Stire

Efecte cr?ncene pentru utişti după eşecul cu CFR Timişoara

26.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Ionuţ Popa este „negru” după eşecul de sâmbătă seara, din faţa echipei CFR Timişoara, care a generat suspiciuni legate de corectitudinea cu care s-a jucat. Logic, un aranjament pus la cale pentru salvarea in extremis a celor de la CFR Timişoara nu-şi prea avea rostul, mai ales după rezultatele de sâmbătă dimineaţă, când „U” Cluj a învins la Oradea, iar CS Universitatea Arad s-a impus la Lupeni. În ciuda victoriei de la Arad, CFR Timişoara trebuie să câştige ultimele trei meciuri rămase şi să spere în jocul indirectelor, astfel încât două echipe dintr-un un grup format din CSU Arad, „U” Cluj. Turda, Deva sau Lupeni să ajungă sub CFR. Aşa cum CFR Timişoara speră că va învinge în ultimele trei jocuri, toate celelalte formaţii speră, iar a miza pe o salvare a timişorenilor implică un risc uriaş. Dincolo de lipsa de logică a unui blat în confruntarea de sâmbătă, de la Arad, speculaţii există, utiştii fiind bănuiţi de non-combat. Interesant este că mai nimeni nu ţine cont că UTA-ei i-au lipsit jucători importanţi, precum Mârne, Toc sau Ţucudean, că Drida a jucat nerefăcut şi că n-ar fi intrat dacă nu s-ar fi accidentat Jăpălău, că linia de mijloc a fost complet nouă sau chiar că UTA nu este chiar o super-putere a seriei.  S-a generat un curent de genul: „UTA a dat meciul” şi nimeni nu-l mai poate opri, ceea ce face mult rău clubului arădean.

Îi „omoară” cu antrenamenteleDincolo de toate, antrenorii utişti au reacţionat dur, sesizând valul de neîncredere care a înconjurat UTA: au decis să-i „omoare” pe jucători cu pregătirea, alcătuind un program crâncen, cu zece antrenamente de duminică până miercuri. Seria a debutat chiar duminică dimineaţă, la nici 12 ore de la finalul partidei cu CFR Timişoara, când utiştii au fost nevoiţi să susţină testul Cooper, o alergare de 12 minute în care fiecare a fost obligat să parcurgă minim 3800 de metri. Testul s-a produs sub ochii suporterilor din galerii, prezenţi duminică dimineaţă la stadion, pentru ediţia a II-a a „Memorialului Marius Pintea”. Ieri, UTA a mai bifat două antrenamente, iar marţi şi miercuri sunt iarăşi programate zile „duble”. O asemenea decizie, de-a „ucide” echipa cu antrenamente într-un moment în care orice antrenor scade intensitatea şedinţelor de pregătire, poate fi la rândul ei interpretată, însă scoate din calcule un blat colectiv. Ori antrenorii au bănuieli legate de lipsa de corectitudine a unor jucători şi au ales să-i pedepsească pe toţi, ori nemulţumirile tehnicenilor sunt legate de lipsa de motivaţie şi de determinare a echipei, într-un moment în care avea ocazia să joace degajat, pentru spectatori, fără presiunea rezultatului. Ionuţ Popa susţine că a ales să-şi pedepsească jucătorii din al doilea motiv, fiind extrem de supărat din cauza reacţiei echipei într-un meci pe care trebuia să-l câştige uşor şi în care trebuia să puncteze la impresia artistică, pentru spectatori. 
„Poate vor realiza că trebuie să joace până în ultimul minut”„Nu ştiu ce se va întâmpla cu echipa, n-am idee ce va urma din vară, nu ştiu dacă rămân ori dacă UTA va continua în aproximativ aceeaşi componenţă a lotului. Ştiu doar că, atât timp cât sunt aici, trebuie să-i învăţ minte să joace fotbal. Poate după ce cele zece antrenamente de duminică până miercuri vor afla că fotbalul trebuie jucat şi atunci când miza e mică, poate vor realiza că trebuie să rămână conectaţi până în ultimul minut al ultimei etape, poate îşi vor da seama că clubul, culorile şi suporterii trebuie respectate”, a spus Ionuţ Popa. 
Şanse pentru tinerii din lot Principalul Bătrânei Doamne a fost nemulţumit, în primul rând, de atitudinea generală a echipei, nu de joc. „De jucat nu am jucat rău. Am dominat, am pasat, am avut apariţii în  faţa porţii. În schimb, au fost total deconectaţi, lipsiţi de determinare. Le-a lipsit în primul rând concentrarea, răutatea, au uitat de sarcini. Nu spun că dacă-l aveam pe Ţucudean câştigam cu 3-0, pentru că ne-a lipsit mult, dar oricum am fi marcat destul de repede. Eu nu caut scuze, mai ales că era şi cazul să dăm drumul unor jucători care n-au evoluat până acum, să le dăm o şansă. Acum, cu riscul să pierdem toate meciurile rămase, îi termin cu antrenamentele, va fi o lecţie pentru ei. Vom încerca tineri în meciurile rămase de disputat, ne vom edifica asupra potenţialului lor, să vedem dacă sunt capabili sau dacă rămân la nivel de speranţe”, a subliniat Ionuţ Popa.
„De ce îi omor pe jucători cu antrenamentele? Mi-au spus unii dintre ei că de ce fac acum o tragedie dintr-o înfrângere, că în fond s-a pierdut uşor un meci şi că se mai întâmpla. Da, se mai întâmplă, dar mie nu-mi place să fiu făcut de râs în oraşul meu, nu-mi convine ca UTA să ofere prilej de speculaţii, de asta îi omor cu pregătirea”. - Ionuţ Popa, antrenor UTA Arad

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro