Stire

Magazinele cu haine vechi au invadat oraşul

18.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Haine second pe timp de criză...Pentru că sunt ieftine, dar în acelaşi timp şi de calitate, o mare parte dintre arădeni preferă pe timp de criză hainele la mâna a doua. Dacă până acum cei mai puţin mofturoşi dintre noi îşi achiziţionau aceste haine din pieţele special amenajate, acum oraşul este plin de magazine second-hand. Se pare că a devenit o afacere atât să vinzi, cât şi să cumperi  haine uzate. Magazinele second hand au împânzit oraşul în ultima vreme. La fiecare colţ de stradă dai de unul nou. De obicei, te ademenesc cu oferte îmbietoare de genul: “Am primit cămăşi din bumbac”, “Avem blugi veritabili”, “Avem haine pentru bebeluşi”, însă sloganul cel mai des folosit, dar şi cel mai de impact este : “Am primit marfă nouă!”. Astfel, dacă nu eşti pe fază să vezi afişul din primele minute, rişti să rămâi fără perechea de pantaloni care era mărimea ta sau să prinzi ceva «marfă nouă second-hand».Magazinele de acest gen prosperă odată cu scăderea veniturilor arădenilor şi încercările tot mai exagerate de păstrare a unor aparenţe. 
Care este defectul hainelor «second»...Pe lângă fatul că sunt la mâna a doua, mirosul lor trebuie să recunoaştem că este unic. Nu ai nicio şansă să îl scoţi de la prima spălare. Apoi, urmează partea cea mai proastă a acestor haine: nu se găsesc decât într-o singură mărime. Aşa că, atunci când mergi la cumpărături, trebuie să ai noroc. Mai nou, toate hainele la mâna a doua din magazinele care se « respectă » şi mă refer aici în special la cele de pe Bulevardul Revoluţiei, au şi etichetă. Dar nu pentru că sunt noi, ci pentru că aşa impun noile norme europene.Chiar dacă moda se schimbă, ea mai şi revine, iar cel mai indicat e să te îmbraci cu ce îţi stă bine. Până la urmă, tot mai câştigat eşti dacă îţi cumperi o haină « second », decât să investeşti în chinezăriile de tot felul, care au reuşit, din păcate, să se impună pe piaţa arădeană.
Originea hainelorProvenienţa hainelor nu este în niciun caz China. Cele mai multe sunt aduse din Anglia, Germania, Ungaria, Olanda, Italia şi aşa mai departe.  Motivul: magazinele şi cumpărătorii străini îşi schimbă colecţiile foarte des, aşa că îmbrăcămintea lor ajunge foarte repede second-hand la noi.

Sursa: Observator.info

Autor: Nicoleta Boşnigeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro