Stire

Denisa şi Oana, două dintre cele mai bune eleve din S?ntana

09.05.2009 ⋅ 0 comentarii

La Şcoala Generală „Sfânta Ana” din Sântana sunt mulţi elevi care au rezultate remarcabile la învăţătură. Unii au ajuns chiar la Olimpiadele naţionale. Am vorbit cu două fete eleve în clasa a VIII-a, care ne-au spus despre rezultatele lor, dar şi despre pasiunile lor. 
Denisa David, este elevă în a VIII-a E la Şcoala „Sfânta Ana” şi se mândreşte cu participarea la Olimpiade şcolare, la fazele judeţene, la Limba şi literatura română şi la Matematică. Denisa ne-a spus că îi place foarte mult la şcoală unde se înţelege bine cu colegii dar şi cu dascălii ei. „Am participat la mai multe ediţii ale olimpiadelor de la Română şi Matematică dar şi la concursuri şcolare precum „Cangurul”, „Mihai Eminescu” sau alte concursuri de Limba engleză, unde am obţinut diferite premii”, ne spune Denisa. La şcoală, îi plac toate materiile, în special, Matematica, Engleza şi Educaţia Fizică. În această perioadă, se pregăteşte pentru susţinerea ultimelor teze cu subiect unic, despre cea de la Limba română spunând că „a fost acceptabilă. Nu pot să zic că au fost subiecte prea grele. Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm rezultatele. Mai am două teze de susţinut, apoi, la finalul anului aş vrea să mă înscriu la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”, la Arad. După ce termin şi facultatea mi-ar plăcea să devin profesoară de Limba română.”
Oana regretă că se va despărţi de colegii din gimnaziuOana Puie, colegă de clasă cu Denisa David, a început să participe la Olimpiade naţionale din clasa a VI-a, când a obţinut premiul II la Română. Şi anul acesta a participat la faza judeţeană a Olimpiadei de Română, unde a primit premiu, însă nu s-a calificat pentru faza pe ţară. „Un alt concurs naţional la care am participat a fost „Democraţie şi Toleranţă”, împreună cu alţi doi colegi. Tot în acest an am luat menţiune la Religie, faza pe judeţ. Îmi place foarte mult la şcoală şi mă înţeleg bine atât cu colegii cât şi cu profesorii mei”, spune Oana. În privinţa profilului, la liceu, pe care vrea să îl urmeze şi a carierei, Oana nu este încă decisă – „Cred că o să merg la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” dar nu ştiu exact la ce secţie. Îmi place mult filologia dar îmi plac şi ştiinţele naturii. Mai am puţin timp să mă gândesc. Nici ce carieră voi urma nu ştiu exact pentru că agreez mai multe domenii - medicina, jurnalismul, fotografia.”În timpul liber, Oanei îi place să scrie, să se uite la filme dar şi să joace handbal, fiind şi în echipa şcolii.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro