Stire

Tinerii utişti, radiografiaţi de Roli Nagy şi Bebe Mitu

29.04.2009 ⋅ 0 comentarii

Invitaţi la ultima ediţie a emisiunii UTA 100%, Dumitru Mitu şi Roland Nagy au vorbit, printre altele, şi despre câţiva dintre componenţii lotului Bătrânei Doamne. 
„Ţucudean gen Cămătaru”
„George Ţucudean este un atacant gen Cămătaru. Are calităţi bune, are şi dorinţă de afirmare, dar fiind atât de tânăr, are nevoie de experienţă. Având în vedere fizicul său, dacă ar avea parte de centrări, ar ajunge în scurt timp destul de departe. Este genul de vârf care poate să trăiască bine din centrări, dar nu doar din ele. E bătăios, nu se intimidează şi nu se dă la o parte din duelurile unu la unu, încearcă, se luptă, vrea, însă la caracteristicile lui, centrările ar fi de aur”, a spus „Bebe” Mitu, în timp ce Roland Nagy l-a completat: „Ca minus, aş spune că George are unele momente în care dispare din joc, în care doarme în teren şi trebuie impulsionat, dar asta este o problemă care se poate corecta”.
Pocuca, un caracter tare În ceea ce-l priveşte pe Predrag Pocuca, tehnicianul utist a subliniat caracterul fotbalistului croat: „Este genul de jucător căruia nu trebuie să-i spui nimic, deoarece este în stare să facă totul de unul singur. E genul de fotbalist pe care îl duci pe teren, îi arăţi mingea, gărduleţele, jaloanele şi nu mai are nevoie de nimic, începe de unul singur să îşi facă treaba. Ne bucurăm că s-a integrat repede atât în lot, cât şi în echipă. Cred că se poate spune că este un câştig pentru UTA”. 
Probleme de adaptare pentru LeeSud-coreeanul Lee Won a provocat probleme imediat după legitimarea sa la UTA, fiind exclus temporar din lot pentru abateri disciplinare. Ulterior a fost reprimit, însă a pierdut echipa. „Lee are probleme de adaptare din punctul meu de vedere. Nu s-a acomodat încă şi nu s-a integrat în lot. Cel mai mare dezavantaj al lui este comunicarea. Nu cunoaşte limba engleză, nu vorbeşte nici alte limbi străine pe care noi le ştim şi avem reale dificultăţi în a comunica. Încearcă să înveţe limba română, dar îi este destul de greu. A venit la UTA privind totul de sus, cu pretenţii prea mari vizavi de el. A început bine, apoi au fost acele probleme, după care a primit o nouă şansă şi chiar a fost titularizat. A jucat slab şi a ieşit imediat din echipă, după care s-a observat la el o atitudine nepotrivită în antrenamente. Acum, după ce n-a prins nici măcar lotul, parcă şi-a revenit din punctul de vedere al modului în care se raportează faţă de antrenamente”, a spus Roland Nagy. 
Mitu despre Copil: „Parcă mă văd pe mine”Unul dintre jucătorii cu mari calităţi din lotul Bătrânei Doamne este Dumitru Copil. Fotbalist rar, având în vedere caracteristicile sale tehnice, Copil traversează un moment dificil al carierei. Transferat în urmă cu doi ani şi jumătate în Scoţia, la Hearts of Midlothian, Copil n-a avut parte de explozia pe care i-o anticipau foştii antrenori de la Atletico şi Gloria Arad. „A cam pierdut aiurea doi ani importanţi ai carierei. În Scoţia nu prea a jucat, nici n-a prea fost băgat în seama, nici n-a avut cine să se ocupe de el, să-i acorde atenţie, să-l supravegheze, să-l pedepsească atunci când greşeşte ori să-l încurajeze în momentele mai delicate. Practic, el acum recuperează timpul pierdut şi din acest motiv îi este mai greu”, a apreciat Roland Nagy. Coechipierul lui Dumitru Copil, „Bebe” Mitu a fost ceva mai tranşant: „Are nişte calităţi fantastice. Parcă mă văd pe mine în urmă cu ani buni. Pentru el, în acest moment trebuie să conteze numai fotbalul şi va reuşi. Are super calităţi, dar are nevoie de muncă. De multă muncă”, a declarat Dumitru Mitu.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro