Stire

Suporter Club UTA: "Legea trebuie aplicată pentru toţi la fel"

13.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţii SCU au făcut solicitări către Primărie, Jandarmerie şi Poliţie, pentru a primi un răspuns vizavi de marşul organizat pe străzile Aradului de 1 mai: "Din câte ştim noi, acesta nu a fost autorizat şi am fi curioşi să aflăm câţi participanţi la acel marş au fost amendaţi", spun cei din conducerea Suporter Club UTA.


Suporter Club UTA a organizat marţi, la Old Lady’s Pub, o conferinţă de presă în care s-a pus accent pe două probleme: activitatea şi situaţia UTA-ei din campionat şi solicitările asociaţiei către instituţiile importante ale oraşului cu privire la marşul din 1 mai, organizat în Arad, având în vedere problemele pe care le întâmpină unii suporteri utişti, din cauza Jandarmeriei, într-o chestiune minoră vizavi de cea exemplificată. 
Cu privire la primul subiect, preşedintele SCU, Sebastian Bulumac, s-a declarat îngrijorat, în ciuda rezultatelor ceva mai bune din campionat, de datoriile încă existente către jucători, dar şi de indiferenţa manifestată de mediul local faţă de UTA: "Situaţia UTA-ei rămâne în continuare disperată, pentru că există datorii de 60-70 de mii de euro către jucători, iar în perioada următoare acestea trebuie plătite. De asemenea, am constatat că emulaţia faţă de UTA a cam dispărut, echipa nu a fost sprijinită de mediul arădean, atât de autorităţi, cât şi de cel de afaceri. În acest sens, vreau să punctez o declaraţie făcută cu ceva timp în urmă de către preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, care spunea că CJA va sprijini Centrul de Copii şi Juniori al clubului UTA, iar acest lucru va fi făcut public în cadrul unei conferinţe de presă. Încă aşteptăm acea conferinţă şi chiar ne-am bucura ca acest Centru să primească un sprijin din partea autorităţilor locale".  
"Emulaţia faţă de UTA a cam dispărut, iar încasările au scăzut mult"Bulumac a mai punctat problema încasărilor din ultimele meciuri, care lasă mult de dorit, semn că emulaţia faţă de clubul fanion al Aradului a scăzut: "Din câte ştim noi, în aprilie trebuia să aibă loc şi studiul de fezabilitate pentru extinderea peluzelor, însă am constatat că în bugetul Aradului pentru acest an nu a fost prinsă nicio sumă legată de această problemă. Încasările au scăzut mult la ultimele meciuri, de aceea vrem să facem un apel către suporteri, cu privire la importanţa fiecărui bilet vândut, trebuie să contribuim cu toţii pentru ca UTA să îşi achite toate datoriile şi să termine cu bine acest campionat".Secretarul Suporter Club UTA, Ciprian Jurma, a punctat pe seama celui de-al doilea subiect al conferinţei de presă, şi anume acela al solicitărilor făcute către instituţiile importante ale oraşului: "Având în vedere că suntem o organizaţie non guvernamentală şi în calitate de reprezentanţi ai suporterilor UTA-ei, ne-am rezervat dreptul să trimitem o solicitare către Primărie privind mitingul din 1 mai 2009. Vrem să aflăm dacă acesta a fost avizat de către Comisia pentru Avizarea Adunărilor Publice şi dacă prevederile legale au fost respectate. Aceeaşi solicitare am trimis-o către Jandarmerie şi Poliţie, pentru că vrem să ştim câte persoane au fost amendate, în cazul în care mitingul nu a fost avizat". 
Suporterii Bătrânei Doamne, amendaţi abuziv în opinia celor din SCUAceastă solicitare vine ca urmare a problemelor pe care suporteri ai echipei UTA le-a avut în ultima perioadă cu Jandarmeria, prima oară în toamna anului trecut, când mai mulţi fani ai Bătrânei Doamne au fost amendaţi pentru „o contramanifestaţie la o altă acţiune organizată cu ocazia Zilei Naţionale” şi a doua oară, când în iarna acestui an, o solicitare pentru un miting de susţinere al echipei UTA, nu a fost aprobată: "Ne interesează acest lucru pentru că în 29 noiembrie 2008, mai mulţi suporteri ai echipei UTA au fost amendaţi, abuziv din punctul nostru de vedere, pe motivul că ar fi  participat la o contramanifestaţie la o acţiune organizată  de Centrul Cultural Judeţean cu ocazia Zilei Naţionale în Piaţa Avram Iancu. La sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie a acestui an am solicitat aprobarea unui miting de susţinere al echipei UTA, dar am fost refuzaţi din mai multe motive". Preşedintele SCU a dorit să menţioneze că "nu avem nimic cu cei care au organizat acel miting de 1 mai. Să nu fim înţeleşi greşit, noi suntem de acord cu orice manifestare paşnică, dar legea trebuie aplicată pentru toţi la fel, în mod uniform, mai ales că în cazul mitingului din 1 mai, ar fi trebuit să se acorde amenzi mult mai mari, în condiţiile în care s-a blocat şi circulaţia". 

Probleme cu Jandarmeria şi datorită unei coregrafii!Problemele suporterilor echipei UTA cu reprezentanţii Jandarmeriei au continuat şi cu ocazia sărbătoririi a 64 de ani de la înfiinţarea clubului: "Cei de la Jandarmerie au avut ceva de obiectat şi cu ocazia coregrafiei pregătite cu ocazia sărbătorii UTA-ei, pe motivul că s-a obturat vizibilitatea spectatorilor prezenţi în acea zonă a stadionului, adică a celor prezenţi în galerie, adică a celor care au adunat bani şi au participat efectiv la realizarea pânzelor. Chiar nu înţelegem care este sensul acestor şicane de tot  felul, până la urmă era problema noastră dacă vedeam sau nu meciul în cele cinci minute cât a durat momentul coregrafiei".  Liderii suporterilor UTA-ei, vânaţi de Jandarmerie?!Un caz special şi, în acelaşi timp, concret al conferinţei de ieri l-a reprezentat mărturia unuia dintre suporterii Bătrânei Doamne, Mihai Potoceanu, care după meciul cu FC Bihor, din retur, a fost chemat la Jandarmerie, pentru a da o declaraţie extrem de... curioasă: "La finalul meciului am fost chemat la Jandarmerie să dau o declaraţie despre un banner enorm, în opinia dânşilor, care a făcut parte din coregrafia pregătită cu ocazia partidei. Am declarat că am fost la meci şi că am stat în galerie. Mi s-a sugerat să declar că torţele din peluză au fost aprinse de şefii galeriei. Nu puteam să declar aşa ceva pentru că nici nu ştiam de fapt cine le-a aprins, am scris doar că acele torţe au fost aprinse de unii dintre dintre suporteri, nu de liderii galeriei aşa cum mi se tot sugera". 

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro