Stire

Interlopii nu mai suportă arestul: miroase a fecale, sunt gongi şi furnici!

13.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Zi agitată ieri pentru membrii grupării lui Uţu Rohozneanu, o parte din ei ajungând în faţa instanţei, alţii aflându-se în spital, iar alţii rămânând în arest. Ieri dimineaaţă instanţa ar fi trebuit să judece cererea de eliberare  sub control judiciar depusă de Ioan Fizidean. Lucrurile nu au stat aşa pentru că „locotenentul” lui Uţu  a ajuns la Spitalul Penitenciar Colibaşi din judeţul Argeş, acolo unde se pare că se află internat şi Belei.  Fizidean a fost transportat la spital în noaptea de luni spre marţi în jurul orei patru pentru a primi îngrijiri medicale în urma unui refuz consecvent de hrană. Astfel că judecarea cererii  depuse de acesta  a fost amânată până lunea viitoarte. La ora unu însă instanţa a judecat cererea pentru eliberare sub regim judiciar depusă de fraţii Moisă şi Covaci. Avocatul acestora a încercat să înduplece instanţa contrând pledoaria  procurorului pornită de la faptul că eliberarea sub control judiciar se poate acorda în cazul infracţiunilor săvârşite din culpă, dar şi în cazul infracţiunilor intenţionate pentru care legea prevede o pedeapsă sub 18 ani de închisoare, prevalându-se de drepturile omului. A venit rândul inculpaţilor să-şi susţină nevinovăţia astfel că primul care a vorbit în faţa judecătorului a fost Darius Moisă. Acesta a declarat că „sunt nevinovat, iar încadrarea juridică făcută de procuror este nelegală. Sunt închis aiurea. Eu şi fratele meu suntem singurii întreţinători ai familiei. Toţi sunt bolnavi şi distruşi în urma a ceea ce se întâmplă.”

 A urmat fratele său Florin Moisă. Acesta a încercat să sensibilizeze judecătorul susţinând că este un om integru care chiar a încercat să devină om al legii. Acesta a declarat instanţei că „de patru luni sunt în arest şi nu ştiu de ce sunt acuzat şi de ce sunt închis Am fost luat de pe stradă şi ni s-a zis că facem parte dintr-o grupare interlopă. Eu am pieredut totul de când sunt în arest. Sunt student la drept şi am pierdut anul de facultate. Anul trecut mi-am întocmit dosarul pentru a intra în poliţie.  În arest stăm într-o mizerie de nedescris, mergem doar de două ori pe zi la WC, iar găleata pentru nevoi personale miroase îngrozitor. Peste tot sunt gongi şi furnici.  Familia noastră este distrusă. Se spune că suntem interlopi, dar noi nu avem bani să ne plătim nici măcar un avocat. Nu sunt un pericol social, nu am antecedente, iar dacă sunt vinovat să plătesc atunci.”

Ultimul a fost Covaci care însă 

s-a limitat în a spune că nu are nimic de spus doar susţine cele afirmate de avocat. A urmat în continuare pledoaria avocatului care a susţinut în continuare că nu există probe care să certifice existenţa unui grup interlop sau cel puţin aderarea clienţilor săi la grupare în cazul în care aceasta este reală. Acesta a încercat să demonteze câteva din scandalurile în care clienţii săi au fost implicaţi. Primul a fost cazul Corbei în care Darius Moisă este acuzat de solicitare de „taxă de şmecher”.  Povestea prezentată de avocat a fost că Corbei a incendiat maşina marca Mercedez a lui Moisă şi i-a atacat familia cu pietre, drept pentru care acesta a depus plângere la poliţie. Cei 5000 de euro solicitaţi ulterior de Darius Moisă lui Corbei nu reprezenta „taxa de şmecher” ci daunele morale pentru pierderile suferite. A urmat tentativa de omor împotriva lui Moldovan, unde avocatul a specificat că „la momentul respectiv clienţii mei se aflau la Bingo Arad”.   Au fost menţionate şi incidentele din 17 iulie a anului trecut, atunci când conform spuselor avocatului cei trei nu puteau fi implicaţi pentru că se aflau la Felix şi un alt incident de la Ineu, unde singurul martor care iniţial declarase împotriva inculpaţilor s-a răzgândit  în faţa Curţii de Apel de la Timişoara susţinând că tot ce a declarat în prealabil i-a fost indus de poliţişti. Pledoaria s-a încheiat cu faptul că cei trei nu prezintă pericole sociale.  În plus pentru a fi eliberaţi sub control judiciar aceştia sunt dispuşi să îndeplinească cele mai dure obligaţii şi având în vedere că au petrecut patru luni după gratii cunosc „efectul legii” şi că aceasta trebuie respectată.

După aproximativ 20 de minute judecătorul a revenit în sala de judecată anunţând respingerea cererii de eliberare sub control judiciar spre dezamăgirea membrilor familiilor prezenţi în sală şi a inculpaţiilor care s-au întors în arestul IPJ Arad alături de ceilalţi membri ai clanului „Împăratul”.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro