dezamăgim pe suporteri, pentru că nu ar merita asta, şi să le facem un cadoul frumos de Paşti”, este dorinţa antrenorului de la UTA.
Şi-au revenit accidentaţiiCostel Bogoşel nu va conta la partida de sâmbătă pe fundaşul dreapta Adrian Negrita, care a mai colecţionat un cartonaş galben la Salonta. Incert este şi Remus Lung, care nu s-a pregătit la începutul acestei săptămâni, după ce a contactat în urmă cu câteva zile o gripă. Marian Nicolau şi-a scos firele de la arcadă şi e apt de joc, la fel şi Dan Găldeanu care a scăpat de întinderea musculară care l-a ţinut două etape pe tuşă. „Doar Negrita nu va face parte din lot, iar Lung sper să-şi revină până sâmbătă”, a recunoscut Costel Bogoşel.
„Nu suntem favoriţi”Antrenorul grupării din Aradul Nou, la fel ca şi fotbaliştii, e nerăbdător să întâlnească cea mai titrată echipă a provinciei şi să-şi ia revanşa după înfrângerea cu 2-0 din tur. „Este un meci mai diferit, deoarece întâlnim o echipă mare. E clar că sunt ambiţii mari în ambele tabere. Cine va greşi mai puţin va câştiga şi eu sper ca noi să fim învingători”, a declarat Costel Bogoşel. Antrenorul arădean nu crede că CS Universitatea este favorita meciului, aşa cum spunea Dan Ţapoş. „Nu cred că noi suntem favoriţi şi ar fi o mare greşeală ca jucătorii mei să creadă acest lucru. În astfel de partide va decide forma de moment. Se poate întâmpla orice în astfel de întâlniri. Există unele fapte care ne avantajează, cum ar fi că jucăm pe propriul teren şi cred că avem un lot mai omogen”, a concluzionat Costel Bogoşel.
Primă record pentru studenţi?În Aradul Nou se vorbeşte de faptul că fotbaliştii de la CS Universitatea vor avea o primă record la acest meci. Se aude că în cazul unui succes vor intra în posesia a 1000 de euro. „Nu ne-a comunicat nimeni despre o asemenea primă. Aş fi bucuros să jucăm pe această sumă, dar nu cred că ea va exista”, a declarat Costel Bogoşel, care consideră că echipa va juca altfel decât a făcut-o la Salonta. „Am prins un meci slab la Salonta şi datorită faptului că ne-au lipsit patru titulari. Oricum, nu se compară un meci cu Salonta cu unul contra Bătrânei Doamne. Sunt convins că vom juca mult mai bine şi putem câştiga”, a concluzionat ambiţiosul antrenor al grupării studenţeşti.Irimia nu ţine cu nici o echipăCristian Irimia a apărat atât poarta Bătrânei Doamne, cât şi cea a studenţilor din Aradul Nou, în urmă cu câteva sezoane. Actualul portar al grupării CS Ineu va fi prezent sâmbătă la partida dinte AC Universitatea şi UTA, dar nu va ţine cu niciuna. „Ovidiu Păşcălău (portarul gazdelor-n. red) este finul meu. Pe Cornel Nădăban (mijlocaş UTA-n. red) îl voi năşi în vară. Nu pot ţine cu niciuna dintre echipe, căci asta ar însemna să fiu contra finilor. Consider că prima şansă o are CS Universitatea, pentru că joacă pe propriul teren şi e una dintre cele mai în formă echipe”, a declarat Cristian Irimia.

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro