Stire

Bătr?na Doamnă, deblocată total de presiunea obiectivului

19.05.2009 ⋅ 0 comentarii

UTA a obţinut a treia victorie consecutivă în seria a doua a ligii secunde şi a urcat pe locul şase în clasament, fapt ce îi permite să abordeze în linişte şi cu un moral ridicat finalul de campionat
UTA arată tot mai bine pe acest final de sezon, seria de trei victorii din meciurile cu Jiul Petroşani, CSM Râmnicu Vâlcea şi Mureşul Deva fiind cea mai bună dovadă că echipa, disciplinată tactic şi dispusă la efort, a reuşit să scape deja de grijile retrogradării. Deblocată total şi eliberată de presiunea obiectivului, Bătrâna Doamnă poate aborda în linişte şi cu multă încredere ultimele patru etape ale campionatului, mai ales că programul este unul accesibil. Meciul cu Deva a fost unul crâncen pentru arădeni, asta şi în condiţiile în care din minutul 34, alb-roşii au evoluat în inferioritate, în urma eliminării lui Toc. Ionuţ Popa, Roland Nagy şi Dan Ţapoş au început partida într-o formulă 4-4-2, cu Jăpălău preferat ca fundaş stânga, în condiţiile în care Paşcovici, Văsâie şi Ghindaru au fost accidentaţi. La mijloc, au evoluat în centru, Mutulescu la închidere şi Drida răspunzător cu creaţia, în timp ce pe benzile laterale au fost titularizaţi Nădăban şi Fritea. Linia de atac a fost formată din Ţucudean şi Leucuţa, ultimul câştigând lupta cu Bebe Mitu, pentru un loc de titular. Deşi a aliniat o echipă destul de ofensivă, formaţia arădeană a fost discretă în primele 20 de minute, timp în care a preferat să stea la cutie şi să apeleze doar la contraatacuri.   
UTA, trezită din amorţeală după eliminarea lui TocA fost nevoie de şocul eliminării lui Toc pentru două cartonaşe galbene primite în decurs de doar şase minute, pentru ca UTA să se trezească din amorţeală. Astfel, după doar cinci minute, George Ţucudean a reuşit să înscrie unicul gol al meciului, după o frumoasă lovitură de cap în urma unei centrări perfecte venite de pe stânga, de la Jăpălău. Mai trebuie punctat că imediat după ce a rămas în inferioritate numerică, Nagy a comandat formula 4-4-1, cu Nădăban trecând pe postul de fundaş dreapta iar Leucuţa retras în linia mediană. UTA a gestionat foarte bine avantajul luat şi în repriza a doua, în special după introducerea lui Lee, a aglomerat spaţiile la mijloc, s-a apărat destul de avansat şi cel mai important, a fost dispusă la efort. Deşi oaspeţii şi-au creat pe final 2-3 ocazii mari de egalare, în final a rezultat o victorie muncită şi meritată a echipei arădene, care s-a impus şi datorită disciplinii tactice. Apărarea s-a achitat relativ bine de sarcini, Pascariu şi Pocuca fiind un cuplu tot mai legat în centrul defensivei, în timp ce Jăpălău a fost surpriza plăcută, în condiţiile în care acesta a creat în dese rânduri superioritate pe banda stângă, la una din aceste faze rezultând de altfel şi golul lui Ţucudean, în urma unei centrări excelente a moldoveanului. Apărare exactă, mijloc consistent şi dispus la efort, Ţucudean din nou decisivSingurul minus îl putem trece în dreptul lui Toc, eliminat după două faze prosteşti: prima oară a lovit mingea după o semnalizare de ofsaid greşită de la margine, dar şi după fluierul centralului iar apoi a faultat aiurea la mijlocul terenului. Marele câştig a fost linia mediană, acolo unde Mutulescu s-a descurcat din nou bine la închidere, Drida şi Lee au fost dispuşi la efort, iar Nădăban şi Fritea au contribuit şi la faza de apărare. Arma decisivă s-a numit din nou George Ţucudean, care a avut nevoie de o singură ocazie mare pentru a marca (a şasea reuşită în tricoul alb-roşu) şi a aduce echipei încă trei puncte mari în clasament. Şirul de succese poate continua şi în etapa viitoare, când UTA întâlneşte tot pe teren propriu pe CFR Timişoara, o echipă care mai are mici speranţe de a evita retrogradarea.

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro