Stire

Cercul pedagogic al ?nvăţătorilor de la clasa a IV-a s-a dovedit un succes

30.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Zilele trecute s-a desfăşurat cercul pedagogic al învăţătorilor de la clasa a IV-a, din Arad, zona de Vest, condus de institutorul Poleac Florica.
Activitatea a constat într-o excursie în localitatea Şiria şi se înscrie în cadrul metodelor interactive care au constituit tema cercului din acest an. Organizatorii acţiunii, Covaci Sabina, Foltean Mariana şi Lucan Aurelia institutoare la Şcoala Generală „Avram Iancu” din Arad au conceput activitatea ca pe un dialog cultural între sat şi oraş. După ce s-a vizitat Complexul Muzeal „Ioan Slavici” din Şiria, participanţii s-au delectat cu vizionarea unui program artistic folcloric, susţinut atât de Ansamblul Şiriana Junior cât şi de Ansamblul „Mărunţica” al Şcolii Generale „Avram Iancu” din Arad. Cele două ansambluri au valorificat folclorul coregrafic din zona Podgoriei şi a Ţării Zărandului jucând jocuri populare din zonă.
„Dulceaţa graiului popular şirian a fost evidenţiat prin poeziile în grai ale lui Rusu Şirianu recitate de Mădălina Sufana şi Cătălin Jurgiu (clasa a-V-a), instruiţi de învăţătoarea Simarton Olimpia. La activitate a fost prezent şi primarul comunei care s-a arătat încântat de faptul că dascălii arădeni au ales aceasta comună pentru a-şi desfăşura Cercul Pedagogic”, ne spune învăţătoarea Silaghi Florentina.
De asemenea, referentul cultural, Garofiţa Popa, a fost încântat de interpretarea coregrafică a micilor dansatori din clasele I – IV şi i-a invitat la Şiria la un viitor festival folcloric. Vizita la Schitul şi Mănăstirea Feredeu ca şi discuţiile la iarbă verde au completat jurnalul ultimei activităţi a cercului pedagogic din acest an şcolar.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.R.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro