Stire

Sfert de finală ?ncins ?ntre BC ICIM și CSM Satu Mare

16.04.2009 ⋅ 0 comentarii

ICIM-ul a cedat clar în jocul cu numãrul doi al sfertului de finalã cu CSM, scor 58-91, și sãtmãrencele revin la Arad pentru meciul decisiv, programat vineri, de la ora 18
CSM Satu Mare a reechilibrat sfertul de finalã cu ICIM Arad, dupã succesul mai mult decât concludent repurtat marți seara pe teren propriu, scor 91-58. Echipa pregãtitã de Dan Moraru, depãșitã la toate capitolele, a fost de nerecunoscut în acest meci, unul aflat la discreția gazdelor. Fațã de prima întâlnire, cea de la Arad, ICIM-ul a fost mult schimbatã în rãu, pornind de la atitudinea jucãtoarelor și abordarea nepermis de lejerã a partidei pânã la prestația foarte slabã a majoritãții baschetbalistelor. Cu excepția coordonatoarei de joc Tarța, care s-a achitat bine de sarcini, celelalte cinci senioare ale formației arãdene nu pot primi notã de trecere dupã acest joc cu numãrul doi. Cea mai mare dezamãgire din tabãra ICIM-ului a fost, la fel ca în prima parte a meciului de la Arad, pivotul Meszaros, care deși s-a dovedit cea mai constantã jucãtoare în sezonul regulat, nu reușește sã își gãseascã aproape deloc ritmul în sferturi. Absența Biancãi Urban, nerefãcutã dupã o accidentare, s-a resimțit prea mult pe extreme, zonã unde Bucicã și Sene au fost surclasate clar de adversare, în timp ce senegaleza Kine a fost doar o umbrã a apãrãtoarei redutabile din prima partidã. Ca și colectiv, ICIM-ul a lãsat de dorit în special în apãrare, dovadã stând cele 91 de puncte primite, dintre care 13 coșuri de trei puncte, dar și la deja enervantul capitol al „liberelor”, unde s-au ratat zece astfel de execuții. Dacã echipa arãdeanã s-a bazat pe doar șase senioare, Satu Mare a contat pe șapte jucãtoare de bazã, însã diferența cea mai mare e cã cele ale gazdelor au jucat cu mult mai bine, au fost mai motivate și mai concentrate asupra jocului. 
E nevoie de o altã atitudine, abordare și prestație în meciul decisiv, de mâine searãDrãgoescu și Nemeș au prins o zi excelentã, asta și datoritã marcajului extrem de lejer la limita aruncãrilor de trei puncte, acolo unde cele douã baschetbaliste ale CSM-ului au aruncat când și cum au vrut spre coșul advers. Arãdencele au fost dominate pânã și sub panouri, Meszaros și Kine fiind depãșite de Urse sau Czukor, care au fost mai eficiente și mai pe fazã la recuperãri. Trecând repede peste acest eșec, pânã la urmã unul previzibil, trebuie spus cã scorul general al întâlnirii este de 1-1 iar meciul decisiv, pentru calificarea în semifinale, (se joacã dupã sistemul cel mai bun din trei meciuri) va avea loc mâine, de la ora 18, în Polivalenta arãdeanã. ICIM-ul trebuie sã se trezeascã rapid din somnolența de marți seara și sã pregãteascã în amãnunt poate cel mai important meci al acestui sezon, care ar putea consemna o frumoasã calificare în careul de ași al sezonului, acest eventual rezultat  urmând sã reprezinte în condițiile actuale o nouã performanțã. Va trebui însã sã vedem o altã echipã a ICIM-ului, mult schimbatã în bine, mai motivatã, mai agresivã și mult mai ambițioasã, la fel ca în primul meci al sfertului de finalã, și atunci, cu ajutorul sprijinului venit din tribune, arãdencele au toate șansele sã obținã calificarea. 
Se cunosc deja douã semifinaliste: Târgoviște și Alexandria s-au calificat în careul de așiFoarte important de urmãrit este dacã Bianca Urban, care acuzã dureri în piept, va fi recuperatã pânã la ora jocului, prezența experimentatei jucãtoare a Aradului fiind esențialã în ecuația disputei. Frumos și dominat de fair- play este duelul suporterilor celor douã echipe, care și-au însoțit favoritele în deplasãri, mica galerie arãdeanã încurajându-și admirabil echipa la Satu Mare, chiar în condițiile unei înfrângeri severe. Deja se cunosc douã semifinaliste ale sezonului, BCM Târgoviște și CST Alexandria fãcând pasul spre careul de ași dupã doar douã meciuri, în compania echipelor Universitatea Craiova, respectiv CSU Oradea. Suspansul se mai pãstreazã, la fel ca în confruntarea ICIM – Satu Mare, în sfertul de finalã dintre Sfântu Gheorghe și Govora, scor 1-1, „decisivul” urmând sã aibã loc tot vineri, pe terenul formației din Covasna.

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro