Stire

Cu emoţie şi nerăbdare, copiii de la Centrul ?Curcubeul? aşteaptă maratonul Bekescsaba-Arad-Bekescsaba

20.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Copiii de la Complexul Intercultural „Curcubeul” se pregătesc intens pentru maratonul Bekescsaba – Arad - Bekescsaba din 23 mai, care se apropie cu paşi repezi.
Pentru acest eveniment, au fost pregătiţi de referentele centrului timp de mai bine de o lună.„La maraton ne vom prezenta cu dansuri populare româneşti, ţigăneşti şi de societate împreună cu alte şcoli din Arad. Cei din Bekescsaba vor veni alergând, cu bicicletele sau cu rolele până în Arad, iar aici va avea loc un program artistic deosebit, pregătit de copiii noştri şi nu numai. Programul se va desfăşura în faţa Primăriei, unde aşteptăm ca oamenii să fie prezenţi în număr cât mai mare pentru a-i susţine pe aceşti copii”, ne-a declarat Dorina Ciorba, referent Complexul Intercultural „Curcubeul”. Programul care va avea loc pe scena special amenajată din faţa Palatului Administrativ va începe la ora 14.30 şi va consta în aşteptarea concurenţilor din Bekescsaba, după care trupa de majorete a Liceului „Csiky Gergely” va susţine un program artistic, urmată de cei de la Palatul Copiilor şi copiii de la Complexul Intercultural „Curcubeul”, în parteneriat cu Liceul „Vasile Goldiş”. La spectacol va mai participa trupa de break dance „Von Meister Crew” şi elevii de la Liceul de arte „ Sabin Drăgoi”.În încheiere vor lua cuvântul oficialităţile, iar programul va fi prezentat de către cunoscutul actor Zoltan Lovas. „Copiii sunt foarte încântaţi de eveniment, au muncit şi s-au pregătit exemplar pentru concurs. Şi noi şi familiile lor vom fi cu toţii prezenţi să-i susţinem şi să-i încurajăm şi abia aşteptăm ziua de 23 mai”, spune Dora Dogaru, psihopedagog Complexul Intercultura „Curcubeul”.Cu emoţii, dar în acelaşi timp şi cu bucurie, copiii centrului aşteaptă nerăbdători evenimetul.
Alexandru Graure: „Am pregătit un moment special pentru maratonul care va avea loc sâmbătă, avem emoţii, dar cu siguranţă va ieşi totul bine, pentru că ne-am pregătit de câteva săptămâni”.
Ramon Covaci: „Eu o să dansez mai multe genuri de dansuri, printre care şi ţigănesc. Este dansul care îmi place cel mai mult şi de fiecare dată când avem spectacole îmi place să mă pregătesc cu acest gen de dans”.
Alexandra Cadar: „O să dansez vals, cha-cha, dans ţigănesc salsa şi tango. Aştept cu nerăbdare acest concurs, mai ales că ne-am pregătiti foarte mult, dar în acelaşi timp am şi emoţii, pe care sper să le depăşesc”.
Simona Rodica Preda: „Eu voi dansa pentru că asta îmi place cel mai mult să fac şi sper ca totul să iasă bine pentru ca doamnele referente să fie mândre de noi şi în acelaşi timp să le răsplătim munca prin a fi exemplari. În acelaşi timp şi părinţii mei vor fi prezenţi acolo şi vreau să se bucure când mă vor vedea pe scenă”. Emanuela Ciurar:„Am luat parte la repetiţii zilnic şi a fost destul de greu să împăcăm şi programul de la şcoală şi pe cel de-aici şi pentru că ne-am străduit şi am sacrificat din timpul nostru liber îmi doresc ca spectacolul să fie o reuşită. Până la urmă am îmbinat utilul cu plăcutul: a fost şi greu, dar şi frumos!”.Şirul competiţiilor nu se opreşte aici pentru copiii de la Complexul Intercultural „Curcubeul”. Aceşti copii vor mai participa şi duminică, 31 mai la un concurs destinat special celor mici, cu ocazia Zilei Copilului. Astfel, împreună cu mai mulţi copiii de la diferite şcoli şi grădiniţe din Arad, aceştia vor realiza desene pe asfalt în Parcul Copiilor.

Sursa: Observator.info

Autor: Nicoleta Boşnigeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro