Stire

UTA, păcătoasă ?ntr-un meci fără miză

01.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Arãdenilor le-a lipsit determinarea şi concentrarea, într-un meci pe care, indiferent de condiţii, nu aveau voie sã-l trateze atât de superficial 
Greu de acceptat un semi-eşec în faţa atât de modestei Mechel Câmpia Turzii, cu toate circumstanţele atenuante ale UTA-ei generate de criza din iarnã pe care a gestionat-o pânã la urmã perfect, reuşind ceea ce acum trei-patru luni pãrea imposibil: sã rãmânã în Liga a II-a, fãrã sã-şi pãteze blazonul şi fãrã sã fie obligatã sã accepte o retrogradare la masa verde ori chiar desfiinţarea. Sigur, bucuria realizãrii obiectivului umbreşte acest 0-0 amãrât şi, totuşi, jenant la Câmpia Turzii, însã meciul de sâmbãtã a scos la suprafaţã o boalã grea a fotbalistului român: lipsa de mentalitate şi incapacitatea lui de mobilizare în meciurile fãrã mizã. Şi asta în condiţiile în care antrenorilor le-a fost fricã de meci, apelând la o formulã de start din care au lipsit jucãtori tineri, precum Copil sau Gornic, care ar fi meritat o şansã în condiţiile unui joc lipsit de mizã. UTA şi-a tratat superficial partenerul de întrecere, pe care l-a desconsiderat, obţinând astfel un nivel de concentrare şi de motivaţie care i-au adus un joc încãlcit, confuz, lent, inestetic şi ineficient. Pe un fond de obosealã generat de pedepsele aplicate de antrenori dupã meciul cu CFR Timişoara - 11 antrenamente în ciclul sãptãmânal al meciului, în loc de 5, cum era firesc! - Bãtrâna Doamnã a jucat la trecerea timpului, fiind nevoitã sã se mulţumeascã cu o remizã urâtã în faţa unui partener de întrecere foarte modest, dar harnic, care a avut momente bune de joc şi mai ales, câte douã-trei ocazii bune în fiecare reprizã. UTA a ratat, prin Þucudean, chiar în debutul meciului, apoi s-a trezit abia în ultimele 15-20 de minute, când şi-a trecut un cont o barã şi alte douã-trei situaţii din care ar fi putut sã înscrie, dacã n-ar fi avut o zi cu adevãrat proastã. În rest, a fost un meci plictisitor, slab, plin cu erori numai bune de pus în manualele de fotbal, pentru ca copiii şi juniorii sã le vadã şi nu cumva sã le repete.

Câmpia Turzii - UTA Arad 0-0
Câmpia Turzii: Szolomajer - Secoban, Husar, Mitrea, Kelemen - Perde (66 S. Mãrginean), Berchişan (52 G. Luca), Grigoroşcuţã, Oroian - Fertea, Sancira (58 Yartei). Antrenor: Mihai Cuc.UTA: Bujor - Polgar, Pascariu, Pocuca, Paşcovici - Nãdãban, Lee, Drida, Fritea (82 - Militaru) - Leucuţa (64 Negru), Þucudean. Antrenori: Ionuţ Popa şi Roland Nagy  Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) - Petruţa Iugulescu (Târgovişte) şi Florin Hânca (Aiud). Observator FRF: Tiberiu Satmari (Târgu Mureş). Eliminat: Drida (90+3).Stadion: Câmpia Turzii; spectatori: 200. Radiografia meciuluiMin. 1-15: Meciul a fost echilibrat din start, însă echipele au demonstrat că n-au chef de fotbal încă din debut. Într-un moment în care se juca la mijlocul terenului, Ţucudean ratează o ocazie uriaşă, care ar fi schimbat desfăşurarea meciului: atacantul utist ratează singur cu portarul de la circa 15 metri (min. 8). A urmat apoi un şut al lui Sancira, de la 30 de metri, peste poartă (min. 13).Min. 15-30: A fost o perioadă seacă a meciului. Gazdele au jucat destul de degajat, dar cu posibilităţi tehnice reduse. UTA a avut un mic plus în ceea ce priveşte controlul jocului, dar s-a dovedit destul de prudentă.Min. 31-45: Gazdele puteau să deschidă scorul în min. 31: Perde a primit o minge, la 11 de metri, l-a păcălit pe Paşcovici şi a şutat alături de poartă din poziţie bună. Apoi, în min. 36, s-a consumat un atac periculos al gazdelor, finalizat cu un şut al lui Sancira de la 22 de metri peste poarta lui Bujor.  Min. 46-60: Se joacă la fel ca şi în prima repriză, slab, fără ritm, între careuri, cu foarte multe mingi pierdute de-o parte şi de alta. Atacanţii UTA-ei au fost în mare suferinţă. Nu prea au primit mingi, iar atunci când mijlocaşii reuşeau să-i pună în valoare, au pierdut baloanele cu uşurinţă sau au faultat în atac. Unica fază, cât de cât legată, a aparţinut gazdelor, Grigoroşcută reluând alături de la 10 metri în min. 60. Min. 61-75: În min. 69 se produce un contraatac periculos al gazdelor, dar Bujor a ieşit bine, la 30 de metri, şi a respins din faţa lui Yartei. UTA s-a trezit abia în min. 70, când Fritea a expediat un şut-centrare puternic, în faţa porţii, şi gazdele au fost aproape de autogol, dar s-a respins în corner. În faza următoare, Pascariu a şutat alături de poartă de la circa 10 metri, lateral dreapta. În min. 74, localnicii au avut două ocazii în una singură: Luca a şutat în bară de la 20 de metri, din lovitură liberă, apoi Bujor a respins şutul lui Mitrea de la 7 metri.  Min. 76-90: După ce a scăpat cu faţa curată, UTA a controlat ultimul sfert de oră al jocului, când ar fi putut să înscrie. În min. 81, Polgar a centrat în faţa porţii, iar Ţucudean a reluat din 6-7, fără preluare, pe lângă poartă.  Sâmbătă, n-a fost ziua lui Ţucudean. Apoi, în min. 86, Drida nimereşte bara cu un şut de la aproximativ 30 de metri, din lovitură liberă, pentru ca meciul să se încheie cu eliminarea mijlocaşului arădean, pentru al doilea cartonaş galben.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro