Stire

Muzică populară, preparate culinare tradiţionale şi multă voie bună la T?rgul Meşterilor Populari şi la cel al produselor culinare tradiţionale

31.05.2009 ⋅ 0 comentarii

Vremea capricioasă nu i-a împiedicat pe arădeni să îşi facă simţită prezenţa la eveniment, poate din curiozitate sau doar pentru a gusta din bunătăţile tradiţionale expuse la standurile din parcarea Ştrandului Neptun: salam de Nădlac, cârnaţi de Galşa, produse de Semlac; pită de Pecica, găluşte slovăceşti de Nădlac, cozonaci de Nădlac şi Zerind, întorsuri de Şepreuş, reitese de Craiva; ţuică şi răchie din Chisindia, Aldeşti, Groşii Noi, Şepreuş; vinuri din Pâncota; telemea de Susag şi Şeitin, smântână de Hălmagiu; murături tradiţionale-bureţi de butuc; miere de albine. Invitaţi speciali au fost din Brad cu produse tradiţionale-virsli şi cârnaţi, din Oroshaza cu pâine şi pate din ficat de gâscă şi din Maramureş cu sarmale cu păsat. De asemenea, la standurile Meşterilor Populari, arădenii s-au înghesuit să îşi procure ii, ulcele, mărgele şi pălării din paie, la preţuri cuprinse între 5 şi 150 de lei. Atmosfera este întreţinută, pe parcursul celor două zile de târg de ansambluri folclorice din zonă.  

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro