Stire

Parlamentarii PDL au refuzat o invitaţie la discuţii din partea preşedintelui SIF Banat-Crişana, Ioan Cuzman

29.05.2009 ⋅ 0 comentarii

În schimb, mai mulţi dintre ei vor participa la o întâlnire organizată de Liga Pensionarilor
Preşedintele Consiliului de Administraţie a SIF Banat-Crişana, Ioan Cuzman, a adresat o invitaţie tuturor parlamentarilor arădeni la o discuţie despre activitatea instituţiei pe care o conduce. Întâlnirea ar fi urmat să aibă loc astăzi, începând cu ora 10, Cuzman primind un răspuns favorabil din partea tuturor parlamentarilor, cu excepţia celor ai Partidului Democrat-Liberal. Explicaţia oficială pe care a primit-o preşedintele SIF a fost că parlamentarii PDL sunt mult prea ocupaţi cu activităţile de campanie electorală, invitaţia fiind lansată mult prea târziu. Cu toate acestea, unii dintre ei vor răspunde unei invitaţii similiare venită din partea Ligii Pensionarilor, urmând să participe la o dezbatere despre problemele acestei categorii sociale  ce va avea loc la Prefectură, începând cu ora 11.
Cuzman: „Nu vreau să cred că au refuzat pentru că sunt PSD-ist”Ioan Cuzman, membru PSD, s-a dovedit a fi destul de supărat de refuzul parlamentarilor democrat-liberali, spunându-ne că a avut de gând să discute doar economie şi nu politică. În această idee, Cuzman nu doreşte să creadă că refuzul parlamentarilor este motivat politic şi este tentat să accepte motivaţia oferită de deputatul Adrian Niţu, care i-a spus că el şi colegii săi sunt prinşi în activităţi de campanie electorală. „Din păcate parlamentarii au spus că sunt ocupaţi. Eu nu vreau să fac scandal dar sunt supărat pe ei. Am vrut să le explic ce face SIF-ul, care este rolul său şi cu ce se ocupă, ce a făcut pentru comunitatea locală. Aş fi fost deschis şi întrebărilor venite din partea lor, dar din păcate mi-au spus că au treburi mai importante”, ne-a spus preşedintele CA al SIF Banat-Crişana, Ioan Cuzman. În urma refuzului parlamentarilor PDL de a participa, Cuzman a contramandat întâlnirea şi i-a contactat pe celilaţi parlamentari (care confirmaseră că vin) pentru a le spune că se vor întâlni altă dată. „Nu puteam vorbi pe rând cu fiecare aşa că la UDMR şi PSD m-am dus personal să le spun că s-a amânat, iar la liberali l-am anunţat pe Mihăiţă Calimente prin intermediul lui Gavril Popescu. Eu nu am vrut să fac politică, ci doar economie. S-ar putea să aibă dreptate cei de la PDL, eu nu vreau să cred că au refuzat pentru că sunt pesedist”, a mai adăugat Cuzman. Din câte se pare, preşedintele SIF a dorit să vorbească şi despre anumite aspecte ridicate de senatorul PDL Ovidiu Marian, cel care „a zis că s-au produs abuzuri la ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie, dar nu a fost prezent. Eu nu sunt legat de scaun, am reuşit să schimb mai multe poziţii de-a lungul timpului, există viaţă şi după SIF pentru mine. Dar până atunci, am datoria să lupt până în ultima secundă pentru interesele acţionarilor şi ale oraşului, orice ar fi. Mi-ar plăcea să cred că nu a fost o acţiune de frondă politică, deşi totul se politizează mai noi. Pe mine sincer mă deranjează această situaţie”, a conchis Ioan Cuzman. 
Ovidiu Marian: „Eu nu iau lecţii de la tovarăşul Cuzman”Parlamentarii PDL au motivaţii oarecum diferite pentru refuz. Cea mai vehementă reacţie, ce iese oarecum din tipar, este a senatorului Ovidiu Marian, aminitit chiar de către Ioan Cuzman în declaraţiile sale. „Vă spun eu de ce ne-a chemat. A vrut să ne dea el nouă lecţii. Eu nu iau lecţii de la tovarăşul Cuzman. Eventual, eu ca parlamentar pot să-l invit la discuţii şi nu el pe mine. O să-l invit la momentul potrivit şi nu vom discuta doar despre SIF-uri”, spune senatorul Marian. În continuare, democrat-liberalul este parcă şi mai vehement: „Pur şi simplu şi-a depăşit statutul. Sunt ierarhii în lumea asta şi trebuie ţinut cont de ele. Nu poate un preşedinte de SIF să cheme un parlamentar la discuţii. Cuzman nu este nici începutul şi nici sfârşitul pieţei de capital. I-am spus acum în Piaţa Avram Iancu (la manifestările legate de Ziua Eroilor, n.r.) că eu nu primesc o lecţie despre SIF-uri de la nimeni. Îl vom convoca noi la discuţii în comisia de la Senat eventual”. Senatorul PDL îi repoşează preşedintelui SIF Banat-Crişana faptul că „se pune pe un piedestal de unde să dăscălească pe toată lumea. În Arad nu a făcut niciun lucru bun, nicio investiţie pentru el sau pentru deţinătorii de acţiuni. A construit doar ceva hoteluri pe la Petroşani”, a încheiat Marian. Aceasta este poziţia senatorului Marian, care a nu subscrie la motivul invocat de un coleg de-al său în discuţia cu Ioan Cuzman, spunând că „este treaba lui Niţu ce declară”. Doi dintre colegii săi de partid, senatorul Constantin Igaş şi deputatul Adrian Niţu au poziţii mult mai moderate. „Să fiu sincer am auzit că ar fi o întâlnire, dar sunt în campanie electorală şi nu pot onora invitaţia. Cred că ar fi fost o întâlnire interesantă, mai ales că SIF-ul este subordoant direct CNVM-ului, care la rândul său este subordonat Parlamentului”, ne-a spus senatorul Igaş, adăugând că s-a mai întâlnit neoficial cu Ioan Cuzman, însă abia aşteaptă să o poată face şi în mod oficial. Deputatul Adrian Niţu, cel prin care Cuzman a transmis invitaţiile, spune că a refuzat pentru că „toţi suntem în campanie”. În plus, invitaţia ar fi venit prea târziu iar deputatul nu şi-a mai putut amâna programul. Totuşi, Niţu se arată interesat de problemele pieţei financiare arădene, anunţând o altă întâlnire pe teme economice care se va desfăşura săptămâna viitoare şi la care vor fi invitaţi atât reprezentanţii SIF, cât şi ai societăţilor de brokeraj. 
Parlamentarii se întâlnesc, totuşi, cu pensionariiDacă întâlnirea în formulă completă a parlamentarilor arădeni de la SIF a eşuat, se pare că aceştia se vor vedea totuşi la Prefectură (mai puţin senatorul Igaş), convocaţi fiind de cei de la Liga Pensionarilor. Comentând refuzul celor de la PDL de a merge la SIF, liberalul Calimente a spus că „ar fi fost bună o întâlnire, având în vedere situaţia economică”, dar şi că „ nu înţeleg de ce i-a deranjat, pentru că în PDL sunt cei mai mulţi comunişti” (în privinţa declaraţiei senatorului Ovidiu Marian). Deputatul PSD Ciprian Luca, a lăsat să se înţeleagă că cel care le-a interzis parlamentarilor PDL participarea la întâlnire a fost primarul Gheorghe Falcă. Tot el ne-a spus că la Prefectură se va discuta despre „ce aşteaptă pensionarii de la noi” şi despre cele mai noi acte normative referitoare la această categorie socială.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro