Stire

UTA - CFR Timişoara, live text de la ora 20:30: Scăpată de presiune, UTA caută să ?şi prelungească seria de victorii

23.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Bătrâna Doamnă ar putea obţine în meciul de sâmbătă seara a patra victorie consecutivă. Dacă UTA a scăpat de presiunea obiectivului, CFR Timişoara îşi joacă ultima carte de salvare la Arad.  
 Scăpată de presiunea obiectivului, UTA doreşte să lege pe acest final de sezon o serie de victorii, care să o propulseze pe un loc cât mai bun la terminarea acestei ediţii de campionat. Practic, alb-roşii ar fi la al patrulea succes consecutiv dacă trec de "leoparzii" timişoreni, iar săptămâna viitoare ar urma un nou meci la îndemână, cel din deplasare, cu Mechel Câmpia Turzii. De partea cealaltă, CFR Timişoara se află la un pas de retrogradare, singura variantă a oaspeţilor, pentru a mai spera la salvare fiind o victorie la Arad. 
Bătrâna Doamnă a avut din nou emoţii legate de neprogramare, dar conducerea clubului a reuşit să se achite la timp de datoriile (în jur de 22 de mii de euro) către o serie de foşti sau actuali jucători. Staff-ul tehnic al echipei arădene se confruntă cu câteva probleme înaintea meciului de azi, în sensul că juniorii Toc şi Ţucudean sunt suspendaţi, în aceeaşi situaţie aflându-se şi Nădăban.  
Noutăţi în toate compartimentele faţă de formula de start din meciul cu DevaÎn aceste condiţii, Ionuţ Popa, Roland Nagy şi Dan Ţapoş vor începe jocul mai mult ca sigur cu Dumitru Copil, soluţia cea mai la îndemână pentru acoperirea capitolului junior. Copil, care a fost titularizat şi în amicalul de marţi cu CSU Arad, ar urma să îi ia locul lui Drida, pe postul de mijlocaş central, însă ar putea să evolueze şi în banda dreaptă. De asemenea, în condiţiile în care Mârne nu s-a pregătit la capacitate maximă în această săptămână, portarul arădean fiind incomodat de o rană la nivelul tălpii, în poartă va sta juniorul Bujor. „Probleme medicale au Mârne, care nu va putea apăra în meciul cu CFR, Văsâie şi Ghindaru, şi ei nerefăcuţi complet după problemele medicale. Mârne nu va prinde nici lotul, rezerva lui Bujor va fi Bodea. Foarte probabil, vom începe cu doi juniori în primul „11”, Bujor şi Copil, o decizie finală vom lua în cursul zilei de sâmbătă”, spune Roland Nagy. Schimbări faţă de primul „11” folosit în partida cu Mureşul Deva vor mai surveni şi în apărare, unde Paşcovici, revenit în programul normal de pregătire, îşi va prelua aproape sigur locul pe banda stângă, în timp ce pentru postul de fundaş dreapta, în contextul în care Toc este suspendat, s-ar putea apela la Olariu. În mod normal, axul central al apărării rămâne bătut în cuie, Pocuca şi Pascariu formând cu cuplu legat, care s-a achitat de sarcini în precedentele jocuri.  
Concurenţă acerbă la mijloc, în special pe benzile lateraleDacă mijlocaşii centrali vor fi aproape sigur Mutulescu şi Copil, pe benzile laterale există destule semne de întrebare, Fritea şi Jăpălău fiind soluţii pentru partea stângă, în timp ce Polgar şi Militaru sunt în concurenţă pentru postul de mijlocaş dreapta. Lee ar putea fi o altă variantă pentru banda dreaptă a liniei mediene, mai ales că fotbalistul sud-coreean centrează foarte bine şi în ultimul timp este dispus şi la efort. În cazul în care UTA va juca în sistem cu două vârfuri lucrurile sunt aproape clare, Leucuţa şi Mitu urmând să facă cuplu în atac. Există însă şi posibilitatea ca UTA să folosească cinci jucători la mijloc, caz în are Leucuţa ar putea fi retras ca mijlocaş dreapta, iar Mitu ar rămâne vârf împins. Schimbările survenite în formula de start, trei jucători de bază (câte unul din fiecare compartiment) fiind suspendaţi, ar putea deregla puţin relaţiile de joc, dar în acelaşi timp există posibilitatea ca UTA să câştige, prin introducerea unor jucători tineri, dornici de afirmare, la capitolul combativitate şi ambiţie. 
Roland Nagy: "Cele trei victorii consecutive ne obligă, trebuie să profităm de momentul favorabil" "Cele trei victorii consecutive ne obligă, ar fi benefic pentru toţi să obţinem un nou succes, trebuie să profităm de momentul favorabil şi să continuăm şirul de victorii. Dacă băieţii vor avea aceeaşi plăcere de a juca putem obţine rezultate favorabile pe acest final de campionat",  spune Nagy. Partida dintre UTA şi CFR Timişoara, programată sâmbătă seara, de la ora 20,30, va fi condusă la centru de Marian Bordea, din Sibiu, ajutat la cele două margini de Bogdan Medrea, din Râmnicu - Vâlcea şi Nicolae Megheşan, din Târgu Mureş. Observator la această întâlnire a fost delegat Gheorghe Croitoru, din Turnu Severin.

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro