Stire

FINAL UTA Arad - CFR Timişoara 0:1. Oaspeţii s-au impus cu un om ?n minus

24.05.2009 ⋅ 0 comentarii

A început meciul. UTA joacă în echipament alb-roşu, în dungi, iar CFR foloseşteun set vişiniu.  

Min. 2: Se joacă între careuri.  

Min. 4: Dorin Rădoi a şutat puţin alături de la 14 metri, lateral.  

Min. 6: lovitură liberă, 35 de metri, lateral dreapta pentru UTA. Centrează Fritea, dar se respinge.

Min. 8: UTA se instalează în jumătatea adversă, dar atacurile arădenilor se opresc în marginea careului.

Min. 9: Arădenii folosesc un sistem 4-1-4-1 cu Mutulescu la închidere, Fritea şi Copil mijlocaşi centrali şi Mitu vârf împins.  

Min. 10: Jăpălău a încercat să-l angajeze pe culoar, central, pe Mitu, dar mingea a fost prea lungă.  

Min. 11: Se joacă deschis.

Min. 11: ocazie mare CFR Timişoara: Dudaş, nemarcat la 20 de metri, a rămas singur cu Bujor, dar s-a precipitat şi a şutat alături de la 16 metri, singur cu portarul.  

Min. 12: oaspeţii au prins curaj, atacă, dar jocul e plăcut, deschis, echipele fiind interesate să atace.  

Min. 14: UTA e în jumătatea adversă, dar n-are spaţii, timişorenii apărându-se în nouă jucători de câmp. Copil încearcă să-şi pună tehnica în valoare.  

Min. 16: UTA începe să preseze tot mai serios.  

Min. 17: prima ocazie a UTA-ei: Jăpălău a primit o pasă în diagonală de pe dreapta, de la Leucuţa, şi a încercat o execuţie grea, fără preluare, din unghi, dar mingea a trecut circa un metri alături de vinclu.  

Min. 18: Sunt circa 3000 de spectatori în acest moment pe stadionul Francisc Neuman.

Min. 19: Se simte lipsa presiunii în jocul UTA-ei, arădenii evoluând destul de degajat, în condiţiile în care Mârne, Toc, Drida şi Ţucudean lipsesc azi. Totuşi, utiştii par uşor relaxaţi în apărare.  

Min. 21: Jocul s-a mutat în zona centrală, se joacă excesiv între careuri.

Min. 23: UTA continuă să fie în dispoziţie de joc. Caută soluţii, presează, atacă, stă mult în jumătatea adversă, face pressing şi din când în când mai joacă şi pentru spectatori, deşi scorul este egal.  

Min. 25: Lipsesc ocaziile de gol deocamdată, însă spectatorii sunt liniştiţi, par să guste meciul, fără să-şi apostrofeze favoriţii.  

Min. 25: Copil, titular în premieră, vrea multe. Se implică, aleargă, pasează, şutează, şi-a propus să-şi câştige un loc în primul 11. 

Min. 26: Şut Paşcovici de la 30 de metri, Mutu reţine.

Min. 27: ocazie UTA: Mitu a făcut o aşezare pentru Leucuţa, la 18 metri, iar Leucuţa a şutat sănătos, fără preluare, dar puţin alături. FAză aplaudată.  

Min. 28: Cartonaş galben pentru Jovanovic. FAult la mijlocul terenului.  

Min. 30: Meciul s-a echilibrat.  Se joacă între careuri, ritmul a mai scăzut. 

Min. 33: Super intervenţie a lui Bujor în faţa lui Jovanovic. Tânărul portar a ieşit cu curaj, a plonjat şi a reţinut mingea din picioarele adversarului, scăpat singur spre poartă, la 12 metri. 

Min. 35: pătrundere Leucuţa, pe dreapta, paralel cu linia porţii, centrare pentru Mitu, aflat la 3 metri, dar portarul Mutu a ieşit bine şi a reţinut.  

Min. 36: Portarul Mutu a respins mingea de pe capul lui Mitu, pus în valoare excelent de Leucuţa, de pe dreapta printr-o centrare.

Min. 37: Cartonaş galben pentru Jăpălău, fault la mijlocul terenului.  

Min. 38: UTA şi-a reintrat în ritm, domină copios de circa 10 minute, caută breşa prin apărarea supraagomerată a oaspeţilor, tot mai lipisiti de consistenţă în exprimare.  

Min. 39: Schimbare la UTA: Iese Jăpălău, intră Drida. Jăpălău s-a accidentat în urmă cu două minute şi n-a mai putut continua.

Min. 40: Drida a intrat în centrul liniei de mijloc, iar Fritea a fost mutat pe flancul stâng, după ce-a început meciul ca mijlocaş central.  

Min. 43: combinaţie frumoasă în trei Fritea, Drida, Copil, dar şutul ultimului de la 25 de metri a fost slab, iar Mutu a reţinut.  

Min. 45: Se joacă într-un ritm bun, dar între careuri, cu un plus de iniţiativă pentru UTA.  Timişorenii se apără supranumeric, iar când câştigă mingea nu pot combina, având echipa ruptă. 

Min. 45: Corner UTA: Execută Fritea, scurt, apoi recentrează, Drida recuperează, îi pasează lui Mitu, care trage cu stângul, marcat, din unghi, în plasa laterală, de la 10 metri.  

Pauză: 0-0.  

S-a reluat meciul 

Min. 47: Goşa i-a suflat mingea lui Mitu, la 14 metri, central, exact în momentul în care atacantul arădean se pregătea să şuteze, din poziţie bună.  

Min. 48: UTA continuă să fie mai prezentă în joc, să domine, să caute poarta adversă.

Min. 49: Suporterii din peluză pregătesc un mesaj.  

Min. 51: Se joacă mai mult în jumătatea celor de la CFR, UTA schimbă des jocul de pe flancuri, în zona centrală, dar deocamdată pasa decisivă lipseşte.

Min. 52; Spectacol în peluză: "Nu te vom uita niciodată prieten drag" scrie pe un banner uriaş, în spatele căruia s-au aprins torţe şi stroboscoape. Mesajul este dedicat memoriei lui Marius Pintea, suporterul utist decedat în urmă cu un an şi jumătate. În 21 mai ar fi împlinit 36 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace.  

Min. 54: Copil l-a testat pe Mutu cu două şuturi din marginea careului, dar portarul a rezistat. 

Min. 55: Acţiune pe cont propriu Mitu, două driblinguri, dar şutul a fost blocat.

Min. 55: În faza următoare, Bujor a reţinut şutul lui Dudaş de la 18 metri.  

Min. 56: Fază cursivă UTA. Copil a centrat de pe dreapta, Mutu n-a reuşit să prinsă, dar fundaşii centrali ai CFR au respins.

Min. 56: Jocul s-a animat, se joacă într-un ritm bun, de la o poartă la alta.

Min. 56: Cartonaşe galbene Paşcovici şi Fritea, pentru proteste, după ce UTA a fost oprită pentru ofsaid într-o fază periculoasă.  

Min. 58: UTA presează, atacă susţinut, e foarte decisă să înscrie, CFR se apără supranumeric, dar iese la joc când are ocazia. Deşi UTA e superioară, meciul e deschis oricărui rezultat.  

Min. 60: Dudaş a şutat de la 20 de metri, circa un metru peste transversală, după ce portarul Bujor a bâlbât o centrare din corner a lui Rădoi.  

Min. 61: După un prim sfert de oră al reprizei secunde dominat de UTA, timişorenii au reuşit să se elibereze de presiune şi să mute jocul la mijlocul terenului, cu apariţii în prajma careului klui Mârne.  

Min. 63: Schimbare la UTA: iese Copil, intră Militaru. Suporterii sunt nemulţumiţi, doreau să iasă Fritea pe care-l apostrofează. 

Min. 65: Fază spectacol UTA: Mitu i-a centrat fără preluare lui Leucuţa, dar acesta n-a ajuns mingea

Min. 66: Schimbare la CFR: iese Molcuţ, intră Pecarov 

Min. 67: Gol anulat UTA: Fritea a luat o fază pe contr propriu, a dribat 3 adversari, a pasat în cross la 4-5 metri, Mitu a înscris, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.  

Min. 68: Paşcovici a şutat puternic, dar pe mijlocul porţii, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, Mutu a reţinut.  

Min. 70:  Ionuţ Popa şi Roli Nagy au mutat tactic: UTA joacă acum cu 2 atacanţi, Leucuţa fiind avansat de la mijloc, după intrarea lui Militaru. 

Min. 72: UTA forţează, e nemulşumită de rezultat, atacă, deocamdată nu se precipită, dar îi lipseşte strălucirea în faţa porţii, deşi imprimă un ritm bun jocului.  

Min. 74: Schimbare la CFR: iese Yamamoto, intră Boabeş 

Min. 74: lovitură liberă UTA, 30 metri, lateral stânga. execută Mitu şi Mutu reţine de sub transversală.  

Min. 75: CFR Timişoara rămâne în zece, după ce Jovanovic a văzut al doilea galben.  

Min. 77: Ocazie uriaşă CFR. Bertea a şutat de la 20 de metri, Bujor n-a reuşit să reţină, ci a şlefuit mingea, care a lovit bara, apoi părea că intră în poartă, dar a traversat poarta în paralel cu linia, la circa 10-15 centimetri.  

Min. 79: Schimbare la UTA: iese Olariu, intră Negru. UTA scoate un fundaş şi apelează la încă un atacant, după ce CFR a rămas în zece jucători.

Min. 81: În superirotate numerică, UTA forţează în finalul de meci. Domină copios, dar îi lipseşte clariviziunea în faţa porţii.  

Min. 82: Ocazie mare UTA: Leucuţa a pătruns excelent pe dreapta, a pasat cu Mitu, acesta a scos la 16 metri pentru şutul lui Drida, însă Mutu a fost pe fază şi a reţinut o minge grea. Portarul arădean al CFR-ului face un meci mare . 

Min. 84: Schimbare la CFR: iese Dudaş, intră Chatti.  

Min. 86: Arădenii par să nu găsească soluţiile pentru a înscrie. N-au jucat rău utiştii, dar le lipseşte concentrarea la finalizare. CFR se apără supranumeric şi apare în atac  rar.

Min. 87: 0-1: Chatti a deschis scorul printr-un şut de la 14 metri.  

Min. 88: Negru a reluat cu capul de la 10 metri, puţin alături.  

Min. 89: UTA pare debusolată după primirea golului, pare să-şi fi pierdut complet luciditatea.  

Prelungiri: UTA e pierdută complet, joacă la întâmplare. Există destui spectatori care îi suspectează pe utişti şi pe antrenori că nu şi-au apărat corect şansele, dar e greu de susţinut o asemenea teorie după cum s-a jucat. UTA a dominat, a avut ocazii, a pus presiune, însă a fost neinspirată în faţa porţii. Dacă rezultatul meciului a fost decis în urma unei strategii, scenariul trebuie să fi fost perfect, deoarece meciul, după cum s-a disputatm n-a lăsat să se vadă lucruri necurate.  

Final: UTA pierde cu 1-0 în faţa unei echipe rămase în inferioritate numerică în ultimul sfert de oră. Cu toate acestea, majoritatea suporterilor a aplaudat echipa după fluierul final, deşi destui utişti sunt convinşi că UTA a făcut un cadou timişorenilor de la CFR, angrenaţi încă în lupta pentru evitarea retrogradării. 

 

Formaţii oficiale

UTA Arad: Bujor - Olariu, Pascariu, Pocuca, Paşcovici - Mutulescu - Leucuţa, Jăpălău, Fritea, Copil - Mitu.

Antrenori: Ionuţ Popa şi Roland Nagy.

Rezerve: Bodea - Polgar, Gornic, Militaru, Drida, Lee, Negru.

CFR Timişoara: Mutu - Scărlătescu, Goşa, Yamamoto, Bertea, Dudaş, Neagoie, Milosavjevic, Rădoi, Molcuţ, Jovanovic.

Antrenor: Florin Bugar.

Rezerve: Cioloca, Chatti, Boabeş, Pecarov.  

Arbitri:  Bordean Marian Nicolae (Sibiu) - Medrea Bogdan (Ramnicu Valcea), Megheşan Nicolae (Târgu Mureş). R: Danşa Ciprian Florin (Oradea). Rezervă: Danşa Ciprian Florin (Oradea). Observator: Gheorghe Croitoru  (Drobeta Turnu Severin).

Sursa: Observator.info

Autor: S.Ş. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro