Stire

FINAL: UTA Arad-Mureşul Deva 1-0 (ŢUCUDEAN min. 39). Toc a fost eliminat (min. 34). Victorie mare pentru UTA

17.05.2009 ⋅ 0 comentarii

A început meciul  

UTA evoluează în echipament alb-roşu, în dungi. Deva foloseşte un echipament orange.

Min. 2: UTA s-a instalat în jumătatea oaspeţilor.  

Min. 4: Se joacă la mijlocul terenului, este echilibrat meciul deocamdată.  

Min. 5: corner pentru Deva, defensiva arădeană respinge, din nou corner, dar se execută prost.  

Min. 6: Echipele par moleşite, n-au iniţiativă. Un plus pentru Deva pentru posesie.  

Min. 7: Deva domină debutul de meci, combinând în jumătatea arădenilor, fără să fie periculoasă.

Min. 9: Se joacă aiurea, între cele două careuri, într-un ritm lent.  

Min. 10: După zece minute, oaspeţii au fost mai prezenţi în joc, fără ocazii însă. UTA n-a prea ajuns la poarta adversă. 

Min. 12: Corner pentru Deva, care rămâne în atac şi evoluează de parcă ar fi pe propriul teren. Faza rămâne fără rezultat, dar devenii rămân în jumătatea arădenilor.  

Min. 13: UTA dă semne că se trezeşte. Ţucudean ia o fază pe cont propriu, avansează pe dreaptă, centrează în faţa porţii, dar puţin prea lung pentru Leucuţa, care venea lansat.  

Min. 15: Joc fără ritm între UTA şi Deva, cu multe mingi pierdute de-o parte şi de alta şi cu un joc derulat la mijlocul terenului. 

Min. 16: Şut bun expediat de Nădăban de la 25 de metri, uşor lateral dreapta, puţin alături.  

Min. 17: UTA începe să controleze meciul.  

Min. 19: Arădenii încearcă să le ofere atacanţilor Leucuţa şi Ţucudean mingi utile, dar nu reuşesc. Construcţia e previzibilă, Deva stă bine în teren  şi este îndrăzneaţă în atac.  

Min. 21: UTA pare destul de plictisită, nereuşind să imprime viteză jocului. Arădenii au reuşit să echilibreze meciul, dar fără reuşite pe ultimii 20-30 de metri.  

Min. 23: Nimic important la Arad: mingile se pierd uşor, nu se leagă pase, multă prudenţă în jocul celor două echipe. Se mai rupe ritmul din când în când, dar fără rezultat deocamdată.  

Min. 25: o primă ocazie pentru UTA: Ţucudean a scăpat singur cu portarul, la 14 metri, dar nu i-a ieşit lobul, şutând în pieptul lui Pârvu. 

Min. 26: Toc a fost oprit incorect, pentru ofsaid, într-o fază în care a şi înscris. Nu s-a pus problema ca golul să fie validat, dar semnalizarea Elenei Muşetoiu a fost greşită.  Cartonaş galben pentru Toc. 

Min. 28: ocazie UTA: Fritea a centrat de la 35 de metri, din lovitură liberă, Drida a "raşchetat" mingea cu capul de la 12 metri, dar balonul a trecut alături 

Min. 30: UTA domină, controlează meciul, începe să pună presiune.  

Min. 31: Bitiş a pătruns paralel cu linia de fund, dar Mârne a ieşit la colţul scurt şi a blocat.  

Min. 33: S-a reechilibrat meciul, se joacă între cele două careuri.  

Min. 34: UTA în 10, după ce Toc a fost eliminat pentru al doilea galben! De această dată a faultat la mijlocul terenului. 

Min. 35: Spiritele se încing. Drida a fost faultat, apoi a ripostat, dar nu s-a acordat nimic.

Min. 36: După eliminarea lui Toc, Nădăban a fost retras ca fundaş dreapta, iar Leucuţa în linia de mijloc, pe flancul drept. Ţucudean a rămas singur în atac.  

Min. 38: Spectatorii sunt nemulţumiţi de decizia centralului. Fiind din Râmnicu Vâlcea, arădenii îl bănuiesc că se răzbună după CSM Rm. Vâlcea - UTA 0-3, însă cartonaşele acordate lui Toc au avut acoperire.  

Min. 39: 1-0: Ţucudean deschide scorul după un atac prelungit al UTA-ei. Jăpălău a centrat bine, de la 22 de metri, o minge respinsă de defensiva deveană, iar Ţucudean s-a înălţat şi a marcat cu capul de la 6 metri. 

Min. 42: Devenii încearcă să revină în atac, mai ales că au un om în plus. Biţiş a şutat de la 20 de metri, dar altăuri de poartă. 

Min. 44: Oaspeţii forţează în finalul reprizei, dar deocamdată nu reuşesc să ameninţe poarta lui Mârne.  

Min. 45: Grigoruţă a fost imprecis, şutând peste transversală, dintr-o poziţie foarte bună, central, de la 20 de metri.  

Pauză: UTA conduce cu 1-0, printr-un gol marcat de George Ţucudean în minutul 39, la cinci minute după ce Toc a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben.  

 

 

 

S-a reluat meciul

Min. 46: Schimbare la Deva: a intrat Bajko, a ieşit Albinaru.  

Min. 47: Fără Toc, eliminat în minutul 34, arădenii vor încerca să reziste în faţa unui adversar care a jucat îndrăzneţ în primele 45 de minute, dar fără realizări mari.  

Min. 48: Schimbare la UTA: iese Drida, intră Lee 

Min. 48: Corner pentru UTA. Execută Fritea scurt, apoi Ţucudean şi Mutulescu s-au complicat în careu, faza a rămas fără rezultat.  

Min. 49: Schimbare tactică la UTA. Ionuţ Popa a renunţat la Drida în favoarea lui Lee, având nevoie de plusul de forţă fizică pe care îl poate aduce sud-coreeanul.  

Min. 50: Deşi are un om în minus, UTA este de 2-3 minute în jumătatea adversă.

Min. 52: Se joacă între careuri, meciul este echilibrat.  

Min. 53: J. Vajda a şutat de la 40 de metri, puţin peste, dar fără pericol.  

Min. 55: Deocamdată, UTA a reuşit să-şi controleze adversarul şi să-l ţină departe de propria poartă. Nu se simte în jocul Devei omul în plus.   

Min. 57: În continuare se joacă între careuri, fără faze deosebite.  

Min. 58: Lovitură liberă de la 24 de metri pentru UTA. Execută Fritea şi mingea trece, cu mult efect, foarte puţin pe lângă colţul lung. Execuţie aplaudată.  

Min. 59: Schimbare la Deva: iese Pribac, intră E. Vajda.  

Min. 60: Pocuca primeşte îngrijiri medicale în afara terenului, UTA are doi oameni în minus acum.  

Min. 61: A reintrat Pocuca, meciul se joacă pe contre, Nădăban a şutat puternic de la 25 de metri, Pârvu a respins greu.  

Min. 63: Deva începe să-şi arate colţii, oaspeţi domină.

Min. 63: cartonaş galben pentru Nădăban. Lovitură liberă de la 19 metri, lateral stânga, pentru Deva.

Min. 64: A executat Biţiş, fundaşii arădeni au bâlbâit mingea, devenii n-au intervenit şi s-a respins.

Min. 65: cartonaş galben pentru Nădăban.  

Min. 66: Se accentuează dominarea oaspeţilor. Deva presează din ce în ce mai mult, e tot mai prezentă în jurul careului arădean,d ar UTA are spaţii de manevră. 

Min. 68: jocul este oprit, Ţucudean se resimte după un fault.  Atacantul arădean a fost lovit la cap, arbitrul nu a dictat nimic. 

Min. 71: Deva are iniţiativa, dar oaspeţii combină departe de poarta lui Mârne, ceea ce convine arădenilor, care stau bine în teren şi acoperă spaţiile de joc, reducându-le.  

Min. 72: corner pentru Deva, defensiva arădeană a respins până la Bud, care a şutat de la 19 metri pe jos, dar Mârne a reţinut printr-un plonjon.

Min. 74: Meciul este deschis oricărui rezultat: Deva presează, dar nu are ocazii, în timp ce UTA e foarte tăioasă pe contre.  

Min. 75: Ocazie mare Deva: Grigoruţă a deviat cu capul, după o centrare de pe dreapta, mingea a ajuns exact la Bajko, singur la 3 metri cu Mârne, dar reluarea deveanului a fost comică, mingea ieşind în afara terenului.

Min. 76: Schimbare la Deva: iese Grigoruţă, intră Chirciu

Min. 77: Schimbare la UTA: iese Fritea, intră D. Mitu. 

Min. 79: Meci deschis, echipele alternează perioadele de dominare, jocul de mută rapid de la o poartă la alta. UTA rezistă în 10 oameni, după eliminarea lui Toc din minutul 34.  

Min. 80: UTA are destule momente în care îşi ţine adversul departe de poartă, combinând în jumătatea adversă, în timp ce Deva aruncă mingile pe atacanţi, fără rezultat 

Min. 82: Jocul este întrerupt, Pascariu este accidentat şi solicită îngrijiri.  

Min. 83: Arădenii trag de timp dar nu renunţă la atacuri.

Min. 84: ocazie uriaşă UTA: Leucuţa, singur cu portarul Pârvu, a şutat de la 16 metri, central, puţin peste transversală.

Min. 85: Se joacă de la o poartă la alta, arădenii se apaără în 8 jucători, dar ies pe contre de fiecare dată când au ocazia,. Deva aruncă mingile, jucând haotic.  

Min. 86: meciul este destul de fragmentat.

Min.86 Schimbare la UTA: iese Mutulescu, intră Georgiu.  

Min. 88: Ocazie uriaşă Deva: Chirciu a scăpat singur, la 30 de metri, pe contraatac, Mârne a ieşit dar a fost depăşit, Chirciu a intrat în unghi, dar Pocuca şi Jăpălău s-au repliat, însă Chirciu a şutat din unghi, iar Pocuca a apucat să respingă din faţa porţii.  

Cinci minute de prelungiri

Leucuţa pătrunde pe dreapta, intră în unghi, dar şutează mult alături,. Deva revine în atac, presează, dar UTA se apărîă cu tot efectivul. E multă încrâncenare în acest final de meci. Se joacă pe contre, de la o poartă la alta, publicul este alături de UTA, galeria cântă, tot stadionul cântă, Deva atacă, aruncă o minge, Mârne iese şi boxează, Deva este în jumătatea UTA-ei. Chirciu primeşte o lansare bună pe 16 metri, dar ratează intercepţia singur cu Mârne. Spectatorii fluieră, cer finalul meciului, deva este tot ăn atac. Bitiş centrează de pe stânga, dar fundaşii arădeni resping, meciul este întrerupt. Leucuţa ţine de minge în jumătatea adversă, dar Deva recuperează, atacă, se acordă lovitură liberă de la 35 de metri pentru oaspeţi, Ţucudean primeşte un cartonaş galben şi nu joacă etapa viitoare. Mitu respinge mingea centrată din lovitură liberă, spectatorii fluieră.

FINAL de MECI. UTA câştigă cu 1-0 

 

Formaţii oficiale

UTA: Mârne - Toc, Pascariu, Pocuca, Jăpălău - Nădăban, Mutulescu, Drida, Fritea - Leucuţa, Ţucudean. Antrenori: Ionuţ Popa, Roland Nagy.

Rezerve: Bujor - Olariu, Lee, Mitu, Georgiu, Polgar, Gornic.

Deva: Pârvu - A. Bud, Zaiaţi, Dosan, Doboş, J. Vajda, Sătmar, Albinaru, Pribac, Biţiş, Grigoruţă. Antrenor: Gheorghe Barbu.

Rezerve: Horvat, Vârtic, Florea, Câmpeanu, Bajko, E. Vajda, Chirciu.  

Arbitri: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea) - Lorant Szanto (Târgu Mureş), Elena Muşetoiu (Câmpulung Muscel). Rezervă: Ciprian Danşa. Observator FRF: Nicu Florescu (Sibiu).   

 


   

  

 

 

  


Sursa: Observator.info

Autor: S.Ş. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro