Stire

Ziua Europei a fost marcată prin c?ntec şi dans

11.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Parcul Europa a fost plin în week-end,arădenii venind în număr mare pentru a sărbători Ziua Europei. Cu mic, cu mare,părinţi şi copii, au venit în parc pentru a-i vedea şi asculta pe copiii careau participat la eveniment cu cântece, dansuri, scenete şi concursuri decultură generală. Pentru că anul acesta a fost şi anul creaţiei, elevii de laLiceul de Artă au realizat şi lucrări care au fost expuse în parc. Îndeschidere directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Comunitară a ţinut să leureze elevilor participanţi şi nu numai, un bun venit - făcându-le cunoscutăimportanţa cunoaşterii ţării în care s-au născut. Viceprimarul Levente Bognar aţinut un discurs în care a precizat faptul că este o mare bucurie să vină înParcul Europa şi să realizeze că pomii care au fost plantaţi acum un an aucrescut. „Aşa cum se vede, pomii noştrii au crescut. Înseamnă că de cândsărbătorim în Arad,deja rezultatul muncii noastre a dat roade. Tot aşa putem să spunem că s-aîntărit prezenţa nostră europeană. În continuare, căutăm să stabilim noiparteneriate şi să derulăm noi proiecte. Este o onoare să sărbătorim împreunăZiua de 9 mai, ziua care se leagă de constituirea comunităţii europene dincontinentul nostru”, a precizat viceprimarul.

 „Eudoresc ca acest eveniment să fie remarcabil, să fie un moment de reculegere, derespect şi recunoştinţă pentru noi toţi, pentru că într-adevăr acest evenimentmarchează viitorul nostru, şi când spun „viitor” mă refer în primul rând lacopiii noştri. Ţin să precizez că elevi de la toate şcolile s-au implicat înacţiuni de Ziua Europei. Chiar şi la Chişineu-Criş s-a sărbătorit 30 de ani dela înfiinţarea unui Club al elevilor şi a unei competiţii sportive, care senumeşte Cupa Crisius”, a spus Nicolae Pelegrini, reprezentantul InspectoratuluiŞcolar Judeţean Arad.

Ca în fiecare an, oficialităţile au stropitsimbolic copacii, pentru a marca frăţia ţărilor europene şi a oraşelor dinEuropa. „Am încercat să invităm la acest eveniment în special tineretul şielevii şcolilor din Arad.La noi participarea este importantă şi din partea oficialităţilor şi a elevilorde la Liceul de Artă, care ne-au încântat astăzi prin muzica dedicată acesteizilei. Copiilor cred că le place foarte mult aici şi sper că vor participa şila celelalte evenimente. Am împărţit copiilor prezenţi pliante, steguleţe,materiale publicitare, tricouri inscripţionate şi sper ca anii viitori să avemposibilitatea de a organiza acest eveniment cu mai mult fast. Până atunci îiaşteptăm pe copii de 1 iunie, când ne vom organiza din nou”, ne-a declaratEtelca Nagy, director Direcţia Generală de Asistenţă Comunitară Arad.         

Sursa: Observator.info

Autor: Nicoleta Boşnigeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro