Stire

Zi de sărbătoare la Colegiul Naţional ?Elena Ghiba Birta? din Arad

23.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Într-un cadru festiv, profesorii şi elevii de la Colegiul Naţional „ Elena Ghiba Birta” au sărbătorit Ziua Şcolii. Anual, în 21 mai, se sărbătoreşte Ziua Şcolii, însă anul acesta, evenimentul a fost decalat cu o zi, deoarece în 21 au avut loc tezele cu subiect unic la Istorie şi Geografie. 

Sărbătoarea a început cu primirea invitaţilor şi cu un discurs al acestora, urmat de un program artistic. Au luat cuvântul actuali şi foşti directori ai şcolii, cadre didactice, absolvenţi ai colegiului, reprezentanţi ai elevilor, inspectorul şcolar general, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai universităţilor arădene. Următorul moment a constat în vizitarea unor ateliere de lucru ale elevilor din diferite clase. Astfel, vizitatorii au putut vizita Expoziţia - „Muzeul bucătăriei ardeleneşti” - realizată de clasa a IX-a C sub îndrumarea profesoarei Alexandra Iancovici, o Expoziţie de fotografie, au putut asista la diferite concursuri, dezbateri şi prezentări în Power Point. De la ora 12 elevii şcolii au susţinut un program artistic impresionant, cei prezenţi au putut asculta diferite melodii cântate la pian, flaut sau chitară. Nelipsite de la eveniment au fost şi celebrele majorete ale şcolii. băieţii s-au întrecut la diferite sporturi în curtea şi în sala de sport a şcolii. „Am sărbătorit azi 90 de ani de învăţământ în această instituţie. Cu această ocazie s-au desfăşurat o serie de manifestări cultural-artistice prin care am urmărit promovarea imaginii şcolii. Au fost diverse acţiuni ce au pus elevii în valoare. La eveniment au participat oficialităţi locale,  foşti şi actuali  profesori, directori de la alte unităţi de învăţământ, absolvenţi ai şcolii noastre. Le mulţumesc profesorilor, elevilor, părinţilor şi tuturor celor care au făcut posibilă această manifestare”, ne spune Livia Marinescu, director adjunct al Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”.   
Câteva date despre colegiuColegiul arădean a fost înfiinţat în 1919 de către Elena Ghiba Birta, al cărui nume îl păstrează. În cei 90 de ani de existenţă, colegiul a purtat mai multe nume - Liceul de Fete nr 2, Şcoala Medie nr.2, Liceul „Miron Constantinescu”, Liceul Industrial nr. 12, Liceul Teoretic „E.G. Birta” iar din 2001 a obţinut titlul de Colegiu Naţional. Colegiul oferă elevilor o unitate dotată la standarde europene cu tehnologie modernă, 23 de săli de clasă, 6 laboratoare, 2 cabinete de informatică, un cabinet medical, un cabinet de asistenţă psiho-pedagogică, 2 săli de sport, o bibliotecă,  o cantină, o sală de festivităţi şi o sală pentru program prelungit. Câţiva elevi de astăzi ai şcolii ne-au spus ce le place aici şi care este atmosfera de zi cu zi. Mai jos puteţi citi părerile lor. Ioana Morar: „Îmi place foarte mult această şcoală. Profesorii sunt de treabă, atmosfera este foarte plăcută. Mă înţeleg bine şi cu ceilalţi colegi. Astăzi particip şi eu la o activitate dedicată zilei şcolii – voi cânta îmreună cu alţi colegi de-ai mei.”Ana-Maria Anghelache: „Eu am adus o plantă pentru expoziţia pe care o avem la Biologie. Îmi place foarte mult în această şcoală - sunt profesori foarte bine pregătiţi şi elevi foarte buni. Mă bucur că am ocazia să învăţ aici.Bianca Păunescu: „Învăţ din clasa I aici şi acum sunt în clasa a VII-a. Mi-a plăcut aici din primele zile în care am venit. Este o atmosferă prietenoasă, iar profesori sunt foarte buni şi ne ajută foarte mult. Eu am adus o broască ţestoasă pentru expoziţia de la Biologie pe care invitaţii pot veni să o viziteze.”Cristian Gabor: „Şi eu învăţ aici din clasa I şi îmi place foarte mult. E o şcoală primitoare cu profesori foarte buni şi elevi pe măsură. Îmi place foarte mult modul de predare al profesorilor noştri şi avem foarte multe de învăţat de la ei.”

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro