Stire

Sute de oameni au fost duminică ?n piaţa hobby

11.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Pentru că a fost duminică, ieri, cei maimici arădeni, însoţiţi de părinţi, au avut bucuria de a colinda piaţa hobby, însperanţa că vor pleca acasă fie cu un animal de companie, fie cu o pasăre, unacvariu cu peşti sau chiar cu o broască ţestoasă. A devenit deja o tradiţie, casfârşitul săptămânii să fie marcat prin expunerea celor mai frumoase rase deanimale, specii de peşti sau tipuri de vietăţi menite să ne facă viaţa maiuşoară.

De la cele mai căutate animale de casă:găini, raţe, puişori, gâşte, până la cele mai exotice animale şi păsări:porcuşori de Guineea, papagali, hamsteri, porumbei şi chiar broscuţe ţestoase,toate au putut fi cumpărate ieri din piaţa hobby. Nu au lipsit nici accesoriilepentru pescuit sau momeala pentru peşti. Pentru cei din acvariu, însă, a pututfi cumpărată odată cu peştii şi hrana specială pentru aceştia.

Chiar dacă oamenii au venit în număr foartemare duminică, vânzările nu au mers foarte bine, majoritatea venind doar pentrua privi şi pentru a-şi face o impresie în ceea ce priveşte preţurile.

Acestea variază în funcţie de calitate saude cantitate, dar sunt pe măsura fiecărui buzunar. Un peştişor de acvariu poatefi cumpărat cu doar câţiva lei, însă dacă specia este una foarte rară, preţulcreşte la câţiva zeci de lei noi.

Cu greu însă poţi trece prin piaţa hobbyfără să nu-ţi atragă ceva atenţia. Categoria de oameni care frecventează adeseapiaţa este cea care locuieşte la casă şi mai puţini sunt cei care stau la blocşi cumpără totuşi un animăluţ.

Un element de noutate l-au reprezentatrăsadurile de flori de grădină, ghivecele, aranjamente florale, butucii detrandafir, florile de seră şi arbuştii ornamentali. Cele mai interesate au fostfemeile, care au privit admirativ buchetele de flori şi aranjamentele şi careau plecat acasă cu câte un ghiveci sau cu câte un răsad.

Sursa: Observator.info

Autor: Nicoleta Boşnigeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro