Stire

UTA este pe punctul de-a scăpa de coşmarul Steaua

30.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Cea mai mare povară a UTA-ei din ultimele luni - datoria în valoare de 238.000 euro către clubul Steaua Bucureşti în contul transferului lui Dorel Zaharia - este pe cale să se stingă.

Din informaţiile pe care le deţinem, angajaţii lui Sandu Ion au început demersurile pentru transferul sumei din contul personal al omului de afaceri în cel al clubului din capitală. Prin urmare, UTA va respecta scadenţa impusă de Steaua pentru efectuarea plăţii: 31 mai 2009. În momentul în care plata va fi efectuată, gruparea arădeană va scăpa de cea mai mare ameninţare legată de o retrogradare la masa verde în Liga a III-a, celelalte datorii rămase de achitat fiind mai mici, dar deloc nesemnificative.

De altfel, de câteva zile a început să circule informaţia conform căreia Sandu Ion îşi va respecta angajamentul de-a achita datoria către Steaua Bucureşti, deoarece UTA îndeplinise condiţia impusă de el: să nu retrogradeze sportiv sau la masa verde până în data de 31 mai 2009. Acum, oficialii utişti susţin că au certitudinea că plata se efectua, iar faptul că oamenii de încredere ai lui Sandu Ion au început să lucreze pentru transferul sumei către Steaua reprezintă un mare pas înainte.

Pe de altă parte, preşedintele clubului UTA, Giovanni Catanzariti, s-a întâlnit, în cursul zilei de vineri, la Bucureşti, cu Ionuţ Chirilă, pentru a parafa acordul dintre acesta şi Eusebiu Pistru, care a negociat în numele clubului arădean. UTA va fi nevoită să-i achite lui Chirilă, până la finalul anului 2009, aproximativ 68.000 de euro, utiştii considerând că această negociere este mai bună şi mai puţin riscantă decât o hotărâre finală, posibil favorabilă lui Chirilă, a Federaţiei Române de Fotbal.

Sursa: Observator.info

Autor: S.Ş. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro