Stire

Scandal la PRM: Nicoară Creţ spune că actul de demitere este un fals!

29.04.2009 ⋅ 0 comentarii

Actul prin care conducerea centrală a Partidului România Mare transmite filialei arădene faptul că preşedintele interimar Nicoară Creţ a fost schimbat din funcţie este considerat a fi un fals de către cel afectat de această decizie. Nicoară Creţ spune că respectiva adresă este „o făcătură. Nu cred că aceea este semnătura lui Vadim. În data de 22 aprilie, când ar fi fost emisă hotărârea, nu a fost o şedinţă a Biroului Executiv, singurul care poate lua decizia de a mă schimba”, mai spune Creţ. În plus, acesta afirmă că a discutat telefonic cu mai mulţi membri ai Biroului Executiv PRM, care i-au confirmat faptul că nu a fost schimbat iar în ceea ce-l priveşte pe Corneliu Vadim Tudor, „acesta m-ar fi sunat dacă ar fi vrut să mă demită pentru că suntem în relaţii bune. Eu nu am putut vorbi cu el pentru că nu se ajunge aşa uşor să-i vorbeşti”, a mai explicat Nicoară Creţ. Adresa respectivă a venit prin faxul aflat în posesia preşedintelui organizaţiei de tineret a PRM Arad, Cristian Stoica, cel care ar fi dus hârtia direct la Valentin Paul Neamţ. Despre Stoica, Nicoară Creţ afirmă că acesta nu a fost de-acord cu prezenţa lui Gheorghe Falcă la şedinţa PRM în care s-a vorbit despre sediu, iar în consecinţă ar fi scris în ziarul „Tricolorul”, al PRM-ului, că preşedintele de la Arad „ a făcut un pact cu primarul infractor”. Or, Creţ spune că prezenţa primarului Falcă la acea şedinţă a fost una normală, respingând eticheta pusă de către colegul său până când instanţele de judecată se vor hotărî într-un sens sau în altul. V.P. Neamţ: „Să-i spună Creţ lui Vadim că face falsuri şi că nu are dreptul să-ldemită!”
Noul preşedinte interimar al PRM Arad, dacă ar fi să luăm în considerare respectiva hârtie, Valentin Paul Neamţ, spune că reacţia lui Nicoară Creţ este deplasată, deoarece hotărârea este cât se poate de legală. „Din document rezultă foarte clar că Nicoară Creţ nu mai este preşedintele PRM Arad, el fiind semnat de preşedintele partidului. Restul sunt aberaţii. Să-i spună el lui Vadim că face falsuri şi că nu are dreptul să-l demită”, declară Neamţ, spunând în acelaşi timp că nu vede „rostul unui astfel de război.” Cert este că Valentin Paul Neamţ se consideră a fi noul preşedinte al PRM Arad şi declară că „toate acţiunile lui Nicoară Creţ sunt neavenite şi nu mai pot fi făcute în numele partidului. Îl priveşte ceea ce face, însă nu este bine ce face. Motivele demiterii sunt clare, activitate nesatisfăcătoare, iar dacă nu eram eu numit era altcineva”,  susţine acelaşi Valentin Paul Neamţ. 
Întâlnire comună PRM-PNG Arad, la Moneasa, pe data de 9 mai
În ciuda hârtiei primite de la Bucureşti, Nicoară Creţ continuă activitatea la partid. Se pare că PRM Arad este o filială în care există doi preşedinţi de partid, ce acţionează independent, cel puţin până la noi clarificări. Astfel,  pe data de 9 mai, ar urma să se organizeze, în staţiunea Moneasa, „o plenară a Consiliului Judeţean PRM, comună cu cei de la PNG, având pe ordinea de zi prezentarea situaţiei filialelor din judeţ, strategia comună cu PNG şi diverse”, ne-a spus  Nicoară Creţ, care a ţinut legătura zilele trecute cu preşedintele PNG Arad, Helmuth Duckadam. Celălalt preşedinte al PRM Arad, Valentin Paul Neamţ, spune că încă nu a discutat cu Duckadam însă a dat asigurări că o va face în cel mai scurt timp. (L.C.)
Ordonanţa privind deconcentratele ar putea fi modificată doar la cererea preşedintelui Traian Băsescu
Preşedintele Traian Băsescu s-a pronunţat nefavorabil cu privire la Ordonanţa Guvernamentală privind repolitizarea funcţiilor din instituţiile deconcentrate, afirmând că partidele aflate la putere „ar putea să se mai gândească” privind principiile acesteia. Cu toate acestea, membrii ai Guvernului Boc afirmă că aceasta nu va mai fi luată în discuţie, printre aceştia aflându-se şi vicepremierul Dan Nica. Liderul grupului PDL din Senat, arădeanul Constantin Igaş, afirmă că singurele modificări ce vor putea fi aduse ordonanţei vor fi cele votate în Parlament. „Acea ordonanţă deja produce efecte, iar parlamentarii au posibilitatea să depună amendamente. Dacă vor reuşi să convingă o majoritate să voteze acele amendamente, ele vor fi adoptate”, ne-a spus senatorul Igaş, fiind sigur că „modificări de fond nu se vor produce”. Ordonanţa în cauză nu a ajuns încă în dezbaterea parlamentarilor, deputatul PDL Iustin Cionca spunând că „ea va ajunge într-un timp normal, aşa cum a ajuns şi cea privind rectificarea bugetară.” Deputatul democrat-liberal admite însă că ar mai putea exista discuţii pe tema ordonanţei, între preşedintele Băsescu şi liderii partidelor aflate la guvernare. Însă, atât senatorul Igaş, cât şi deputatul Cionca îşi declară la unison susţinerea pentru actuala formă a hotărârii emise de Guvern. „Dacă directorii sunt buni, garantăm că îi menţinem în funcţie pentru că nu ne jucăm cu vieţile oamenilor”, a motivat Iustin Cionca susţinerea pentru anumiţi directori. Din informaţiile noastre optica democrat-liberalilor s-ar putea totuşi schimba, la presiunea preşedintelui Băsescu. Rămâne însă de văzut dacă şi cei de la PSD vor ceda în faţa unor eventuale insistenţe ale Şefului Statului.

Sursa: Observator.info

Autor: (L.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro