Stire

Misiune ?ncheiată: C.S. Universitatea ?Aurel Vlaicu? ?n Divizia Naţională de rugby!

01.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Dupã un sezon de metronom, în care a dominat copios seria de vest a ligii secunde, echipa pregãtitã de Ovidiu Şerban a câştigat barajul de promovare în Divizia Naţionalã, disputat sâmbãtã la Braşov. Arãdenii s-au impus cu 12-3 în faţa Griviţei şi au revenit în stil mare pe prima scenã a rugby-ului românesc.  
Plecatã spre Braşov din posturã de mare favoritã în meciul de baraj pentru promovarea în prima ligã, C.S. Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad a confirmat şi în cel mai important meci al sezonului. Cazaţi la pensiunea „Nina”, situatã în cartierul braşovean Noua, rugbiştii pregãtiţi de Ovidiu Şerban au efectuat antrenamentul oficial de dinaintea barajului în cursul serii de vineri. Încã de atunci, vremea se anunţa câinoasã sub Tîmpa, şedinţa de pregãtire desfãşurându-se pe o ploaie mãruntã şi un frig pãtrunzãtor. Sâmbãtã, în ziua jocului, presiunea era foarte mare în tabãra „studenţilor”, conştienţi cã o zi proastã, mai ales în contextul condiţiilor meteo, le-ar putea irosi munca de un an. „Am venit aici sã rezolvãm o treabã. Nu avem voie sã pierdem acest meci, faceţi totul pentru a câştiga. Este cel mai important meci al sezonului”, a fost doar o parte a mesajului lui Şerban, la ieşirea de la vestiare. Ritualul din vestiarul arãdenilor, înainte de meci, a fost unul impresionant, jucãtorii încurajându-se între ei ca înaintea unei lupte pe front, unde doar câştigãtorul rãmâne în viaţã. Tehnicianul formaţiei universitare, Ovidiu Şerban, a fost tensionat şi cu greu şi-a putut stãpâni emoţiile şi în timpul meciului, agitându-se pe margine pe parcursul întregului meci. Barajul s-a jucat pe o vreme infernalã: ploaie torenţialã, rafale de vânt şi 5-6 grade!Lãsând la o parte valoarea adversarei, Griviţa fiind o echipã puternicã şi bine închegatã, vremea a fost de-a dreptul imposibilã la ora jocului, astfel cã tehnicitatea şi plusul de vitezã al celor de la C.S. Universitatea „Aurel Vlaicu” erau anulate din start. Tot meciul s-a jucat pe o ploaie torenţialã, rafalele de vânt şi cele doar 5-6 grade completând un tablou ce ducea mai mult a iarnã decât a început de varã. Gazonul a rezistat însã foarte bine şi deşi am consemnat o primã reprizã de uzurã, în care ambele echipe nu au riscat nimic, nivelul de joc a fost unul bun, apreciat şi de reprezentanţii federaţiei prezenţi la meci. Având tot lotul complet pentru decisiva partidã cu Griviţa, Şerban a aliniat cel mai bun „15” avut la dispoziţie, singura surprizã fiind poate netitularizarea lui Þãruş, care a fãcut joncţiunea cu echipa de abia în ziua meciului, „internaţionalul” Aradului întorcându-se de la Tulcea, unde a susţinut examenul de Bacalaureat. Deşi la pauzã s-a înregistrat un scor neobişnuit în rugby, 0-0, tabela putea fi modificatã la loviturile de pedeapsã ratate de Vlad (min.5, 25), respectiv Podãreanu (min.10). Din cauza vremii nefavorabile au intervenit iminent şi accidentãrile, Floroiu pãrãsind terenul dupã doar 20 de minute în urma durerilor la genunchi, locul acestuia fiind luat de Gobjilã. Nu a scãpat de probleme nici centralul braşovean Rãduţã, care s-a accidentat în minutul 30 şi i-a lãsat locul la centru colegului din Cluj, Nicolae Copil. 
Eseurile lui Stoichiţã şi Stoica, reuşite în repriza secundã, au fãcut diferenţa la capãtul unui baraj disputat şi istovitor din punct de vedere fizicMuştruluiţi serios la vestiare de Şerban, „studenţii” au preluat clar iniţiativa în mitanul secund şi dominarea teritorialã s-a concretizat pe tabelã în minutul 54, atunci când dupã o acţiune prelungitã în jumãtatea adversã, Stoichiţã a pãtruns superb printre doi adversari şi a culcat balonul în terenul de ţintã, scor 5-0. Vlad a ratat transformarea şi conturile nu erau nici pe departe încheiate, de acest lucru fiind conştient şi antrenorul arãdean, care din minutul 50 l-a aruncat în luptã şi pe Þãruş, intrat în teren cu forţe proaspete. Tensiunea avea sã atingã cote maxime cu zece minute înainte de final, atunci când Podãreanu a transformat o loviturã liberã, scor 5-3 şi ultimele zece minute se anunţau dramatice. Aradul a ştiut însã sã conserve avantajul, s-a apãrat excelent şi la ultima acţiune de atac, desfãşuratã în prelungiri, a dat lovitura de graţie prin cãpitanul Daniel Stoica, care a înscris eseul decisiv în urma unei acţiuni cu grãmada, evident superioarã celei bucureştene. Vlad a transformat eseul, scor 12-3 şi fiesta s-a declanşat câteva secunde mai târziu , când clujeanul Copil a pus capãtul unui meci istovitor în special din punct de vedere fizic.
  C.S. Univ. „Aurel Vlaicu” Arad – Rugby Club Griviţa 12-3 (0-0)
Teren „Noua” Braşov, spectatori 200Au punctat: Stoichiţã (54) şi Stoica (80) – eseuri, Marian Vlad (80) – transformare, respectiv Podãrescu (70) – loviturã liberãArad: Nãcuţã, Buzea, Chiroiu – G. Catargiu, M. Catargiu – Stoica, Sãlãvãstru, Grindei – Podea, Vlad, Lemnaru, Bordea, Stoichiţã, Strunã, Floroiu. Au mai jucat: Þãruş, Radu Mihai, Ioaneş, Purice, Gobjilã, Gal, Dîngã şi Bãlan. Antrenor: Ovidiu Şerban
Griviţa: Forminte, Iacob, Martinescu, Nan, Stoicescu, Dan, Arsene, Perniu, Podãrescu, Preda, Ştefan, Galin, Nicolescu, Niculae, Mereuţã. Au mai jucat: Pãdureanu, Abaseaca, Apostol, Codescu, Ionicã, Þiţirigã, Nuţu. Antrenor: Alex MarinArbitri: Cristian Rãduţã (Braşov) – Nicolae Copil şi Bogdan Cantor (ambii din Cluj). Jucãtorul meciului: Gheorghiţã Catargiu

Ovidiu Şerban, la a treia promovare cu Aradul!A fost o victorie şi implicit o promovare merituoasã a întregii echipe, dãruirea şi pregãtirea fizicã fiind decisive în barajul cu Griviţa. Pe post de principal „vinovat” al promovãrii, a treia la cârma Aradului (primele douã în 1994 şi 2004), îl trecem pe Ovidiu Şerban, care a demonstrat încã o datã cã poate realiza lucruri mari dacã este lãsat sã lucreze în linişte. „Dacã vremea era bunã, câştigam mult mai clar, important e cã a ieşit bine şi ne-am îndeplinit obiectivul. Sunt obosit, dar mulţumit cã am reuşit sã facem foarte multe într-un an. Greul de abia acum începe pentru noi, va trebui sã ne întãrim pentru cã ne aşteaptã un sezon dificil în Divizia Naţionalã”, a declarat imediat dupã meci tehnicianul Aradului.
 S-au simţit ca şi acasã la Braşov
Arãdenii au încins hora bucuriei la mijlocul terenului şi la final au salutat şi frumoasa galerie formatã din familiile şi prietenii celor cinci jucãtori originari din Braşov (Lemnaru, Þãruş, Stoichiţã, Sãlãvãstru şi Bîtia) dar şi din jucãtorii Ştiinţei Petroşani, cealaltã echipã promovatã în urma barajului de sub Tâmpa, în meciul cu Sportul Studenţesc. O frumoasã performanţã obţinutã de tânãra şi ambiţioasa echipã a Aradului, care dupã doar un an împreunã, reuşeşte sã promoveze la pas în Divizia Naţionalã.

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut (Braşov) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro