Stire

Cătălin Juncan este o m?ndrie pentru dascălii din şcoala ?n care ?nvaţă

25.04.2009 ⋅ 0 comentarii

Cătălin Juncan, elev în clasa a VII-a A la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” (diriginte Gheorghina Căţean) participă la Olimpiade şi la concursuri şcolare încă din clasa a V-a. 

Un elev modest, însă lăudat de dascălii, Cătălin s-a întors cu rezultate îmbucurătoare de la Olimpiadele la care a participat. „La Olimpiada de Biologie, faza judeţeană, am obţinut locul II. A fost o experienţă plăcută pentru mine şi mă bucur că am avut un punctaj atât de mare. Am mai participat la fazele judeţene ale Olimpiadelor de Matematică şi Limba Română”, ne spune Cătălin.  Elevul s-a făcut remarcat şi la concursuri şcolare precum „Plus, minus poezie”, şi s-a implicat în diferite activităţi din cadrul şcolii din care face parte. De asemenea, Cătălin poate fi văzut şi la dirijarea circulaţiei, alături de alţi colegi ai săi, pentru ca elevii mai mici să poată traversa în siguranţă strada. Materiile lui preferate sunt Istoria, Chimia, Matematica, Limba Română, Matematica şi Fizica, în schimb nu prea îi plac Franceza şi Geografia.  În timpul liber Cătălin preferă să se uite la documentare la televizor, să meargă la pădure cu prietenii sau să înveţe. În privinţa viitorului, elevul ne-a spus „Aş vrea să urmez liceul la Pedagogic sau la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” apoi să urmez studiile universitare în domeniul biologiei sau al matematicii. Mi-ar plăcea să devin arhitect sau inginer.” 
Concurs de Chimie „Raluca Lipan”Ultimul concurs la care a participat Cătălin s-a desfăşurat chiar ieri - Concursul de Chimie „Raluca Lipan”, faza pe municipiu. El ne-a spus că subiectele au fost destul de accesibile şi speră să se califice şi la faza judeţeană. La acest concurs, desfăşurat în incinta Şcolii „Mihai Eminescu” au participat peste 70 de elevi din clasa a VII-a de la şcoli din municipiu dar şi din localităţile limitrofe. Organizarea a fost realizată de către profesoara de chimie Monica Ienciu cu sprijinul direcţiunii şcolii (director Iliţa Moldovan). Lucrările sunt corectate de către o comisie alcătuită din dascăli de specialitate de la diferite şcoli, preşedintele comisiei fiind inspectorul şcolar Ioan Stan. La începutul săptămânii, după rezolvarea contestaţiilor - dacă va fi cazul - concurenţii vor afla dacă s-au calificat sau nu pentru faza judeţeană.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro