Stire

Ultimatum pentru consilierii municipali PSD: ori votează conform liniei partidului, ori ?şi pierd locul!

16.04.2009 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele filialei PSD Arad, Marius Lazăr, se arată a fi extrem de deranjat de faptul că, din nou, cei doi consilieri municipali ai partidului au votat diferit în ultima şedinţă a CLM, pe o problemă delicată: proiectul de modificare al regulamentului de funcţionare al Ştrandului Neptun. În timpul discursului susţinut cu ocazia alegerilor pentru preşedinţia organizaţiei municipale PSD, de acum două săptămâni, Lazăr le cerea consilierilor municipali o atitudine mai critică faţă de activitatea administraţiei locale, în special pe teme precum ştrandul, CET-ul, sau impozitele locale. Însă, în cadrul şedinţei extraordinare a CLM de marţi, unul dintre consilierii PSD, Dorel Căprar, a votat pentru adoptarea noului regulament de funcţionare al ştrandului, în timp ce colega sa, Teodora Hotăran, a votat împotrivă. Până la urmă, proiectul nu a trecut deoarece mai mulţi consilieri democrat-liberali au absentat de la şedinţă, iar în consecinţă nu s-a putut strânge numărul de voturi necesar pentru aprobarea proiectului.   Modul în care s-au exprimat cei doi consilieri municipali PSD l-a făcut pe Marius Lazăr să îi ameninţe cu retragerea sprijinului politic, dacă acest lucru se va repeta. „Este ultima dată la care cei doi consilieri municipali votează diferit. De acum încolo, ei vor primi un mandat de la Biroul Permanent Judeţean pentru fiecare vot. Dacă nu se supun, cel care încalcă regula va pleca de pe listă!”, spune, hotărât, Marius Lazăr.  Situaţia creată va fi discutată în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean de vineri, când preşedintele PSD Arad le va cere explicaţii celor doi pentru poziţiile pe care le adoptă în cadrul şedinţelor CLM. „Este inacceptabil să voteze diferit. Ei doi au fost votaţi pe o listă de partid, nu individual. Ei nu sunt independenţi, ci sunt reprezentanţii PSD în Consiliul Local. Vom avea o discuţie lămuritoare pe tema aceasta”,  a mai arătat Marius Lazăr.
Dorel Căprar: „Am gândit economic şi administrativ, nu politic”Este evident că în acest caz, principalul vizat de declaraţiile lui Lazăr este Dorel Căprar, cel care a votat în favoarea adoptării noilor tarife de pe ştrand. Consilierul PSD se apără însă, spunând că din moment ce nu a primit niciun mandat clar din partea partidului, a considerat că poate vota conform propriei conştiinţe. „În primul rând nu s-a discutat nimic la partid pe tema ştrandului, în al doilea rând proiectul nu a trecut, iar din moment ce nu am avut un mandat cert de la partid am dreptul să votez aşa cum îmi dictează conştiinţa”, consideră fostul candidat al PSD pentru primăria municipiului. Pe lângă aceste argumente, consilierul social-democrat spune că a votat „pentru” şi din cauza unor motive economice sau administrative, ce au învins motivaţia politică. „Nu sunt de-acord ca alte ştranduri aflate la 20 de kilometri să prospere pe banii arădenilor, iar al nostru să rămână pe loc. Cred că este bine că vor fi tarife mai mari, pentru că anumite „clase sociale” ca să zic aşa nu-şi vor mai permite să vină şi să-şi facă menajul pe ştrand. Preţul de 7,5 lei este unul corect dacă vrem ca ştrandul să fie administrat. Am gândit economic şi administrativ, nu politic”, şi-a încheiat Dorel Căprar argumentaţia pentru faptul de a fi votat în favoarea noilor tarife de pe ştrand. Consilierul municipal mai spune că întotdeauna a ţinut cont de indicaţiile primite de la partid şi că aşa va face şi în continuare. 
Teodora Hotăran: „În CLM, suntem în opoziţie”Celălalt consilier municipal al PSD, Teodora Hotăran, spune că i se pare normal să primească un mandat de la partid pentru votul pe care îl dă în CLM. De asemenea, Hotăran subliniază faptul că PSD este în opoziţie în legislativul muncipiului, iar consilierii partidului trebuie să se comporte ca atare. „Mi se pare o decizie corectă să votăm doar cu mandat de la partid. Eu întotdeauna m-am consultat la partid privind activitatea pe care o am. Chiar dacă suntem în tandem la guvernare cu cei de la PDL, în CLM nu este aşa. PSD este în opoziţie pentru că dacă nu era, primea un post de viceprimar, dar nu a fost cazul. În cazul ştrandului, cred că nu ar fi corect să plătească arădenii încă o dată pentru investiţiile ce s-au făcut acolo”, este poziţia Teodorei Hotăran faţă de problema ştrandului şi a comportamentului consilierilor PSD. Consilierul municipal doreşte să mai sublinieze primul succes al opoziţiei din această legislatură, chiar dacă „nu va dura, pentru că arădenii au acordat o majoritate confortabilă unui partid.”
Ţărăniştii cer PSD-ului să-şi clarifice poziţia: la putere sau în opoziţie?
Consilierul judeţean PNŢCD, Cosmin Galu, le cere social-democraţilor să-şi clarifice opţiunea politică în cele două consilii, municipal şi judeţean. Mai exact, ţărăniştii vor să afle dacă pot conta pe consilierii PSD pentru coagularea opoziţiei din cele două consilii. „Am luat act de declaraţiile de la ultima Conferinţă Judeţeană a PSD Arad, prin care această formaţiune ar dori  să se poziţioneze în opoziţie. Cu toate acestea, am constatat, inclusiv în cadrul şedinţei CLM de marţi, că cei doi consilieri PSD continuă să voteze disparat, unul cu puterea şi unul cu opoziţia. Soliticăm PSD să nu se mai ascundă după declaraţii şi să-şi asume guvernarea alături de PDL”, a declarat Cosmin Galu. Ţărăniştii mai spun că dacă social-demcoraţii spun că se află în opoziţie, să renunţe de bunăvoie la toate posturile solicitate din instituţiile deconcentrate. Tot în acest caz, Cosmin Galu a spus că opoziţia din cele două consilii ar fi avut mai mult succes, deoarece în cazul unor proiecte lipseau chiar voturile social-democraţilor pentru ca anumite proiecte să nu fie adoptate.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro