Stire

Peste 370 de elevi şi studenţi şi-au căutat ieri servicii la Bursa Muncii

23.05.2009 ⋅ 0 comentarii

În cadrul Bursei Locurilor de Muncă desfăşurate ieri au fost contactaţi 150 de agenţi economici dintre care şi-au anunţat prezenţa 32 de angajatori, iar efectiv 27 au fost prezenţi la eveniment, oferind 450 de locuri de muncă în cele mai diverse domenii: asigurări, construcţii, turism, industria textilă şi comerţ.Evenimentul s-a bucurat de un real interes din partea elevilor şi studenţilor, un număr de 370 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă participând la acţiune. 15 persoane au fost angajate pe loc, din care 10 persoane în domeniul asigurărilor şi 5 persoane în domeniul turismului.  De asemenea au fost selectate în vederea angajării 35 de persoane.Evenimentul s-a desfăşurat, ca de obicei, în incinta Restaurantului Bucegi  (fosta Sală Bingo), unde încă de la primele ore tinerii au venit în speranţa că-şi vor găsi un loc de muncă pe perioada verii. Acestă bursă a fost organizată ca urmare a apariţiei subvenţiei acordate angajatorilor la încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor, facilitate prevăzută de Legea 72/2007. Toţi angajatorii care au oferit locuri de muncă acestor două categorii, beneficiază de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj.
Emilia Pinţa: „Suntem de la Ominasig şi avem nevoie de consultanţi financiari. Au fost până acum în jur de 6-7 persoane care s-au interesat, în mare parte studenţi, dar şi terminali. Avem chemate la interviu trei persoane, pe care ne gândim să le angajăm”.
Mihaela: „Noi acordăm consiliere, orientare profesională şi  integrare ocupaţională persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, nu locuri de muncă, dar au fost tineri care s-au interesat în ce constă ajutorul nostru. De asemenea noi oferim şi sprijin în calificarea şi recalificarea personalului”.
Ramona Bărbulescu:„Oferim posturi de muncă în străinătate, ca îngrijitor de copii în Marea Britanie. Cei mai interesaţi au fost studenţii, în special fetele. Până acum am avut foarte multe cereri, în jur de 50 de persoane s-au interesat pentru un loc de muncă în străinătate şi am chemat dintre ei şi la interviu”.
Mureşan: „Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru irigaţii Semlac-Nădlac are nevoie de inginer agronom, inginer îmbunătăţiri funciare şi electromecanici. Avem trei posturi disponibile, însă până în prezent nu s-a prezentat nici un tânăr, din păcate”.
Ilie: „Sunt elev în clasa a XI- a şi îmi caut un loc de muncă pe perioada vacanţei. Am mai lucrat până acum tot aşa, în sezonul de vară, pe perioada vacanţei şi acum mă uit să văd ce oferte sunt. Ultima dată am muncit trei luni de zile la feliat de pâine. Am câştigat un ban cinstit, de buzunar, pe perioada verii. Şi în prezent lucrez o dată pe săptămână la un supermarket, dar aş vrea ceva pe 3 luni”.
Daniel Popa: „Eu am mai muncit în instalaţii sanitare cu tatăl meu şi tot aşa în domeniu m-ar interesa, dar mă uit să văd care sunt ofertele de muncă şi sper să am de ales. Am 17 ani şi sper ca vârst să nu fie un impediment în a fi angajat”. 
Ovidiu: „Eu m-am gâdit să mă orientez spre ceva în construcţii, pentru că am mai muncit şi am ceva experienţă, pot să zic că mă descurc destul de bine. Dacă nu îmi găsesc în construcţii ceva, atunci ar fi binevenit un post în orice domeniu, pentru că mă obişnuiesc repede cu noutăţile”.
Norbert: „Sunt absolvent, dar deocamdată am venit la bursa muncii doar în scop informativ. Am terminat Facultatea de Ştiinţe Economice şi am mai lucrat şi în timpul facultăţii. Acum m-ar interesa ceva în vânzări. Deocamdată nu am găsit nimic, dar mai caut”.
Drăgan: „Avem oferte de locuri de muncă în străinătate, în mai multe ţări şi până în prezent foarte mulţi tineri s-au arătat interasaţi să lucreze afară. Sunt disponibile foarte multe slujbe, însă depinde de ei ce vor să-şi găsească. Am chemat câţiva la interviu, dar un inpediment este şi vârsta pentru că mulţi nu au 18 ani, iar noi facem contract cu toţi cei care pleacă afară”.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro