Stire

Protagoniştii scandalului de s?mbătă de la Conferinţa Judeţeană PSD spun că s-au ?mpăcat

15.04.2009 ⋅ 0 comentarii

În timpul Conferinţei Judeţene de alegeri a filialei PSD Arad, a ieşit la iveală un conflict între primarul localităţii Vladimirescu, Ioan Crişan şi deputatul Ciprian Luca. Aceştia păreau a fi exponenţii a două grupuri distincte din interiorul PSD, aflate într-un conflict aparent destul de adânc. Se pare însă că cei doi s-au împăcat, acea strângere de mână de după discursuri având loc până la urmă, însă fiecare rămâne pe poziţii şi spune că nu renunţă la principiile sale. Deocamdată conflictul dintre cei doi este, astfel, îngheţat, însă nimeni nu poate garanta că şi între ceilalţi social-democraţi domneşte armonia. Iată ce spune fiecare:
Ioan Crişan: „M-am împăcat cu Cipri, dar să nu se aştepte să-l cruţ pentru că la vârsta mea nu am nimic de pierdut.- Domnule primar, aţi recunoscut că sunteţi nesimţitul... - Înainte să vă răspund la întrebare vreau să spun că m-am împăcat cu Ciprian Luca, am dat mâna cu el acolo în sală, sub supravegherea tatălui său care a venit să mă întrebe ce am cu fiul. Am zis că nu am nimic, l-am pupat şi totul a fost bine. Eu sunt un om care tot timpul spune ce crede şi nu consider că sunt un nesimţit dacă spun adevărul.
- Dar de unde a venit apelativul de „nesimţit”?- La şedinţa de Birou Judeţean de vineri seara, ne-am trezit că în loc de 16-17 câţi suntem de drept acolo, au venit încă atâţia. „Puţini am fost, mulţi am rămas” mi-am spus atunci şi am cerut să iasă afară cei în plus, care fac parte din Biroul Municipal, pentru că sunt două lucruri distincte. Am fost făcut nesimţit pentru că am avut argumente să le cer să plece.
- Apropo de încălcări ale regulamentului, aţi spus că „s-a călcat în picioare statutul” în cazul organizaţiei municipale. Cipri Luca a spus şi atunci că cineva în partid nu îi doreşte binele...- Încă îmi menţin părerea aceasta. Nu ştiu ce s-a întâmplat exact la Conferinţa municipală însă am auzit că Cipri Luca tot aşa a vorbit de oameni care îi vor răul în partid. El ştie cine dar nu spune, dar pentru unul ce are o perspectivă frumoasă în politică, trebuie să ştie că prin aluzii nu poţi să fii crezut şi credibil. 
- A vrut Cipri Luca să-şi pună propriul secretar general al partidului şi v-a acuzat că nu l-aţi lăsat?- Nu ştiu.Eu nu am făcut lobby pentru nimeni, doar am judecat şi mi-am spus părerea în Liga primarilor că cel mai bun ar fi Marian Melinte, pentru că el cunoaşte tot judeţul. Nu ai cum să fii secretar dacă tu cunoşti doar municipiul. Nu poţi să te pui la masă dacă nu ai muncit, dacă nu respecţi munca. 
-Marius Lazăr a spus că doreşte să întinerească partidul. Sunteţi de acord?- Eu îl respect pe Marius Lazăr şi mi-am văzut viitorul. Am pariat pe tineri, dar ei au nevoie şi de experienţă. Lazăr a fost în PSD, şi-a făcut ucenicia pe lângă Iliescu şi Geoană, este ardelean şi îşi doreşte să facă lucruri bune la Arad. În alte cazuri însă, nu este firesc ca cine nu se regăseşte în alt partid să aibă pretenţia ca  noul partid să se regăsească în el. Trebuie să ne gândim bine dacă vrem doar un partid de intelectuali şi filosofi, pentru că un partid elitist nu poate fi decât unul mic.
- Ciprian Luca va fi candidatul PSD pentru primăria Aradului. Îl veţi susţine? - Nu sunt la municipiu să spun că îl pot susţine. El poate are anumite argumente împotriva lui Falcă dar să dovedească deocamdată la europarlamentare că poziţia în care este acum nu e o pălărie prea mare. Ca la fotbal, dacă ai puncte eşti apreciat.  M-am împăcat cu Cipri, dar să nu se aştepte să-l cruţ pentru că la vârsta mea nu am nimic de pierdut.
- În concluzie, ce a greşit Ciprian Luca în ziua de sâmbătă?- Ciprian trebuia să ia loc în prezidiu, ori el tot şi-a schimbat locul prin sală, încercând să-i convingă pe unii şi pe alţii să voteze anumite persoane. Ori, nu poţi îngrăşa porcul în Ajun. El nu s-a oprit nici atunci, dar eu pun acest lucru pe seama tinereţii şi a lipsei de experienţă în politică, deşi provine dintr-un partid unde chiar s-a făcut politică.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro