Stire

Gai: oamenii de pe strada Dunării sunt terorizaţi de şerpii care le intră ?n case!

01.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Deşi avem pretenţia că trăim în secolul XXI, în cartierul Gai am întâlnit o situaţie greu de imaginat: şerpi care intră în casele oamenilor ce locuiesc în apropierea bălţii din cartier.În afară de asta, localnicii se mai plâng şi de felul în care circulă tramvaiul şi de situaţia drumului de pe strada Dunării, care arată execrabil...
„De fiecare dată când se încălzeşte, ne trezim cu şerpi de diferite mărimi în case. E revoltător...Nu ştim ce să mai facem...”O situaţie cu care, sincer, nu ne-am fi aşteptat să ne confruntăm într-un cartier din Arad sunt, deşi pare greu de crezut, şerpii care, din spusele localnicilor, le intră în case de fiecare dată când se încălzeşte vremea. Din cauza stufărişului din preajma unui bar care, pe vremuri funcţiona şi acum se află în paragină, situat undeva pe strada Dunării, în zonă şi-au făcut apariţia şerpii. Oamenii sunt terorizaţi de reptilele care le invadează casele de câţiva ani încoace. „De câţiva ani avem problema asta dar anul ăsta sunt mai mulţi ca niciodată. Săptămâna trecută am omorât vreo patru. Vă daţi seama că ne e frică de ei. Deşi ni s-a zis că nu sunt periculoşi, că sunt şerpi de baltă şi nu sunt veninoşi, nu ne bazăm pe asta „, a declarat Florica Dărău. Mai grav este că în zonă sunt şi familii care au copii şi, logic că se tem ca nu cumva micuţii să fie muşcaţi de şerpi. Oamenii spun că terenul lăsat în paragină este proprietatea privată a unei persoane sus-puse care nu se mai interesează de el. Pentru că nu mai suportă situaţia în care se află, localnicii au spus că vor ajunge până la primar, pentru a-i spune păsul. a continuat supărată doamna Florica. Deşi încearcă să nu învinovăţească pe nimeni pentru situaţia în care se află de ceva vreme, oamenii speră ca, într-o zi, să îi ia cineva şi pe ei în seamă şi să facă ceva pentru a stopa fenomenul. „Suntem disperaţi. Nu ştim ce să mai facem. E revoltător ce se întâmplă. Să stăm cu frica în sân în fiecare zi şi cu uşile închise, ca nu cumva să ne trezim cu vietăţile în cameră. Vreau să spun că de câteva ori am omorât şerpi mai groşi decât mâna mea. Nu ştiu cine ar putea să ne ajute. Poate de la pompieri dacă ar veni cineva să arunce cu ceva soluţie prin stufărişuş acela de unde ies, să îi omoare...”, a încheiat oftând doamna Florica.
Gropi gigantice şi tramvaie care circulă prost-o altă problemă a persoanelor care locuiesc în GaiO problemă care poate pare nesemnificativă după ce am vorbit despre şerpii care îi invadează de câţiva ani pe cei care locuiesc în Gai este cea a drumurilor fexecrabile şi a mijloacelor de transport în comun care lasă de dorit. Oamenilor care locuiesc pe strada Dunării li se tot promite de mai bine de doi ani că li se va asfalta şi lor drumul...dar până acum nu s-a făcut nimic în această privinţă. Strada arată ca după război, este plină de cratere şi bălţi kilometrice. Este o adevărată aventură pentru şoferi să circule printre gropile care, în caz de o mişcare greşită, le-ar distruge automobilul. „Uitaţi-vă cum arată. E frumos? Nu se interesează nimeni de noi. Vai şi amar...Îmi distrug maşina de fiecare dată când vin pe aici”, a spus un localnic. Ce-i drept, drumul arată ca o uliţă de la ţară, pe care te apucă groaza să circuli. O altă nemulţumire a persoanelor care locuiesc în Gai este transportul. Tramvaiul numărul 6, care circulă în zonă, are un orar complet haotic. Cei care vor să ajungă în Gai trebuie să aştepte la UTA chiar şi 40 de minute până vine tramvaiul. Oamenii au făcut sesizări la CTP dar li s-a spus că ar trebui să îşi facă programul în funcţie de orarul tramvaiului. „Este inacceptabil aşa ceva. Trebuie să ne deplasăm foarte des spre oraş, să ne plătim facturile, să ne scoatem banii de la bancomat. Noi, spre deosebire de celelalte cartiere nu avem nici bancomat, nici filiale ale casieriilor unde trebuie plătite facturile şi de aceea ar fi bine dacă ar fi măcar două-trei tramvaie pe ruta asta, să circule mai des” , a spus revoltată doamna Cornelia. Nici cu canalizarea nu se pot mândri cei care locuiesc pe strada Dunării. De câteva luni se tot lucrează la canalizare dar parcă nu se înaintează deloc. „Cine ştie când or să termine cu lucrările astea. Oricum, ne bucurăm că, atunci când vor fi gata, vom avea şi noi canalizare, ca orice oameni civilizaţi, car locuiesc într-un oraş”, a conchis o localnică.

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro