Stire

UTA: Miza pe tineret

27.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Ionuţ Popa a anunţat că va oferi şanse, în ultimele trei runde ale sezonului, unor jucători tineri, astfel că Bujor, Gornic, Polgar, Copil sau Leucuţa pot avea ocazia să lege câteva meciuri în formula de bază 
Ieşită din calculele retrogradării, UTA a început deja, în meciul cu CFR Timişoara, să-şi ruleze lotul de jucători, tehnicienii mizând pe câţiva fotbalişti care n-au apucat să evolueze constant de-a lungul returului. Dacă în confruntarea de sâmbătă, infuzia de tineret a fost oarecum forţată, ţinând cont de problemele de efectiv ale echipei, începând de la partida cu Câmpia Turzii este de aşteptat ca Ionuţ Popa, Roland Nagy şi Dan Ţapoş să provoace schimbări serioase în formula de start. Tehnicienii Bătrânei Doamne nu i-au putut utiliza sâmbătă, împotriva celor de la CFR Timişoara, pe Mârne, Toc, Văsâie, Nădăban, Ţucudean, Edson, accidentaţi sau suspendaţi, iar Drida a intrat neferăcut din cauza accidentării lui Jăpălău, care a suferit o afecţiune de ordin muscular.   Ocazii pentru Bujor Pentru meciul de sâmbătă, cu Mechel Câmpia Turzii, antrenorii UTA-ei pregătesc destule schimbări, mai ales că evoluţia unor jucători în meciul cu CFR Timişoara au provocat nemulţumiri tehnicienilor. Există posibilitatea ca Marius Mârne să fie recuperat pentru meciul de la Câmpia Turzii. Cu toate acestea, este foarte posibil ca juniorul Cătălin Bujor să beneficieze în continuare de încrederea tehnicienilor. N-a avut un meci foarte greu împotriva echipei CFR Timişoara, dar tânărul portar a avut o evoluţie curajoasă, cu două-trei intervenţii bune, şi fără vină la golul marcat de bănăţeni.
Pascariu şi Pocuca - ok, şanse pentru Olariu şi Goric?În centrul defensivei, UTA deja are doi jucători tineri, în plin rodaj. Pascariu (21 de ani) şi Pocuca (23 de ani) au dus greul returului în zona centrală. Având în vedere lipsa lor totală de experienţă la nivelul eşalonului secund, prestaţiile celor doi fundaşi centrali utişti pot fi catalogate drept constant bune, ambii reuşind să impresioneze plăcut. În schimb, pe flancul drept este posibilă o schimbare, deşi Toc are drept de joc. Atitudinea capriciosului fundaş a fost taxată repetat de tehnicienii Bătrânei Doamne, aceştia fiind nemulţumiţi de comportamentul juniorului. Toc a progresat mult în ultimul sezon, UTA oferindu-i o rampă de lansare. Olariu este concurentul direct al lui Toc, dar în calcule ar putea să intre şi Sergiu Muth, revenit recent de la lotul naţional U19, care a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European. Pentru flancul stâng, soluţia pentru ultimele etape a UTA-ei ar putea să fie Andrei Gornic. Readus în lot după „escapada Chirilă”, Gornic n-a avut deocamdată şansa să evolueze, însă tânărul utist ar putea să profite de intenţia antrenorilor de-a reduce media de vârstă a echipei pentru ultimele trei runde. În calcule pentru meciurile cu Câmpia Turzii, Mioveni şi FC Drobeta Turnu Severin ar fi intrat şi Alexandru Rada, un alt junior din lotul Bătrânei Doamne. Rada a fost însă exclus din lot de antrenorul Ionuţ Popa, după repetate absenţe, nejustificate în opinia staff-ului tehnic. 
Polgar şi Copil, mijlocaşii pe care-i aşteaptă UTADe-a lungul părţii secunde a sezonului, Nădăban, Mutulescu şi Drida au evoluat constant, în timp ce Jăpălău, Lee şi Fritea au alternat perioadele în care s-au regăsit în echipa de start, pe banca de rezerve sau în afara lotului, din diverse motive. Singurul care a confirmat în mare măsură a fost Andrei Mutulescu, un fundaş central reprofilat de Ionuţ Popa în mijlocaş central defensiv, mutarea fiind excelentă pentru echipă, mai ales că nu exista la începutul returului un „închizător” de meserie. Apoi, cu fluctuaţiile de rigoare, ceilalţi mijlocaşi care au jucat constant au reuşit să ajute echipa, însă ar putea să se confrunte cu surprize pe finalul campionatului, în sensul că şi alţi jucători pot primi şanse. Dumitru Copil şi Norbert Polgar sunt tinerii din lotul Bătrânei Doamne care îşi aşteaptă rândul în primul 11. Pentru Copil, ultimele runde ar putea să reprezinte şansa pe care a aşteptat-o de-a lungul returului, el având nevoie de câteva meciuri cu realizări pentru a reveni pe linia de plutire. Polgar, scos din circuit mai întâi de-o accidentare, apoi de-a „evadarea Chirilă”, are acum ocazia de-a demonstra că merită o prelungire de contract. Mijlocaş ofensiv, care poate să evolueze şi pe flancul drept ori în spatele atacanţilor, Polgar ar fi avut şansa unui campionat interesant, dacă nu s-ar fi accidentat în vara anului trecut.  Ţucudean - Leucuţa, un cuplu care poate prinde cheagSuspendat pentru confruntarea cu CFR Timişoara, George Ţucudean a reprezentat o absenţă cu greutate pentru angrenajul UTA-ei. Paradoxal, într-un meci în care i-a lipsit tocmai atacantul de careu, trupa arădeană a reuşit un joc plin cu centrări de pe flancuri, pe care Mitu sau Leucuţa n-au apucat să le fructifice. Având în vedere pasul uriaş făcut de Ţucudean jr. în returul sezonului, golurile marcate  şi perspectiva extrem de interesantă, cu siguranţă nu va fi extras din formula de bază pentru etapele rămase de disputat. În aceste condiţii este de aşteptat ca Alex Leucuţa, care în două meciuri a demonstrat calităţi bune, să primească şansa de-a lega câteva meciuri, în detrimentul unor atacanţi gen Negru sau Gavrilă.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.Ş.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro