Stire

Bucătăriile moderne sparg bugetele familiilor: mobilă la preţ de maşină de lux!

19.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Mobilarea unei bucătării de lux poate ajunge şi la 30 000 de euro, dar la firmele arădene cele mai pretenţioase oferte sunt la cel mult 15 000 de euro
Târgul de mobilă de la Expo Arad Internaţional a adus în atenţia arădenilor, zilele trecute, o gamă largă de mobilă de bucătărie. Expozanţi din Arad, Timişoara, Bucureşti şi Ungaria au prezentat modele unicat, prototipuri ale unor mobile de bucătărie care vor fi puse în vânzare în perioada următoare, dar în acelaşi timp şi mobilier gata de instalat în bucătării.În general, expozanţii s-au axat pe mobilier pentru case. Spaţiile largi ocupate de corpurile suspendate şi de dulapurile multifuncţionale recomandă bucătării de cel puţin 16-20 de metri pătraţi.Segmentul mobilierului de bucătărie prinde contur în Arad. Majoritatea producătorilor sunt specializaţi pe mobilier din pal, la 250-300 de euro, pentru că pe acest segment există cea mai mare cerere. Există însă şi firme care nu fac rabat de la calitate şi funcţionalitate, dar pun mare preţ pe produsele lor. AD Tehnic, bunăoară, a prezentat la Expo Arad o mobilă-bijuterie, care echipată ajunge la... 15 000 de euro! Dar, la banii aceştia, nu duce lipsă nici de estetism, nici de modernism, nici de cele mai bune echipamente!Concurenţii timişoreni ai firmei arădene au expus o mobilă de 10 000 de euro, însă fără echipamentele încastrate, care se plătesc separat şi pot ajunge la 50-70% din valoarea produsului, în funcţie de opţiunea clientului.  Potrivit specialiştilor de la târgul de mobilă, gusturile arădenilor în materie de mobilier de bucătărie s-au rafinat în ultima perioadă, dovadă fiind tocmai diversificarea ofertei şi cooptarea, alături de modele poloneze ieftine, a modelelor americane, franceze şi italiene în cataloagele producătorilor. “Arădenii au devenit conştienţi că mobilierul de bucătărie este “piesă de rezistenţă” în orice casă, prin urmare sunt dispuşi să investească mai mult în mobilierul destinat acelei zone care este supusă la traficul cel mai intens aproape în fiecare casă. Calitatea face diferenţa atunci când vine vorba de un obiect utilizat zilnic”, explică unul dintre expozanţi. “În general, cererea pentru mobilier premium a crescut, mai cu seamă pentru mobilier de import. Deşi calitatea este foarte importantă când vine vorba de bucătărie, paradoxal, “premium” în România nu indică neapărat calitatea, cât, în multe cazuri, preţul, dar asta ţine de educarea consumatorului”, spune un comerciant arădean de mobilă.Preţurile pot varia în funcţie de dimensiunea, forma şi finisajul mobilei de bucătărie. În catalog, preţurile bucătăriilor de lux oscilează între 5.000 şi 30.000 de euro. “În bucătăriile de lux sunt măsurate materialele folosite în personalizarea lor, dar şi tehnologia de fabricare. Atunci când o bucătărie este făcuta din materiale foarte rezistente şi care implică o tehnologie avansată de producţie, preţul creşte. Sunt multe cazuri în care “bucătărie de lux” înseamnă bucătărie “designer”, dar acest segment este relativ limitat, dată fiind necesitatea functionalităţii şi durabilităţii în această zonă a casei”, explică reprezentanţii unei firme de specialitate.

Bucătării de lux îmbrăcate în piele!Pentru o bucătărie ergonomic concepută, planner-ii urmăresc două clasificări. În primul rând destinaţia, şi atunci vorbim de cinci zone în a căror poziţionare trebuie să se ţină cont de un flux optim în utilizare; consumabile, non-consumabile, curăţare, pregătire şi gătitul propriu-zis. În al doilea rând, frecvenţa accesorizării; zone utilizate des, care se găsesc întotdeauna la nivelul mâinilor, zone utilizate rar, la nivelul picioarelor şi zone utilizate foarte rar, corpuri poziţionate în partea de sus, care se pot accesa uneori chiar şi cu o mică scăriţă în cazul unei bucătării cu suprafaţa mică în care trebuie utilizat la maxim spaţiul pe verticală. Pe segmentul de lux, căutate sunt dulapurile de bucătărie îmbrăcate în piele, iar ca tendinţe se remarcă bucătăriile lăcuite, într-o paletă foarte mare de culori.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro