Stire

Se pun bazele alianţei electorale PRM-PNG şi la Arad

23.04.2009 ⋅ 0 comentarii

Preşedinţii filialelor arădene ale Partidului România Mare şi Partidului Noua Generaţie, Creţ Nicoară respectiv Helmuth Duckadam, se întâlnesc astăzi pentru a stabili cum vor colabora cele două partide în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Preşedintele PNG, Gigi Becali, va candida pentru aceste alegeri pe lista PRM, pe poziţia a doua, el primind această ofertă de la omologul său, Corneliu Vadim Tudor, cap de listă. „Mâine mă întâlnesc cu Duckadam să vedem ce facem. Fiecare partid rămâne cu personalitatea lui, dar cred că este o alianţă binevenită pentru că PNG a mai luat din electoratul nostru”, spune preşedintele PRM Arad, Creţ Nicoară. Acesta se declară „mai optimist ca niciodată” în privinţa accederii PRM-ului în Parlamentul European, dar şi într-un viitor rezultat pozitiv la următoarele alegeri parlamentare din România, de peste trei ani. Principalul subiect de discuţie al celor doi preşedinţi va fi stabilirea reprezentanţilor din secţiile de votare, cele două partide urmând să-şi împartă efectivele pentru a acoperi întreg judeţul. „Chiar dacă unii analişti politici spun că PRM-ul nu stă prea bine cu structurile din teritoriu, eu vă spun că toată ziua fac muncă de partid, sunt în şedinţe sau la alegeri în organizaţii”,  mai spune preşedintele PRM Arad, în replică la unele opinii ce argumentau că partidul este în descompunere. Astfel, alianţa cu PNG-ul a avut darul de a-i revitaliza pe membrii PRM, care acum au o perspectivă mult mai optimistă privind viitorul partidului din care fac parte.
Duckadam: „Cu siguranţă cele două formaţiuni politice vor fuziona”„Eroul de la Sevilla” al echipei Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, confirmă întâlnirea de astăzi cu preşedintele PRM Arad. „Deocamdată ne pregătim pentru campania electorală, împărţim oamenii pentru secţiile de votare. Nu am stabilit deocamdată ce tip de campanie vom putea face, însă cert este că PNG va susţine PRM să intre în Parlamentul European”, ne-a spus Duckadam. Mai mult, preşedintele PNG Arad este ferm convins de faptul că cele două partide vor fuziona după alegerile europarlamentare. „Probabil după alegeri se va stabili fuziunea. Niciuna dintre cele două formaţiuni politice nu poate să reziste singură aşa că vor fuziona cu siguranţă”, anunţă Helmuth Duckadam.  După alegerile parlamentare, PNG a intrat într-o stare de conservare, determinată de indecizia preşedintelui-finanţator Gigi Becali de a-şi mai continua activitatea politică. Alianţa şi poate fuziunea cu PRM poate însemna pentru membrii PNG o ultimă şansă pe scena politică românească, afirmaţie valabilă inclusiv pentru Becali, cel care a declarat că va ieşi din politică după încheierea mandatului de europarlamentar. 
Cei de la PRM au primit de la Primărie o listă cu sedii de unde vor trebui să aleagăUna dintre cele mai acute probleme ale filialei PRM Arad, cea legată de sediu, este pe cale să se rezolve. Preşedintele Creţ Nicoară ne-a spus că a primit de la Primărie „o listă de locuri neamenajate, dintre ele şi pe Bulevardul Revoluţiei”, din care peremiştii vor trebui să aleagă noul sediu. Se pare că aceştia s-au oprit asupra unui spaţiu situat pe strada Horia, pe care vor trebui să îl amenajeze corespunzător. În privinţa spaţiului pentru care cei de la PRM se află în litigiu cu Primăria, Creţ Nicoară spune că nu mai ştie nimic de soarta lui. „Din câte am înţeles a fost dat la altcineva. Oricum, suntem în relaţii foarte bune, de colaborare, cu Primăria şi ne vom muta cât de curând într-un nou sediu. Până atunci rămânem la Vatra Românească, iar primarul Falcă ne-a spus că ne putem ţine şedinţele şi la Primărie”, a dezvăluzit preşedintele PRM teremenii armistiţiului dintre partidul pe care îl conduce şi Primăria Municipiului Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro