Stire

Marşul Factorilor Poştali: ieri s-a consumat, ?n Pădurea Ceala, etapa judeţeană

09.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Oficialul Judeţean de Poştă Arad a organizat ieri etapa judeţeană a Marşului Factorilor Poştali, locaţia fiind Pădurea Ceala. Fetele au alergat pe distanţa de 3,5 kilometri, în timp ce băieţii au străbătut un traseu dublu, de 7 kilometri. Primii trei clasaţi la cele două categorii au făcut pasul spre faza regională, programată în 23 mai, în judeţul Hunedoara. Etapa naţională a concursului va avea loc în perioada 12-14 iunie. Marşul Factorilor Poştali este o competiţie profesional – sportivă, organizată anual  de Poşta Română. Debutul întrecerii a avut loc în anul 1977, la Bucureşti. Drumul spre faza naţională a Marşului Factorilor Poştali cuprinde etapele judeţene şi regionale, la startul cărora se aliniază an de an peste 1000 de poştaşi români. De-a lungul timpului, poştaşii câştigători ai fazei naţionale au participat la competiţii balcanice sau europene, reuşind prin rezultatele obţinute să creeze Poştei Române şi implicit ţării noastre o imagine bună peste hotare. La ediţia de anul trecut a Balcaniadei, Poşta Română a obţinut locurile I la individual fete şi băieţi, precum şi pe echipe fete, dar şi locul trei pe echipe băieţi. La etapa judeţeană de ieri, care s-a desfăşurat pe o vreme superbă, în Pădurea Ceala, au participat 14 factori poştali din judeţ, care s-au întrecut pentru primele trei locuri, calificante pentru faza regională. 
Premii în bani pentru primii trei clasaţi, dar şi pentru „extremele” concursuluiLa feminin, s-a impus Lavinia Ivan, de la Oficiul Poştal de Distribuţie Centrală Arad, urmată de Liliana Tălmaciu, de la Oficiul Poştal Şagu şi de Iovanca Savici, de la OPDC Arad, cele trei calificându-se în faza superioară a competiţiei. Au mai participat Ildiko Pomlenyi, Mariana Horga şi Mariana Glăgăilă, care s-au clasat pe locurile patru, cinci şi şase. În competiţia băieţilor s-a impus Cristian Zănescu, de la Oficiul Poştal Ghioroc, urmat de Valentin Chinez, de la Oficiul Poştal Lipova şi de Ion Codoi, de la OPDC Arad. Pe locurile 4-8 s-au clasat, în ordine, Romeo Muntean, Cristian Orz, Carol Iambor, Ioan Roşca şi Daniel Ardelean. La final s-au acordat şi premii în bani: 70 de lei pentru locul întâi, 50 de lei pentru locul doi, 30 de lei pentru locul trei, 30 de lei pentru cel mai tânăr(ă) şi cel(a) mai în vârstă participant(ă). După terminarea competiţiei, toţi organizatorii şi participanţii au luat parte la o masă festivă. „Observator arădean” s-a numărat printre sponsorii principali ai competiţiei, la fel ca şi SC Măsura Internaţional SRL, SC Coraura SRL, RBS Banca România, SC Bodimar SRL, BRD Arad şi G4S. Sponsori au mai fost Agromec Arad, Agromec Comlăuş, SC Occident SRL, AF Dana Şicula, SC Amicii Ineu SRL, SC Jurasic Ineu SRL, SC Pima Pan SRL Ineu şi PF Belean Bocsig.

Lavinia Ivan – locul I„A fost un concurs foarte greu, dar benefic pentru pregătirea noastră. Nu am mai participat de zece ani şi nu am făcut o pregătire specială. La faza regională îmi doresc un loc cât mai bun, sper să reprezint cât mai bine judeţul.”
Liliana Tălmaciu – locul II„Din 97 particip la acest concurs în fiecare an. Mereu m-am clasat pe unul din primele două locuri şi am participat chiar şi pe faza naţională. Îmi plac provocările şi de aceea particip cu multă plăcere la această competiţie.”
 Cristian Zănescu – locul I„A fost destul de greu, dar la final a meritat. Este al cincilea an în care mă clasez pe primul loc. Nu m-am pregătit neapărat pentru acest concurs, mai mult pe sectorul meu. La faza regională îmi propun o clasate în primele trei locuri, pentru a mă califica pentru faza naţională.”

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro